- Υπουργείο Ανάπτυξης - http://www.opengov.gr/ypoian -

Άρθρο 42 Χρήστες Πληροφοριακού Συστήματος – Υποβολή και αυτεπάγγελτη αναζήτηση δικαιολογητικών

1. Χρήστες του πληροφοριακού συστήματος είναι οι δήμοι, οι περιφέρειες της χώρας, οι πωλητές υπαίθριου εμπορίου, τα όργανα ελέγχου, σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος, καθώς και όσοι φορείς ορίζονται στην υπουργική απόφαση της παρ. 9 του άρθρου 53.
2. Τα δικαιώματα στη χρήση και ενημέρωση του πληροφοριακού συστήματος, από τους χρήστες καθορίζονται από τις αρμοδιότητες αυτών, σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος και όπως εξειδικεύονται στην υπουργική απόφαση της παρ. 9 του άρθρου 53.
3. Ηλεκτρονικά υποβάλλονται τα εξής δικαιολογητικά: υποβολή αιτήσεων – δικαιολογητικών – οικονομικής προσφοράς για τη χορήγηση θέσης δραστηριοποίησης, πλανόδιας δραστηριοποίησης και βεβαίωσης δραστηριοποίησης ετήσιας διάρκειας στο υπαίθριο εμπόριο.
4. Οι πράξεις που διενεργούνται ηλεκτρονικά είναι: χορήγηση αδειών θέσεων – δραστηριοποίησης, βεβαιώσεων, μεταβολή στοιχείων δραστηριοποίησης, έκδοση προκηρύξεων, καταγραφή προστίμων-παραβάσεων, καταχώριση υπαίθριων αγορών.
5. Τα δικαιολογητικά της παρ. 2 του άρθρου 30, που αφορούν στην αδειοδότηση πωλητών υπαίθριου εμπορίου, αναζητούνται αυτεπάγγελτα από τις αρμόδιες αρχές, εφόσον είναι τεχνικά δυνατό.