Άρθρο 35 Μεταβίβαση και αλλαγή θέσης δραστηριοποίησης στο υπαίθριο εμπόριο –χωρική μεταβολή πλανόδιας δραστηριοποίησης

1. Δεν επιτρέπονται η μεταβίβαση (παραχώρηση) της θέσης δραστηριοποίησης παραγωγού πωλητή, καθώς και η μεταβίβαση θέσης δραστηριοποίησης και του δικαιώματος πλανόδιας δραστηριοποίησης επαγγελματία πωλητή με αιτία την πώληση.
2. Κάτοχος άδειας επαγγελματία πωλητή με τις αντίστοιχες θέσεις δραστηριοποίησης ή άδειας πλανόδιας δραστηριοποίησης, σε περίπτωση αλλαγής μόνιμης κατοικίας, όταν η νέα του κατοικία είναι σε διαφορετική περιφέρεια από αυτήν που δραστηριοποιείται, δύναται να ζητήσει τη δραστηριοποίησή του σε νέες θέσεις και το δικαίωμα για πλανόδια δραστηριοποίηση στη νέα περιφέρεια. Η αίτηση υποβάλλεται α) για λαϊκές αγορές και πλανόδιο εμπόριο στη νέα περιφέρεια, β) για στάσιμο εμπόριο στο νέο δήμο. Οι ανωτέρω αρχές, αφού εξετάσουν την αίτησή του, εκδίδουν σχετική απόφαση και ενημερώνουν το πληροφοριακό σύστημα Ο.Π.Σ.Π.Α..
Επιτρέπεται, με απόφαση του φορέα λειτουργίας της λαϊκής αγοράς η αμοιβαία αλλαγή θέσης μεταξύ δύο ή περισσότερων πωλητών που δραστηριοποιούνται στην ίδια λαϊκή αγορά, κατόπιν αίτησής τους, εφόσον δεν διαταράσσεται η χωροταξία της αγοράς.