ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΤ΄ ΠΛΑΝΟΔΙΟ ΕΜΠΟΡΙΟ Άρθρο 20 Όροι και προϋποθέσεις άσκησης υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου.

1. Για την άσκηση υπαίθριας πλανόδιας εμπορικής δραστηριότητας, απαιτείται η κατοχή άδειας για πλανόδια δραστηριοποίηση παραγωγού ή επαγγελματία πωλητή, σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος. Όποιος ασκεί πλανόδιο εμπόριο επιτρέπεται να παραμένει στάσιμος μόνο κατά τη διάρκεια της συναλλαγής.
2. Δεν επιτρέπεται η άσκηση πλανόδιου εμπορίου σε δημοτικές κοινότητες με μόνιμο πληθυσμό άνω των πέντε χιλιάδων (5.000) κατοίκων, σύμφωνα με την τελευταία δημοσιευμένη απογραφή της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής. Οι Περιφέρειες της χώρας υποχρεούνται να αναρτούν στο κεντρικό τους κατάστημα, στον οικείο διαδικτυακό τόπο, και στο πληροφοριακό σύστημα Ο.Π.Σ.Π.Α. κατάλογο με τις δημοτικές κοινότητες της Περιφέρειάς τους, στις οποίες επιτρέπεται η άσκηση πλανόδιου εμπορίου.
3. Για την παρασκευή και παροχή τροφίμων και ποτών σε διερχομένους καταναλωτές, οι κάτοχοι άδειας για πλανόδια δραστηριοποίηση, με αντικείμενο εκμετάλλευσης κινητή καντίνα και φορητές εγκαταστάσεις έψησης μπορούν να παραμένουν στάσιμοι στο ίδιο σημείο, μέσα στα όρια της ίδιας Τοπικής ή Δημοτικής Κοινότητας ή του ίδιου δήμου, κατά περίπτωση, χωρίς την προϋπόθεση τήρησης των πληθυσμιακών περιορισμών της παρ. 2. Με απόφαση του οικείου δήμου καθορίζονται η χρονική διάρκεια της στάσιμης παραμονής, η συχνότητα αυτής και κάθε άλλη σχετική λεπτομέρεια.

  • Στην παρ. 3, μετά το «η συχνότητα αυτής» προτείνεται να προστεθεί: *«οι χώροι, εντός των οποίων θα επιτρέπεται να δραστηριοποιούνται».

  • 17 Απριλίου 2021, 15:34 | ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

    ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΤ΄ ΠΛΑΝΟΔΙΟ ΕΜΠΟΡΙΟ Άρθρο 20 Όροι και προϋποθέσεις άσκησης υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου.
    ΠΑΡΑΚΑΛΏ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΣΕ ΜΕΡΗ ΑΝΩ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΩΝ 8000 ΚΑΤΟΙΚΩΝ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΑΣ.ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 5000 ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΙΝΑΙ 2000 ΜΕ 2500 ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΙ.ΕΝΩ ΑΝ ΓΙΝΕΙ 8000 ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΕΡΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΓΑΣΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.
    ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 1 Η ΚΑΙ 2 ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΛΑΓΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΣΤΩ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΑΛΛΑ 2 ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΑΣΗΣ ΠΛΗΝ ΤΗΣ ΩΡΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΑΛΑΓΗΣ.
    ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΑ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΔΥΣΚΟΛΗΣ ΘΕΣΗΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΡΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ COVID ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΛΑΝΟΔΙΟΙ ΕΜΠΟΡΙΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΕΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΤΡΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ Η ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ.ΕΝΩ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΛΛΟΙ ΥΠΑΙΘΡΙΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΜΕΤΡΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΩΝ.
    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΘΕΩΡΩ ΔΙΚΑΙΑ ΤΑ 2 ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΚΑΘΩΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΒΑΛΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΚΛΑΔΟ.