Άρθρο 15 Χορήγηση θέσεων σε βραχυχρόνιες αγορές

1. Οι θέσεις χορηγούνται μέσω προκήρυξης που εκδίδει ο οικείος δήμος, σύμφωνα με τα άρθρα 24 και 25. Δικαίωμα συμμετοχής στην προκήρυξη, σύμφωνα με το άρθρο 27, έχουν:
α) οι κάτοχοι βεβαίωσης δραστηριοποίησης ετήσιας διάρκειας υπαίθριου εμπορίου, (συμμετέχουν για το 80% των θέσεων)
β) οι παραγωγοί και επαγγελματίες πωλητές που είναι:
βα) κάτοχοι θέσης δραστηριοποίησης σε λαϊκές αγορές (συμμετέχουν για το 5% των θέσεων), εφόσον δραστηριοποιούνται έως τέσσερις (4) μέρες σε λαϊκές αγορές, κάτοχοι άδειας στάσιμου εμπορίου και πλανόδιας δραστηριοποίησης (συμμετέχουν για το 10% των θέσεων),
γ) οι κάτοχοι θέσης δραστηριοποίησης χειροτέχνη-καλλιτέχνη (συμμετέχουν για το 5% των θέσεων).
2. Οι ανωτέρω υποψήφιοι υποβάλλουν τα κάτωθι δικαιολογητικά:
α) Βεβαίωση δραστηριοποίησης στο υπαίθριο εμπόριο,
β) άδεια δραστηριοποίησης σε λαϊκές αγορές, αγορές χειροτεχνών-καλλιτεχνών και στο στάσιμο εμπόριο,
γ) άδεια δραστηριοποίησης στο πλανόδιο εμπόριο.
3. Οι κάτοχοι άδειας δραστηριοποίησης σε κυριακάτικη αγορά η οποία έχει εκδοθεί στη βάση προγενέστερου νομοθετικού πλαισίου, δύνανται να μετέχουν στην κυριακάτικη αγορά για την οποία ισχύει η άδεια χωρίς συμμετοχή σε προκήρυξη, καταβάλλοντας το τέλος της θέσης, σύμφωνα με τα οριζόμενα στον κανονισμό της αγοράς. Η τοποθέτηση γίνεται από τον φορέα λειτουργίας της αγοράς.
4. Για την ανάδειξη των συμμετεχόντων πωλητών, μέσω προκήρυξης, ακολουθείται η διαδικασία των παρ. 4 έως 7 του άρθρου 28, καθώς και της παρ. 5 του παρόντος.
5. Με βάση τον οριστικό κατάλογο συμμετεχόντων εκδίδεται, από τον δήμο, πριν την ημερομηνία έναρξης της αγοράς, απόφαση έγκρισης συμμετοχής στην αγορά, η οποία αναρτάται στο πληροφοριακό σύστημα Ο.Π.Σ.Π.Α., στην ιστοσελίδα, καθώς και σε χώρο του δήμου. Στην εν λόγω απόφαση αναφέρονται τουλάχιστον τα εξής:
α) Το ονοματεπώνυμο του πωλητή,
β) η ιδιότητα υπό την οποία συμμετέχει στην αγορά, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 4,
γ) τα είδη πώλησης για τα οποία συμμετέχει στη βραχυχρόνια αγορά.
6. Επιτρέπεται η ταυτόχρονη δραστηριοποίηση κατόχου βεβαίωσης δραστηριοποίησης σε περισσότερες από μία βραχυχρόνιες αγορά ημερησίως, μέσω αναπλήρωσης ή/και πρόσληψης υπαλλήλων, σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος.
7. Κάτοχοι άδειας με αντικείμενο την παρασκευή πρόχειρων γευμάτων, μπορούν να συμμετέχουν με άλλα είδη, εφόσον δραστηριοποιούνται ήδη στα αντικείμενα αυτά, και έχουν μεγαλύτερο κύκλο εργασιών στα αντικείμενα αυτά.
8. Εξαιρετικά στις βραχυχρόνιες αγορές δύνανται να δραστηριοποιούνται και νομικά πρόσωπα.

  • 29 Απριλίου 2021, 15:11 | ΠΑΝΤΕΛΑΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ-ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΩΝ

    Το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο αποτελεί σίγουρα ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση αφού δίνει ποσοστό συμμετοχής στις εμποροπανηγύρεις:
    α)5 τοις εκατό σε κατόχους αδείας λαϊκών αγορών
    β)10 τοις εκατό σε κατόχους αδείας στάσιμου εμπορίου
    γ)80 τοις εκατό στους κάτοχους βεβαίωσης δραστηριοποίησης υπαίθριου εμπορίου ετήσιας διάρκειας.

    Ο χώρος των εμποροπανηγύρεων ανήκει ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ σε αυτούς που δραστηριοποιούνται αποκλειστικά και μόνο σε αυτές δηλαδή τους κάτοχους βεβαίωσης δραστηριοποίησης υπαίθριου εμπορίου ετήσιας διάρκειας.

    Εξάλλου όσοι είναι κάτοχοι βεβαίωσης δραστηριοποίησης υπαίθριου εμπορίου ετήσιας διάρκειας δεν έχουν το δικαίωμα να συμμετέχουν στις λαϊκές αγορές και έτσι γίνεται κατανοητό ότι ακόμα και αυτό το ποσοστό συμμετοχής του 5% που δίνεται στους κατόχους άδειας λαϊκών αγορών αποτελεί σίγουρα μια ευνοϊκή για αυτούς διάταξη του νόμου.

  • 29 Απριλίου 2021, 15:26 | Σύλλογος Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Γ’ Πειραιά

    Βιομηχανικά Είδη, Παραγωγοί Ανθέων 20% συμμετοχής στις Εμποροπανηγύρεις. Ανεξαρτήτως από τις Ημέρες Προσέλευσης στις Λαϊκές.

  • 29 Απριλίου 2021, 12:01 | Σύλλογος Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Δ’ Αθηνών

    Βιομηχανικά Είδη, Παραγωγοί Ανθέων 20% συμμετοχής στις Εμποροπανηγύρεις. Ανεξαρτήτως από τις Ημέρες Προσέλευσης στις Λαϊκές.

  • 29 Απριλίου 2021, 12:20 | Σύλλογος Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Στ’ Αθηνών

    Βιομηχανικά Είδη, Παραγωγοί Ανθέων 20% συμμετοχής στις Εμποροπανηγύρεις. Ανεξαρτήτως από τις Ημέρες Προσέλευσης στις Λαϊκές.

  • 29 Απριλίου 2021, 12:35 | Σύλλογος Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Α’ Πειραιά

    Βιομηχανικά Είδη, Παραγωγοί Ανθέων 20% συμμετοχής στις Εμποροπανηγύρεις. Ανεξαρτήτως από τις Ημέρες Προσέλευσης στις Λαϊκές.

  • 29 Απριλίου 2021, 12:21 | Ομοσπονδία Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Θεσσαλίας

    Βιομηχανικά Είδη, Παραγωγοί Ανθέων 20% συμμετοχής στις Εμποροπανηγύρεις. Ανεξαρτήτως από τις Ημέρες Προσέλευσης στις Λαϊκές.

  • 28 Απριλίου 2021, 15:51 | Στάθης

    Στις εμποροπανηγύρεις θα πρέπει νά υπάρχει προτεραιότητα στους αμιγώς υπαίθριους εμπόρους με δραστηριοποίηση ετήσιας διάρκειας.
    Να ισχύσει τό ποσοστό τού 5% για τους επαγγελματίες των βιομηχανικών προϊόντων των λαϊκών αγορών και μόνο γι αυτούς που δραστηριοποιούνται έως 4 ημέρες την εβδομάδα.
    Δεν είναι δυνατόν νά συμμετέχουν σε μεγαλύτερο ποσοστό.
    Αυτό είναι αθέμιτος ανταγωνισμός.

  • 28 Απριλίου 2021, 15:40 | ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΝΤΕΡΑΚΗ

    Στην παρ. 1 να φύγουν τα αρ. 24 & 25 σε ότι αφορά τις εμποροπανηγύρεις. Έρχεται σε αντίφαση με αρ. 13 παρ. 1 όπου λέει ρητά ότι οι Δήμοι αποφασίζουν με κανονιστική πράξη και απόφαση δημοτικού συμβουλίου.
    Παρ. 3
    Το ίδιο που αναφέρεται να ισχύσει για όσους έχουν άδεια κυριακάτικης αγοράς και για τους χειροτέχνες – καλλιτέχνες (αναφέρεται στις μεταβατικές διατάξεις άρ. 52 παρ. 7) σε ότι αφορά τις βραχυχρόνιες αγορές και ειδικότερα τις εμποροπανηγύρεις να ισχύσει και για όσους έχουν βεβαίωση υπαίθριας δραστηριοποίησης ετήσιας διάρκειας με προγενέστερο νόμο, δηλ να συμμετέχουμε απευθείας στις εμποροπανηγύρεις μη λαμβάνοντας μέρος στις προκηρύξεις και να καταβάλουμε το τέλος όπως θα ορίζεται στον κανονισμό λειτουργίας της αγοράς από τον φορέα.

  • ΤΟ συγκεκριμένο άρθρο, εν μέρει καταργεί την αδικία του προηγούμενου, εντάσσοντας πια με ποσοστό 5% του αδειούχους βιομηχανικών ειδών λαϊκών αγορών, στις Εμποροπανηγύρεις, αν και το ορθό θα ήταν ΠΛΗΡΗΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ
    Επιγραμματικά:
    Με την ποσόστωση που υπάρχει στις Εμποροπανηγύρεις, πολλοί εξ ημών, δεν έχουν θέση εργασίας (Ποσόστωση 80% )και ως πρότινος 70%, με αποtέλεσμα να αδυνατούν την πληρωμή τόσο των ασφαλιστικών εισφορών όσο και της ίδιας της επιβίωσής μας.( ένα άρθρο το οποίο καταργεί στην ουσία το δικαίωμα εργασίας ως ελεύθεροι επαγγελματίες), την ίδια ώρα που τόσο οι έμποροι των λαϊκών αγορών(ποσόστωση 5% στην παρούσα διαβούλευση ), όσο και οι κάτοχοι άδειας στάσιμου υπαιθρίου εμπορίου(ποσόστωση 10%), ασκούν καθημερινά το επάγγελμά τους.
    Επιπλέον κατά τη συμμετοχή των εμπόρων λαϊκών αγορών, αυτομάτως παρουσιάζεται το παράλογο φαινόμενο να έχουν διπλό μεροκάματο (το πρωί στην λαϊκή αγορά και το απόγευμα στην πανήγυρη) ασκώντας αθέμιτο ανταγωνισμό μιας και είναι εύκολο για αυτούς να πωλούν στην πανήγυρη τα εμπορεύματα κάτω του κόστους, μιας και την επομένη θα ξαναβρεθούν στο φυσικό τους χώρο(λαϊκή αγορά), με αποτέλεσμα την ύπαρξη διενέξεων μεταξύ ημών και των εμπόρων λαϊκών αγορών(ο μικροπωλητής που ασκεί ως κύριο και βιοποριστικό το επάγγελμα του πωλητή σε Εμποροπανηγύρεις δεν δύναται στην πώληση των εμπορευμάτων κάτω του κόστους μιας και η εργασία μας παρότι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι περιστασιακή με τις υποχρεώσεις τόσο του ΚΦΣ όσο και του ασφαλιστικού Φορέα να είναι ίδιες τόσο με αυτές των εμπόρων λαϊκής αγοράς όσο και των καταστηματαρχών).Επομένως είναι καθ΄ όλα εσφαλμένη η παράγραφος του άρθρου που δίνει το δικαίωμα στους εμπόρους λαϊκής αγοράς, να συμμετέχουν στις Εμποροπανηγύρεις, γιατί με αυτόν τον τρόπο ο Νομοθέτης ξεχωρίζει τα δυο αυτά διαφορετικά επαγγέλματα, α).σε κύριο(αυτό του εμπόρου λαϊκής) και β). σε υποδεέστερο (αυτό του υπαιθρίου εμπόρου με δραστηριοποίηση στις Εμποροπανηγύρεις)2). Για την απρόσκοπτη λειτουργία όλων των επαγγελμάτων που δραστηριοποιούνται στο υπαίθριο εμπόριο , θα πρέπει να υπάρξει πλήρης διαχωρισμός.
    Ο κάθε επαγγελματίας να δραστηριοποιείται στο χώρο του, δηλαδή :
    Ο επαγγελματίας έμπορος λαϊκής, στη λαϊκή αγορά, ο υπαίθριος έμπορος εμποροπανηγύρεων στις εμποροπανηγύρεις και ο υπαίθριος έμπορος κάτοχος άδειας στάσιμου υπαίθριου εμπορίου, στο πόστο του.
    Πρέπει να γίνει κατανοητό σε όλους ότι ο χώρος αυτός των Εμποροπανηγύρεων ανήκει σε αυτούς που δραστηριοποιούνται αποκλειστικά και μόνο σε αυτές(κάτοχοι βεβαίωσης δραστηριοποίησης υπαίθριου εμπορίου ετήσιας διάρκειας)
    και επιπλέον δε, στους βιοτέχνες- οικοτέχνες και καταστηματάρχες (οι οποίοι έχουν επεκτείνει μέσω taxisnet την δραστηριότητά τους στο υπαίθριο εμπόριο) και οι οποίοι το βρίσκουν ως ευκαιρία, γρήγορης προώθησης των stock εμπορευμάτων τους και ανανέωσης αυτών με άλλα σχέδια
    Το αξιοπερίεργο, είναι ότι επιτηδευματίες που δραστηριοποιούνται στις λαϊκές αγορές παραπονιούνται ότι η ποσόστωση 5% για συμμετοχή τους σε Εμποροπανηγύρεις είναι πολύ μικρή. Ας καταλάβουν αυτοί οι κύριοι ότι όσοι δραστηριοποιούνται στις Εμποροπανηγύρεις δεν έχουν το δικαίωμα να συμμετέχουν στις λαϊκές. Γιατί δεν υποβάλλουν ένα υπόμνημα στο Υπουργείο Ανάπτυξης, το ποσοστό που αιτούνται για συμμετοχή τους στις Εμποροπανηγύρεις, το ίδιο ποσοστό να δικαιούται και ο υπαίθριος έμπορας με ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΤΗΣΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, στις λαϊκές αγορές?
    ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ
    ΠΛΗΡΗΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ

  • 28 Απριλίου 2021, 14:10 | Δανιήλογλου Χρήστος

    Βιομηχανικά Είδη, Παραγωγοί Ανθέων 20% συμμετοχής στις Εμποροπανηγύρεις. Ανεξαρτήτως από τις Ημέρες Προσέλευσης στις Λαϊκές.

  • 28 Απριλίου 2021, 13:49 | ΕΝΩΣΗ ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ, ΕΙΔΩΝ ΕΝΔΥΣΗΣ, ΥΠΟΔΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ «ΓΟΡΔΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ»

    Αρ. Πρωτ. Ένωσης 368/28-04-2021

    ΆΡΘΡΟ 15 : Σύμφωνα με την παρ. 1 εδ. β και βα του άρθρου 15 οι παραγωγοί και επαγγελματίες κάτοχοι θέσης δραστηριοποίησης σε λαϊκές αγορές (συμμετέχουν για το 5% των θέσεων), εφόσον δραστηριοποιούνται έως τέσσερις (4) μέρες σε λαϊκές αγορές, ενώ κάτοχοι άδειας στάσιμου εμπορίου και πλανόδιας δραστηριοποίησης (συμμετέχουν για το 10% των θέσεων). Ειλικρινώς προσπαθούμε να κατανοήσουμε την άδικη αυτή διαφοροποίηση της ποσόστωσης. Για ποιο λόγο ακριβώς γίνεται αυτός ο παντελώς άδικος και άνισος διαχωρισμός ; Παρότι οι πωλητές λαϊκών αγορών, όπως το αναφέρει δραστηριοποιούνται μόνο 4 ημέρες – δηλαδή σημαίνει ότι δεν έχουν εργασία – εντούτοις τους περιορίζει σε ποσοστό συμμετοχής μόνο στο 5% επιφυλάσσοντας για άλλους 80% και για το στάσιμο εμπόριο το 10%. Παρότι μας δώσατε υπόσχεση και δέσμευση ότι θα καταργηθεί η ποσόστωση του 5%, εντούτοις, όπως και σε άλλα δεν τηρήσατε τις δεσμεύσεις σας κατά τη διαδικασία του διαλόγου που προηγήθηκε του Νομοσχεδίου. Προτείνουμε και απαιτούμε την κατάργηση της ποσόστωσης του 5% και ελεύθερη συμμετοχή μας σε βραχυχρόνιες αγορές.

  • 28 Απριλίου 2021, 10:25 | Μόσχος Παντελής

    Βιομηχανικά Είδη, Παραγωγοί Ανθέων 20% συμμετοχής στις Εμποροπανηγύρεις. Ανεξαρτήτως από τις Ημέρες Προσέλευσης στις Λαϊκές.

  • Βιομηχανικά Είδη, Παραγωγοί Ανθέων 20% συμμετοχής στις Εμποροπανηγύρεις. Ανεξαρτήτως από τις Ημέρες Προσέλευσης στις Λαϊκές.

  • 26 Απριλίου 2021, 10:09 | Δημητρης

    Ο κάθε επαγγελματίας να δραστηριοποιείται στο χώρο του.
    Ο επαγγελματίας έμπορος λαϊκής, στη λαϊκή αγορά, ο υπαίθριος έμπορος εμποροπανηγύρεων στις εμποροπανηγύρεις και ο υπαίθριος έμπορος κάτοχος άδειας στάσιμου υπαίθριου εμπορίου, στο πόστο του.
    Ο χώρος αυτός των Εμποροπανηγύρεων ανήκει σε αυτούς που δραστηριοποιούνται αποκλειστικά και μόνο σε αυτές(κάτοχοι βεβαίωσης δραστηριοποίησης υπαίθριου εμπορίου ετήσιας διάρκειας)

  • 25 Απριλίου 2021, 09:35 | Αγγελος Δερετζης

    Αναγκαίο είναι να αυξηθεί το ποσοστό των κατόχων θέσης δραστηριοποίησης σε λαϊκές αγορές σε 25 %και να διαγραφεί ολοσχερώς ο περιορισμός των τεσσάρων ημερών δραστηριοποίησης στις λαϊκές αγορές έτσι ώστε όλοι οι πωλητές λαϊκών αγορών να μπορούν να συμμετέχουν σε βραχυχρόνιες αγορές ανεξάρτητα από το αριθμό των λαϊκών αγορών που δραστηριοποιούνται.

  • ΤΟ συγκεκριμένο άρθρο, εν μέρει καταργεί την αδικία του προηγούμενου, εντάσσοντας πια με ποσοστό 5% του αδειούχους βιομηχανικών ειδών λαϊκών αγορών, στις Εμποροπανηγύρεις, αν και το ορθό θα ήταν ΠΛΗΡΗΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ
    Επιγραμματικά:
    Με την ποσόστωση που υπάρχει στις Εμποροπανηγύρεις, πολλοί εξ ημών, δεν έχουν θέση εργασίας (Ποσόστωση 80% )και ως πρότινος 70%, με αποέλεσμα να αδυνατούν την πληρωμή τόσο των ασφαλιστικών εισφορών όσο και της ίδιας της επιβίωσής μας.( ένα άρθρο το οποίο καταργεί στην ουσία το δικαίωμα εργασίας ως ελεύθεροι επαγγελματίες), την ίδια ώρα που τόσο οι έμποροι των λαϊκών αγορών(ποσόστωση 5% στην παρούσα διαβούλευση ), όσο και οι κάτοχοι άδειας στάσιμου υπαιθρίου εμπορίου(ποσόστωση 10%), ασκούν καθημερινά το επάγγελμά τους.
    Επιπλέον κατά τη συμμετοχή των εμπόρων λαϊκών αγορών, αυτομάτως παρουσιάζεται το παράλογο φαινόμενο να έχουν διπλό μεροκάματο (το πρωί στην λαϊκή αγορά και το απόγευμα στην πανήγυρη) ασκώντας αθέμιτο ανταγωνισμό μιας και είναι εύκολο για αυτούς να πωλούν στην πανήγυρη τα εμπορεύματα κάτω του κόστους, μιας και την επομένη θα ξαναβρεθούν στο φυσικό τους χώρο(λαϊκή αγορά), με αποτέλεσμα την ύπαρξη διενέξεων μεταξύ ημών και των εμπόρων λαϊκών αγορών(ο μικροπωλητής που ασκεί ως κύριο και βιοποριστικό το επάγγελμα του πωλητή σε Εμποροπανηγύρεις δεν δύναται στην πώληση των εμπορευμάτων κάτω του κόστους μιας και η εργασία μας παρότι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι περιστασιακή με τις υποχρεώσεις τόσο του ΚΦΣ όσο και του ασφαλιστικού Φορέα να είναι ίδιες τόσο με αυτές των εμπόρων λαϊκής αγοράς όσο και των καταστηματαρχών).Επομένως είναι καθ΄ όλα εσφαλμένη η παράγραφος του άρθρου που δίνει το δικαίωμα στους εμπόρους λαϊκής αγοράς, να συμμετέχουν στις Εμποροπανηγύρεις, γιατί με αυτόν τον τρόπο ο Νομοθέτης ξεχωρίζει τα δυο αυτά διαφορετικά επαγγέλματα, α).σε κύριο(αυτό του εμπόρου λαϊκής) και β). σε υποδεέστερο (αυτό του υπαιθρίου εμπόρου με δραστηριοποίηση στις Εμποροπανηγύρεις)

    2). Για την απρόσκοπτη λειτουργία όλων των επαγγελμάτων που δραστηριοποιούνται στο υπαίθριο εμπόριο , θα πρέπει να υπάρξει πλήρης διαχωρισμός.
    Ο κάθε επαγγελματίας να δραστηριοποιείται στο χώρο του, δηλαδή :
    Ο επαγγελματίας έμπορος λαϊκής, στη λαϊκή αγορά, ο υπαίθριος έμπορος εμποροπανηγύρεων στις εμποροπανηγύρεις και ο υπαίθριος έμπορος κάτοχος άδειας στάσιμου υπαίθριου εμπορίου, στο πόστο του.
    Πρέπει να γίνει κατανοητό σε όλους ότι ο χώρος αυτός των Εμποροπανηγύρεων ανήκει σε αυτούς που δραστηριοποιούνται αποκλειστικά και μόνο σε αυτές(κάτοχοι βεβαίωσης δραστηριοποίησης υπαίθριου εμπορίου ετήσιας διάρκειας)
    και επιπλέον δε, στους βιοτέχνες- οικοτέχνες και καταστηματάρχες (οι οποίοι έχουν επεκτείνει μέσω taxisnet την δραστηριότητά τους στο υπαίθριο εμπόριο) και οι οποίοι το βρίσκουν ως ευκαιρία, γρήγορης προώθησης των stock εμπορευμάτων τους και ανανέωσης αυτών με άλλα σχέδια

  • 22 Απριλίου 2021, 11:16 | ΛΑΖΑΡΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ Λ.Α. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ Η ΟΜΟΝΟΙΑ

    ΑΡΘΡΟ 15 παρ 1 εδ β
    Να αυξηθεί σε 20 % το ποσοστό συμμετοχής των πωλητών λαϊκών αγορών στις βραχυχρόνιες αγορές από το πενιχρό 5% του νομοσχεδίου και να επιτραπεί σε όλους τους πωλητές λαϊκών αγορών να συμμετέχουν ανεξάρτητα από τον αριθμό των λαϊκών αγορών που δραστηριοποιούνται.Εξάλλου το ίδιο το νομοσχέδιο επιδιώκει σύντομα όλοι οι πωλητές λαϊκών αγορών να δραστηριοποιούνται σε έξι λαϊκές αγορές εβδομαδιαίως, οπότε ο περιορισμός των 4 ημερών ουσιαστικά θα στερεί από όλο τον κλάδο των πωλητών λαϊκών αγορών τη συμμετοχή στις βραχυχρόνιες αγορές (καθώς δεν θα υπάρχει πωλητής με μόνο τέσσερις λαϊκές αγορές).

  • 20 Απριλίου 2021, 09:55 | Σεραφειμιδης Ευθύμιος

    Αγαπητέ Υπουργέ σας παρακαλώ να επανεξετάσετε το άρθρο 15 και συγκεκριμένα και συγκεκριμένα περιορισμούς που βάζετε για τη συμμετοχή των κατόχων άδειες λαϊκών αγορών έως 4 ημέρες δραστηριοποίησης και τον περιορισμό Σε μία θέση δραστηριοποίησης στα πανηγύρια και σε εμποροπανηγύρεις σε πολλά πανηγύρια οι θέσεις είναι τρεις μέρες σας παρακαλούσα να το αφήσετε στην ευκαιρία των δήμων ή να το αποσύρετε εντελώς και μιλώ για το περιορισμό των τεσσάρων ημερών όπως και εσείς έχετε αναφέρει σε κάποιο άλλο άρθρο του νομοσχεδίου πως έχουμε έξι λαϊκές αγορές Άρα αμέσως μας αποκλείεται από τις δραστηριότητα εμποροπανήγυρης η θρησκευτικών πανηγυριών σας παρακαλώ να επανεξετάσετε το αίτημά μου και Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων με τιμή σεραφειμίδης Ευθύμιος πρόεδρος των επαγγελματιών με βιομηχανικά είδη Θεσσαλίας Κεντρικής Μακεδονίας και Θράκης και πρόεδρος της ενώσεως επαγγελματιών τσιγγάνων που δραστηριοποιούνται εμποροπανήγυρεις και θρησκευτικά πανηγύρια Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων το τηλέφωνό μου είναι 69 34 960 430 on gossip