Άρθρο 10 Έλεγχος της εύρυθμης λειτουργίας των λαϊκών αγορών

1. Κάθε φορέας λειτουργίας λαϊκής αγοράς φροντίζει κατ’ ελάχιστον για:
α. την προσβασιμότητα και την ασφάλεια των διερχόμενων πωλητών και καταναλωτών,
β. την καθαριότητα του χώρου κατά τη διάρκεια και μετά το πέρας της λειτουργίας της λαϊκής αγοράς, καθώς και την τήρηση των κανόνων υγιεινής, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 13 της υπό στοιχεία Υ1γ/Γ.Π/ οικ.47829/21.6.2017 απόφασης του Υπουργού Υγείας (Β’ 2161),
γ. την τήρηση των κανόνων για την τοποθέτηση πωλητών στη λαϊκή αγορά και γενικότερα για την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς,
δ. την ανάρτηση στην ιστοσελίδα του φορέα λειτουργίας του τοπογραφικού διαγράμματος κάθε λαϊκής αγοράς, που λειτουργεί στα διοικητικά του όρια, στο οποίο απεικονίζονται οι θέσεις και αναγράφονται οι πωλητές που τις καταλαμβάνουν, καθώς επίσης και οι κενές θέσεις.
2. Με ευθύνη του φορέα λειτουργίας, σε κάθε λαϊκή αγορά τοποθετείται περίπτερο (κιόσκι) στο οποίο αναρτάται η κάτοψη της λαϊκής αγοράς, στην οποία εμφανίζονται οι τομείς κατ’ είδος προϊόντων. Τοποθετούνται, επίσης, δελτία και κυτίο παραπόνων.
3. Η εποπτεία λειτουργίας αγοράς ανήκει αποκλειστικά στον φορέα λειτουργίας ο οποίος μεριμνά για την εύρυθμη λειτουργία αυτής.

  • 29 Απριλίου 2021, 15:33 | ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ Ε ΛΑΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

    αρθρο:10
    Να υπάρχει επόπτης λειτουργίας της Λαϊκής Αγοράς, ο οποίος θα ορίζεται από τον φορέα λειτουργίας με συγκεκριμένα καθήκοντα, ο οποίος θα συνεργαζεται με δυο εκπροσώπους των σωματείων παραγωγων και επαγγελματιων για την ευρυθμη λειτουργια
    της αγορας

  • 28 Απριλίου 2021, 13:19 | ΕΝΩΣΗ ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ, ΕΙΔΩΝ ΕΝΔΥΣΗΣ, ΥΠΟΔΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ «ΓΟΡΔΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ»

    Αρ. Πρωτ. Ένωσης 368/28-04-2021

    Άρθρο 10 : Να υπάρχει επόπτης λειτουργίας της Λαϊκής Αγοράς, ο οποίος θα ορίζεται από τον φορέα λειτουργίας με συγκεκριμένα καθήκοντα, ο οποίος θα συνεπικουρείται στο έργο του από εκπροσώπους των σωματείων. Είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για την εύρυθμη λειτουργία της Λαϊκής Αγοράς.