Άρθρο 33 Αριθμός προτεραιότητας – Προσθήκη άρθρου 29ΣΤ στον ν. 3959/2011 (Άρθρο 21 Οδηγίας (ΕΕ) 2019/1)

 

Στον ν. 3959/2011 (Α’ 93) προστίθεται άρθρο 29ΣΤ ως εξής:
«Άρθρο 29ΣΤ
Αριθμός προτεραιότητας
1. Η Επιτροπή Ανταγωνισμού, κατά τη διακριτική της ευχέρεια, κατόπιν αιτιολογημένου αιτήματος της επιχείρησης, ένωσης επιχειρήσεων ή του φυσικού προσώπου που επιθυμεί να υποβάλει αίτηση απαλλαγής από τα πρόστιμα, χορηγεί στον αιτούντα θέση στην κατάταξη για την επιεική μεταχείριση (εφεξής «αριθμός προτεραιότητας»), για χρονικό διάστημα που ορίζεται κατά περίπτωση. Ο αιτών δύναται να υποβάλει το αίτημα για χορήγηση αριθμού προτεραιότητας σε μία από τις επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατόπιν διμερούς συμφωνίας μεταξύ της Επιτροπής Ανταγωνισμού και του αιτούντος.
2. Με το αίτημα χορήγησης αριθμού προτεραιότητας ο αιτών παρέχει στην Επιτροπή Ανταγωνισμού τις πληροφορίες που βρίσκονται στη διάθεσή του για την οριζόντια σύμπραξη του άρθρου 1 του παρόντος ή του άρθρου 101 της Συνθήκης για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως:
α) το όνομα και τη διεύθυνσή του,
β) τις επωνυμίες και διευθύνσεις των επιχειρήσεων που συμμετέχουν, ή είχαν συμμετάσχει στην πιθανολογούμενη παράβαση,
γ) τα θιγόμενα προϊόντα και περιοχές,
δ) τη διάρκεια και τη φύση της πιθανολογούμενης παράβασης και
ε) πληροφορίες σχετικά με οποιαδήποτε αίτηση επιείκειας έχει υποβληθεί στο παρελθόν ή ενδέχεται να υποβληθεί στο μέλλον σε οποιαδήποτε άλλη αρχή ανταγωνισμού κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ή σε αρχή ανταγωνισμού τρίτων χωρών σε σχέση με την πιθανολογούμενη παράβαση.
3. Ο αιτών διατηρεί τη σειρά προτεραιότητας που έλαβε, αν εντός του οριζόμενου χρονικού διαστήματος προσκομίσει τις πληροφορίες και τα αποδεικτικά στοιχεία του άρθρου 29Γ. Στην περίπτωση αυτή, οι πληροφορίες και τα αποδεικτικά στοιχεία που προσκομίζει ο αιτών εντός του οριζόμενου χρονικού διαστήματος λογίζονται ότι υποβλήθηκαν κατά τον χρόνο υποβολής του αιτήματος για χορήγηση αριθμού προτεραιότητας.».