- Υπουργείο Ανάπτυξης - http://www.opengov.gr/ypoian -

Άρθρο 22 Θεματικά δίκτυα

  1. Η Εθνική Αρχή Συντονισμού οργανώνει και συντονίζει τη λειτουργία θεματικών δικτύων, στα οποία συμμετέχουν οι Υπηρεσίες της ΕΑΣ, εκπρόσωποι των Διαχειριστικών Αρχών, Επιτελικών Δομών σχετικών με το αντικείμενο του δικτύου, και κατά περίπτωση εκπρόσωποι κοινωνικοοικονομικών εταίρων και μεγάλων δικαιούχων, εκπρόσωποι ΟΤΑ, καθώς και αστικών αρχών και φορέων υλοποίησης ΟΧΕ.
  2. Στόχος της λειτουργίας των θεματικών δικτύων είναι η διασφάλιση της συνοχής και του συντονισμού της διαχείρισης των πόρων των σχετικών Ταμείων, η επίτευξη κοινής αντίληψης επί συναφών θεμάτων, καθώς και η ανταλλαγή εμπειριών, γνώσεων και καλών πρακτικών.
  3. Κατά την προγραμματική περίοδο 2021-2027 συγκροτούνται θεματικά δίκτυα με αντικείμενα: την έξυπνη εξειδίκευση, τα χρηματοδοτικά εργαλεία και τις κρατικές ενισχύσεις, το περιβάλλον και την πολιτική προστασία, τη χωρική ανάπτυξη, τον συντονισμό δράσεων ΕΚΤ, την αξιολόγηση, τα θέματα αναπηρίας, την επικοινωνία, το σύστημα διαχείρισης και ελέγχου και τις δημόσιες συμβάσεις.
  4. Τα θεματικά δίκτυα της παρ. 1, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, δύνανται να επεξεργάζονται και να εισηγούνται στην ΕΑΣ τη λήψη μέτρων για την αποτελεσματικότερη εφαρμογή των Προγραμμάτων στα αντικείμενα των δικτύων.

5. Στο πλαίσιο πρόληψης και καταπολέμησης της απάτης στην προγραμματική περίοδο 2021-2027, το εσωτερικό δίκτυο συνεργασίας για την καταπολέμηση της απάτης συγκροτείται και λειτουργεί μεταξύ των Διαχειριστικών Αρχών, υπό τον συντονισμό της Ειδικής Υπηρεσίας Θεσμικής Υποστήριξης της ΕΑΣ.