Άρθρο 30 Υποχρεώσεις δημοσίων υπηρεσιών και δημοσίων λειτουργών προς το Γ.Ε.ΜΗ.

1. Οι γραμματείες των κατά τόπους αρμόδιων δικαστηρίων διαβιβάζουν, χωρίς υπαίτια καθυστέρηση, με οποιοδήποτε πρόσφορο μέσο, στις αρμόδιες Υ.Γ.Ε.ΜΗ., τις δικαστικές αποφάσεις, τις αιτήσεις και τις δηλώσεις, που αναφέρονται στις περ. β΄και γ’ της παρ. 2 του άρθρου 29, εκτός αν αυτές διαβιβάζονται αυτόματα μέσω του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Δικαστικών Υποθέσεων (Ο.Σ.Δ.Δ.Υ.)
2. Με την επιφύλαξη της τήρησης της νομοθεσίας περί απορρήτου, οι δημόσιες υπηρεσίες και οι δημόσιοι λειτουργοί υποχρεούνται να ενημερώνουν εγγράφως, χωρίς καθυστέρηση, την αρμόδια Υ.Γ.Ε.ΜΗ., όταν κατά την άσκηση της αρμοδιότητάς τους διαπιστώνουν ότι παραλείφθηκε η εγγραφή υπόχρεου ή η καταχώριση νομικών γεγονότων, δηλώσεων, εγγράφων και λοιπών στοιχείων, για τα οποία απαιτείται εγγραφή ή καταχώριση ή συντρέχει περίπτωση παράνομης, αναληθούς ή ανακριβούς καταχώρισης, μεταβολής ή διαγραφής.

  • 3 Φεβρουαρίου 2022, 12:09 | ΚΩΣΤΑΣ ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΣ

    Χρειάζεται να δοθεί ώθηση στις αποστολές των δικαστικών αποφάσεων στο ΓΕΜΗ.
    Εάν ξέραμε με βεβαιότητα οτι ολες για παράδειγμα οι πτωχευτικές αποφάσεις έχουν καταχωρηθεί στο ΓΕΜΗ δεν θα χρειαζόταν να ζητείται πιστοποιητικο περί μη πτωχεύσεως ξεχωριστά, θα αρκούσε το Πιστοποιητικο καλης λειτουργίας του ΓΕΜΗ.

  • 25 Ιανουαρίου 2022, 09:26 | CHRISTOS SMYRNIOS

    Η επικοινωνία μεταξύ των δημοσίων υπηρειών γίνεται με βάση τον νόμο μέσω του κεντρικού ΚΣΗΔΕ του Υπ. Ψ. Διακυβέρνησης. Πρέπει να το ΓΕΜΗ και οι ΥΜΣ να ενταχθούν σε αυτό.