Άρθρο 11 Εγγραφή εταιρείας στο Μητρώο Εργοδοτών του e-Ε.Φ.Κ.Α.

1. Για την εγγραφή της εταιρείας στο Μητρώο Εργοδοτών που τηρείται στον ηλεκτρονικό Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-Ε.Φ.Κ.Α.), η Υ.Μ.Σ. διαβιβάζει ηλεκτρονικά προς αυτόν:
α) Την επωνυμία, τον διακριτικό τίτλο, τον αριθμό Γ.Ε.ΜΗ., τον Κωδικό Αριθμό Καταχώρισης (Κ.Α.Κ.) της σύστασης της εταιρείας, τον Α.Φ.Μ. και τα βασικά στοιχεία προσδιορισμού έδρας της εταιρείας,
β) τα πλήρη στοιχεία των εταίρων, των μετόχων, των διαχειριστών και των μελών του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας, τα στοιχεία επικοινωνίας τους, καθώς και το ποσοστό των μετοχών και των μεριδίων, όπως απαιτούνται από την ασφαλιστική νομοθεσία, και
γ) τα στοιχεία που έχουν υποβληθεί στην Υ.Μ.Σ. για την εγγραφή των εταίρων, των διαχειριστών και των μελών του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας στον e-Ε.Φ.Κ.Α., περιλαμβανομένων και των εκ του νόμου απαιτούμενων εξουσιοδοτήσεων.
2. Ο e-Ε.Φ.Κ.Α., με την ολοκλήρωση της διαβίβασης των στοιχείων που αναφέρονται στην παρ. 1, προβαίνει αυτόματα στην εγγραφή της εταιρείας στο μητρώο εργοδοτών που τηρείται στον e-Ε.Φ.Κ.Α. και χορηγεί ηλεκτρονικά τον Αριθμό Μητρώου Εργοδότη (Α.Μ.Ε.) της εταιρείας, όπου απαιτείται από τη νομοθεσία περί κοινωνικής ασφάλισης. Η εταιρεία ενημερώνεται από την Υ.Μ.Σ. για τη χορήγηση του Α.Μ.Ε. και ο εργοδότης πιστοποιείται στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του e-Ε.Φ.Κ.Α. με την έναρξη απασχόλησης προσωπικού.

  • 31 Ιανουαρίου 2022, 18:23 | ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΦΥΣΣΕΑ

    Η εν λόγω διαλειτουργικότητα χρήζει περαιτέρω βελτίωσης καθώς στην πλειοψηφία των περιπτώσεων δεν δουλεύει (δεν πέφτει ΑΜΕ)