- Υπουργείο Ανάπτυξης - http://www.opengov.gr/ypoian -

Άρθρο 6 Μητρώο πιστοποιημένων χρηστών Γ.Ε.ΜΗ. και Υ.Μ.Σ.

1. Συστήνεται μητρώο πιστοποιημένων χρηστών Γ.Ε.ΜΗ. και Υ.Μ.Σ., το οποίο τηρείται από το Τμήμα Υποστήριξης και Ανάπτυξης των Πληροφοριακών Συστημάτων Γ.Ε.ΜΗ. και Υ.Μ.Σ.. Στο μητρώο εγγράφονται αποκλειστικά οι υπάλληλοι των Υ.Γ.Ε.ΜΗ., προκειμένου να αποκτήσουν την ιδιότητα του πιστοποιημένου χρήστη Γ.Ε.ΜΗ. και Υ.Μ.Σ., καθώς και οι συμβολαιογράφοι που επιθυμούν να αποκτήσουν την ιδιότητα του πιστοποιημένου χρήστη Γ.Ε.ΜΗ. και Υ.Μ.Σ.. Κατάλογος με τα ονόματα των πιστοποιημένων συμβολαιογράφων Γ.Ε.ΜΗ. και Υ.Μ.Σ. αναρτάται υποχρεωτικά στην ιστοσελίδα του Γ.Ε.ΜΗ..
2. Οι πιστοποιημένοι χρήστες Γ.Ε.ΜΗ. και Υ.ΜΣ. της παρ. 1 λαμβάνουν κωδικούς πρόσβασης, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στην παρ. 3 του άρθρου 21, οι οποίοι είναι προσωπικοί και μοναδικοί και οι κατοχοί τους είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για τη χρήση και την τήρηση της μυστικότητάς τους. Οι ενέργειες των εξουσιοδοτημένων χρηστών καταγράφονται στα πληροφοριακά σύστηματα Γ.Ε.Μ.Η και Υ.Μ.Σ. και το αρχείο καταγραφής διατηρείται επ’ αόριστον.

3. Αν ο πιστοποιημένος χρήστης Γ.Ε.ΜΗ. και Υ.Μ.Σ. απωλέσει την ιδιότητα του υπαλλήλου Υ.Γ.Ε.Μ.Η. ή του συμβολαιογράφου:

α) ενημερώνει αμελλητί το Τμήμα Υποστήριξης και Ανάπτυξης των Πληροφοριακών Συστημάτων Γ.Ε.ΜΗ. και Υ.Μ.Σ., προκειμένου να ανακληθούν οι κωδικοί πρόσβασης που του έχουν δοθεί και
β) απέχει από την πρόσβαση στα πληροφοριακά συστήματα Γ.Ε.ΜΗ. και Υ.Μ.Σ. και την καταχώριση οποιουδήποτε στοιχείου σε αυτά.

4. Το Τμήμα Υποστήριξης και Ανάπτυξης των Πληροφοριακών Συστημάτων Γ.Ε.ΜΗ. και Υ.Μ.Σ., τον Ιανουάριο κάθε έτους, αποστέλλει στην αρμόδια υπηρεσία της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων αναλυτικό πίνακα με το σύνολο των εξουσιοδοτημένων χρηστών Γ.Ε.ΜΗ. και Υ.Μ.Σ.. και αποδίδει σε αυτήν πρόσβαση στο αρχείο καταγραφής της παρ. 2.

5. Η παράβαση των παρ. 2 και 3 επισύρει τις ποινικές κυρώσεις που προβλέπονται στο άρθρο 38 του ν. 4624/2019 (Α΄ 137).