Άρθρο 4 – Διαδοχή δικαιωμάτων

Αναφορικά με τη διαδικασία εξυγίανσης της ΝΒΕΕ Α.Ε. του παρόντος, σε περίπτωση μεταβίβασης των στοιχείων του ενεργητικού της εταιρείας, στο πλαίσιο της συναφθησόμενης συμφωνίας εξυγίανσης σύμφωνα με τους όρους της παρούσας εξουσιοδότησης, οι νέοι φορείς καθίστανται διάδοχοι των δικαιωμάτων που ορίζονται στις παρ. 6 και 7 του άρθρου τέταρτου του ν. 2528/1997 (Α’ 216) και μπορούν να συνεχίσουν να ασκούν τα εν λόγω δικαιώματα σύμφωνα με τους υφιστάμενους όρους παραχώρησης αυτών για τις ανάγκες της ναυπηγοεπισκευαστικής δραστηριότητάς τους.

  • 13 Ιουλίου 2022, 18:29 | Σάββας

    Παρακαλούμε να περάσει το σχέδιο νόμου. Να ψηφίσουν όλα τα κόμματα για την σωτηρία του ναυπηγείου μας. Επόμενη ευκαιρία δεν υπάρχει. Ένα κατεστραμμένο ναυπηγείο με τόσα χρέη δε θα το πάρει κανένας. Ή τώρα ή ποτέ. Αν χαθεί αυτή η ευκαιρία θα οδηγηθούμε ολοταχώς στην πτώχευση και χάνουμε και τις αποζημιώσεις και τα δεδουλευμένα που με την ONEX θα τα πάρουμε.

  • 12 Ιουλίου 2022, 15:05 | Γιάννης.

    Απαράδεκτοι οι εργασιακοί όροι.Δεν εξασφαλίζουν εμάς που εργασθήκαμε επί σειρά ετών και μας οφείλονται Δεδουλευμένα δεκαετιών.
    Το νομοσχέδιο δεν δισσφαλιζει:
    1.Καταβολη δεδουλευμένων αλλα βάζει όρους εάν λάβει κρατικές εργασίες ο υπ.εργοδότης και εάν μπορεί, όταν μπορεί και όσα μπορεί.
    2.Δεν διασφαλίζει την απασχόληση σε κανέναν εκ των υπαρχόντων εργαζομένων.
    Θα τους απολύσει όλους και θα προσλάβει όσους θέλει,οποίους θέλει
    και όταν θέλει.
    Για ΣΣΕ ούτε λόγος όπως και για εργασιακά δικαιώματα.
    Τα κόμματα καλούνται να ασκήσουν τη
    Δυναμική τους υπερασπιζόμενα τον κόσμο της μίσθωτης εργασίας και να αλλάξουν τους αδικους αντεργατικους εργασιακους όρους.
    Είναι ανάγκη και υποχρέωση τους .
    Αλλιώς κρίμα, κρίμα στους εργάτες του μόχθου που τόσα χρόνια παράγουν.