- Υπουργείο Ανάπτυξης - http://www.opengov.gr/ypoian -

Άρθρο 6-Εταιρεία Ανάπτυξης και Διαχείρισης Επιχειρηματικού Πάρκου (Ε.Α.Δ.Ε.Π.) –

1. Η πρωτοβουλία ανάπτυξης Ε.Π. ανήκει σε Εταιρεία Ανάπτυξης και Διαχείρισης Επιχειρηματικού Πάρκου (Ε.Α.Δ.Ε.Π.). Για την επίτευξη του σκοπού της, η Ε.Α.Δ.Ε.Π. δύναται να εκμισθώνει, εκποιεί ή κατ’ άλλο τρόπο παραχωρεί εκτάσεις κυριότητάς της ή επί των οποίων διαθέτει άλλα δικαιώματα.
2. Στο μετοχικό κεφάλαιο της Ε.Α.Δ.Ε.Π. μετέχουν φυσικά ή νομικά πρόσωπα, όπως νομικά πρόσωπα του ιδιωτικού τομέα ή κοινοπραξίες αυτών, αυτοτελώς ή ως μέλη ενώσεών τους, συνεταιρισμοί, ο.τ.α. α΄ και β΄ βαθμού, σύνδεσμοι αυτών, δημοτικές και περιφερειακές επιχειρήσεις και κοινοπραξίες αυτών, κατ’ εξαίρεση των αριθμητικών περιορισμών των άρθρων 107 και 194 του ν. 3852/2010 (Α΄ 87), το ελληνικό Δημόσιο, οι ανεξάρτητες αρχές, τα επιμελητήρια και τα ν.π.δ.δ. και ν.π.ι.δ. που περιλαμβάνονται στο Μητρώο Φορέων Γενικής Κυβέρνησης.
3. Η πρωτοβουλία ανάπτυξης Ε.Π. μπορεί να αναληφθεί και από Ε.Α.Δ.Ε.Π. η οποία είναι υπό σύσταση. Στην περίπτωση αυτή, η αίτηση του άρθρου 7 συνοδεύεται από έγγραφο για τη σύσταση της εταιρείας, υπογεγραμμένο από τους ιδρυτές μετόχους, με συμφωνία υποβολής του σε δημοσιότητα υπό την αναβλητική αίρεση της έγκρισης ανάπτυξης του Ε.Π.. Η σύσταση της Ε.Α.Δ.Ε.Π. ολοκληρώνεται μέσα σε έξι (6) μήνες από την έκδοση της απόφασης έγκρισης ανάπτυξης του Ε.Π. του άρθρου 10, διαφορετικά η απόφαση ανακαλείται.