- Υπουργείο Ανάπτυξης - http://www.opengov.gr/ypoian -

Άρθρο 4-Τύποι Επιχειρηματικού Πάρκου

1. Τα Ε.Π. διακρίνονται σε:
α) «Επιχειρηματικό Πάρκο Τύπου Α1»: το Ε.Π. που πολεοδομείται, οργανώνεται και λειτουργεί ως χώρος υποδοχής δραστηριοτήτων κάθε κατηγορίας περιβαλλοντικής κατάταξης της παρ. 1 του άρθρου 1 του ν. 4014/2011 (Α’ 209).
β) «Επιχειρηματικό Πάρκο Τύπου Α2»: το Ε.Π. που πολεοδομείται, οργανώνεται και λειτουργεί ως χώρος υποδοχής δραστηριοτήτων των κατηγοριών Α2 και Β περιβαλλοντικής κατάταξης της παρ. 1 του άρθρου 1 του ν. 4014/2011.
γ) «Επιχειρηματικό Πάρκο Εξυγίανσης (Ε.Π.Ε.)»: το Ε.Π. που οργανώνεται για την περιβαλλοντική εξυγίανση περιοχών με Άτυπη Βιομηχανική Συγκέντρωση (Α.Β.Σ.).
δ) «Επιχειρηματικό Πάρκο Μεμονωμένης Μεγάλης Μονάδας (Ε.Π.Μ.Μ.Μ.)»: το Ε.Π. που οργανώνεται σε περιοχή όπου είναι εγκατεστημένη και λειτουργεί ή πρόκειται να εγκατασταθεί και να λειτουργήσει μεμονωμένη μεγάλη μονάδα (Μ.Μ.Μ), για το οποίο δεν απαιτείται πολεοδόμηση. Ως Μ.Μ.Μ. θεωρούνται αυτές που ασκούν μεταποιητικές και συναφείς δραστηριότητες του Β’ Μέρους του ν. 3982/2011 (Α’ 143) ή δραστηριότητες εφοδιαστικής του ν. 4302/2014 (Α’ 225) με την ελάχιστη έκταση του άρθρου 19 του παρόντος.
ε) «Τεχνόπολη»: το Ε.Π. που οργανώνεται και λειτουργεί ως χώρος υποδοχής επιχειρηματικών δραστηριοτήτων νέας και υψηλής τεχνολογίας, ερευνητικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών.
2. Οι τύποι Ε.Π. της παρ. 1 δύναται να χαρακτηρίζονται και ως «Οικολογικό Πάρκο», εφόσον οργανώνονται και λειτουργούν με τέτοιο τρόπο ώστε να υποδέχονται δραστηριότητες, με τις οποίες επιτυγχάνονται περιβαλλοντικοί στόχοι, μετρήσιμοι με βασικούς δείκτες αποδοτικότητας ως προς τη χρήση ενέργειας, ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, πρώτων υλών, υδάτων γης και ως προς τις επιπτώσεις στη βιοποικιλότητα και την κυκλική οικονομία, σύμφωνα με την κοινή απόφαση της παρ. 2 του άρθρου 45.