Άρθρο 11 Κυρώσεις

1. Στους ασκούντες επαγγελματική δραστηριότητα, που εμπίπτει στις διατάξεις του παρόντος χωρίς την απαιτούμενη άδεια ή βεβαίωση ή στους εκδίδοντες ανακριβείς βεβαιώσεις προϋπηρεσίας, επιβάλλονται διοικητικά πρόστιμα ύψους από 1.000 ευρώ έως και 5.000 ευρώ.
2. Στις επιχειρήσεις, που απασχολούν με οποιαδήποτε σχέση εργασίας, πρόσωπα, που δεν διαθέτουν την απαιτούμενη άδεια ή βεβαίωση ή εκδίδουν ανακριβείς βεβαιώσεις προϋπηρεσίας, επιβάλλονται διοικητικές κυρώσεις, όπως η προσωρινή ή η οριστική ανάκληση της άδειας λειτουργίας τους ή και επιβολή προστίμου ύψους από 5.000 ευρώ έως και 50.000 ευρώ.
3. Με Απόφαση του Υπουργού Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας καθορίζονται τα κριτήρια για την κλιμάκωση των προβλεπομένων στην προηγούμενη παράγραφο κυρώσεων, τα όργανα, η διαδικασία επιβολής τους και κάθε άλλη αναγκαία σχετική λεπτομέρεια.

 • Ο.Β.Υ.Ε.
  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
  ΣΑΜΟΥ 7Α 104 38 ΑΘΗΝΑ
  Τ. 210 3416 064, FAX. 210 34 20 257
  E- MAIL: http://www.obye.gr , e- mail : info@obye.gr

  Άρθρο 11
  Κυρώσεις

  1. Όσοι ασκούν τεχνικά επαγγέλματα χωρίς να κατέχουν την απαραίτητη άδεια τα πρόστιμα που θα επιβάλλονται να’ ναι μεγαλύτερα και άμεσα εφαρμόσιμα..

 • 21 Δεκεμβρίου 2010, 00:11 | παυλος

  εαν δεν αλλαξει η νοοτροπια του νομοθετειν ,αν οι νομοι συνεχιζουν να ειναι δυσνοητοι πολυπλοκοι και δυσχρηστοι ,καμια προοδο δεν προκειται να γινει στο θεμα της επιχειρηματικοτητας.

  απορω πως ολοι οσοι ασχολουνται με την διοικηση αυτης της χωρας δεν εχουν συνηδητοποιησει οτι ολοι οι νομοι (οπως συντασσονται σημερα )ειναι αντισυνταγματικοι διοτι.
  κατα το συνταγμα ΑΓΝΟΙΑ ΝΟΜΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ,
  Ροταω λοιπον οποιονδηποτε Ελληνα μη εξαιρουμενων και των Δικηγορων
  αν μπορουν να ειναι σιγουροι για για το τι οριζει ενας οποιοσδηποτε Νομος .
  Αν εχουν διαβασει ποτε ενα νομο απ’ακρη σ’ακρη συμπεριλαμβανομενων και των διφορων παραπομπων κλπ.

  εγω που ειμαι επιχειρηματιας ανωτατης μορφωσης (αφου τελειωσα πολυτεχνειο)ασχολουμενος με αντικειμενα πολυ περιορισμενα οπωσ ΛΑΤΟΜΕΙΑ και τωρα ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΟ ΑΠΕ συναντησα ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ τοσο ακατανοητη ασυναρτητη,μπερδεμενη,πονηρη,ασαφη,στοχευμενη και δεν ξερω ποσα αλλα επιθετα πρεπει να εφευρω για να περιγραψω μια κατασταση που μονον αναπτυξιακη δεν ειναι.
  ΘΕΛΕΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ?
  ΑΣ ΑΠΛΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΓΕΝΙΚΑ ΑΠΟ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΠΟΥ ΔΙΕΠΕΙ ΟΜΑΔΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΕΩΣ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΟΚΟ.

  ΟΣΟ ΠΙΟ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΟΣΟ ΕΥΝΟΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΛΑΜΟΓΙΑ.
  ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΟΤΕ?
  Ο ΛΥΚΟΣ ΣΥΗΝ ΑΝΤΑΡΑ ΧΑΙΡΕΤΑΙ και ο νοων νοητω.

 • 18 Δεκεμβρίου 2010, 21:23 | ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΔΕΛΛΑΠΟΡΤΑΣ

  Οι άδειες για τα τεχνικά επαγγέλματα πρέπει να εκδίδονται άμεσα και ει δυνατόν από φορείς που χειρίζονται και εκδίδουν συνολικά πιστοποιητικά για να ελαχιστοποιηθεί ακόμα περισσότερο η δαιδαλώδης και αναποτελεσματική γραφειοκρατία.