- Υπουργείο Ανάπτυξης - http://www.opengov.gr/ypoian -

Άρθρο 9 Ενιαίο Μητρώο Αδειών Τεχνικών Επαγγελμάτων

1. Στη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας συνιστάται και τηρείται Ενιαίο Μητρώο Αδειών Τεχνικών Επαγγελμάτων. Στο μητρώο αυτό καταχωρούνται σε ιδιαίτερες κατηγορίες οι άδειες των φυσικών προσώπων και οι άδειες των νομικών προσώπων, που εκδίδονται σύμφωνα με τον παρόντα νόμο.
2. Το ως άνω Μητρώο ενημερώνεται από τις οικείες Περιφέρειες με τα πληροφοριακά στοιχεία, που προβλέπονται στην Υπουργική Απόφαση που εκδίδεται κατ’ εξουσιοδότηση του άρθρου 29 του ν.3844/2010.
3. Σκοπός του Ενιαίου Μητρώου Αδειών είναι η παρακολούθηση: α) της τήρησης των υποχρεώσεων, όπως αυτές απορρέουν από τις διατάξεις του ν.3844/2010 (ΦΕΚ 63Α), των προσώπων που αδειοδοτούνται, σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος, β) της εξέλιξης της αδειοδότησης των αντίστοιχων επαγγελματικών δραστηριοτήτων.
4. Έως ότου συσταθεί το ως άνω Ενιαίο Μητρώο οι αρμόδιες Υπηρεσίες καταχωρούν τις εκδιδόμενες άδειες στα οικεία μητρώα των Υπηρεσιών τους.
5. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας καθορίζονται ο τρόπος συγκρότησης και τήρησης του ως άνω Ενιαίου Μητρώου Αδειών.