- Υπουργείο Ανάπτυξης - http://www.opengov.gr/ypoian -

Άρθρο 52

1. Μέσα σε προθεσμία εκατόν ογδόντα (180) ημερών από την έναρξη της ισχύος του παρόντος νόμου, η Επιτροπή Ανταγωνισμού μπορεί με απόφασή της να θέσει στο Αρχείο τις υποθέσεις που είχαν εισαχθεί σε αυτή πριν από τις 31.12.2003 και δεν έχουν εξετασθεί μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος νόμου. Για το σκοπό αυτόν, η Επιτροπή Ανταγωνισμού υποχρεούται να καταχωρήσει στην ιστοσελίδα της τις υποθέσεις που έθεσε στο αρχείο της εντός δέκα (10) ημερών από τη λήψη της σχετικής απόφασης, την οποία κοινοποιεί στα ενδιαφερόμενα μέρη. Στην ίδια προθεσμία δημοσιεύεται σχετική ανακοίνωση σε δύο τουλάχιστον οικονομικές εφημερίδες και μία ημερήσια πανελλήνιας κυκλοφορίας. Μέσα σε τριάντα (30) ημέρες από την τήρηση των ανωτέρω προϋποθέσεων δημοσιότητας, υποθέσεις για τις οποίες έγιναν καταγγελίες από συγκεκριμένα πρόσωπα, τα πρόσωπα αυτά έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν να μην τεθεί στο αρχείο συγκεκριμένη υπόθεση. Στην περίπτωση αυτή η συγκεκριμένη υπόθεση παραμένει προς εξέταση.

2. Από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου και εντός προθεσμίας δύο μηνών, κινείται η διαδικασία διορισμού των μελών της Επιτροπής σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην παράγραφο 3 του άρθρου 12, καθώς και η διαδικασία διορισμού Γενικού Διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθρου 21 του παρόντος. Η τρέχουσα θητεία των μελών της Επιτροπής δεν λαμβάνεται υπόψη για την εφαρμογή του τρίτου εδαφίου της παραγράφου 3 του άρθρου 12. Επίσης, η  τρέχουσα θητεία του Γενικού Διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού δεν λαμβάνεται υπόψη για την εφαρμογή του τρίτου εδαφίου της παραγράφου 2 του άρθρου 21.

3. Από τη θέση σε ισχύ του προβλεπόμενου στο στοιχείο ιβ΄ της παραγράφου 3 του άρθρου 14 συστήματος μοριοδότησης και εντός προθεσμίας τεσσάρων (4) μηνών, η Επιτροπή προχωρά στην κατάταξη των εκκρεμών ενώπιόν της υποθέσεων.

4. Από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου και εντός προθεσμίας έξι (6) μηνών η Επιτροπή προβαίνει σε εκκαθάριση των εκκρεμών ενώπιόν της υποθέσεων που υπάγονται στη διαδικασία του άρθρου 37, παράγραφοι 1 και 2.

5. Από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου καταργείται ο ν. 703/1977 «Περί ελέγχου μονοπωλίων και ολιγοπωλίων και προστασίας του ελεύθερου ανταγωνισμού» (Α΄ 278), ως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, καθώς και κάθε άλλη αντίθετη διάταξη νόμου.