- Υπουργείο Ανάπτυξης - http://www.opengov.gr/ypoian -

ΑΡΘΡΟ ΤΡΙΤΟ Μεταβατικές διατάξεις

1. Οι διατάξεις του παρόντος νόμου τίθενται σε ισχύ με τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

2. Συμφωνίες συνδιαλλαγής που έχουν συναφθεί σύμφωνα με τις διατάξεις που αντικαθίστανται με τον παρόντα νόμο δεν θίγονται και διέπονται από τις διατάξεις του έκτου κεφαλαίου του Πτωχευτικού Κώδικα, όπως ίσχυε πριν από τον παρόντα νόμο.

3. Σε περίπτωση διαδικασιών συνδιαλλαγής που έχουν ήδη ανοίξει και εκκρεμούν κατά τη θέση σε ισχύ του παρόντος νόμου, τα μέρη δύνανται κατά την επιλογή τους να συνάψουν είτε συμφωνία συνδιαλλαγής που επικυρώνεται σύμφωνα με τις διατάξεις που αντικαθίστανται με τον παρόντα νόμο και έχει τις έννομες συνέπειες που προβλέπονται με αυτές είτε συμφωνία εξυγίανσης κατά τις διατάξεις που εισάγονται με τον παρόντα νόμο.

4. Εκκρεμείς αιτήσεις για το άνοιγμα διαδικασίας συνδιαλλαγής κρίνονται και μετά τη θέση σε ισχύ του παρόντος νόμου υπό τις προϊσχύσασες διατάξεις, εκτός αν οι αιτούντες τις μετατρέψουν σε αιτήσεις για το άνοιγμα διαδικασίας εξυγίανσης.

5. Στις περιπτώσεις που το κεφάλαιο έκτο του πτωχευτικού κώδικα προβλέπει δημοσίευση στο ΓΕΜΗ και στο Δελτίο του άρθρου 101 παρ. 2, μέχρι την έναρξη λειτουργίας του ΓΕΜΗ οι σχετικές δημοσιεύσεις θα γίνονται μόνο στο Δελτίο, εκτός αν ο οφειλέτης είναι ανώνυμη εταιρεία ή εταιρεία περιορισμένης ευθύνης, οπότε μέχρι την έναρξη λειτουργίας του ΓΕΜΗ οι σχετικές δημοσιεύσεις θα γίνονται και στο ΜΑΕ ή ΜΕΠΕ αντίστοιχα.