Άρθρο 48 Προστασία

1. Επί σημάτων που κατατίθενται με διεκδίκηση προτεραιότητας σύμφωνα με τη Διεθνή Σύμβαση των Παρισίων (Ν.213/1975), η απόδειξη κατάθεσης του σήματος στην αλλοδαπή πολιτεία μπορεί να υποβάλλεται το αργότερο εντός τριών (3) μηνών από την υποβολή της δήλωσης του σήματος στην ημεδαπή. Η ως άνω διεκδίκηση προτεραιότητας ισχύει και για τα σήματα υπηρεσιών.

2. Οι δικαιούχοι σημάτων που έχουν εκτός της Ελλάδος την επαγγελματική τους εγκατάσταση προστατεύονται κατά τις διατάξεις του παρόντος νόμου, εφόσον στην πολιτεία που προστατεύονται ισχύει η αρχή της αμοιβαιότητας.

3. Για την προστασία στην Ελλάδα απαιτείται, επιπλέον, η σύμφωνη με τις διατάξεις του παρόντος νόμου κατάθεση. Η δήλωση συντάσσεται σε ειδικό έντυπο, η μορφή και το περιεχόμενο του οποίου καθορίζεται στο συνημμένο παράρτημα  V με τίτλο ΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ και καταχωρείται στο οικείο βιβλίο σημάτων.

4. Η προθεσμία προσφυγής του άρθρ. 13 των δικαιούχων αλλοδαπών σημάτων παρατείνεται κατά τριάντα (30) ημέρες.

5. Για την κατάθεση αρκεί ειδικό πληρεξούσιο έγγραφο με απλή υπογραφή του καταθέτου που περιέχει και δήλωση για υπαγωγή στη δικαιοδοσία των δικαστηρίων της Αθήνας. Η δήλωση αυτή δύναται να αναπληρωθεί και με έγγραφη δήλωση του πληρεξουσίου του αιτούντος στην Υπηρεσία του άρθρου 5 παρ 1.

6. Τα ξενόγλωσσα έγγραφα που προσκομίζονται κατά την κατάθεση σήματος πρέπει να συνοδεύονται και με ελληνική μετάφραση από πρόσωπο ή αρχή που έχει το δικαίωμα μετάφρασης σύμφωνα με το νόμο.

  • 16 Μαΐου 2011, 19:44 | ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΡΥΣΑΝΘΗΣ

    Στην παρ. 3: η κατά 30 ημέρες παράταση της προθεσμίας για την προσφυγή πρέπει να ισχύει αναλόγως και επί τριτανακοπής και παρέμβασης με καθού αλλοδαπό καταθέτη.