- Υπουργείο Ανάπτυξης - http://www.opengov.gr/ypoian -

Άρθρο 19 Διάρκεια της προστασίας

1. Με την επιφύλαξη των παραγράφων 2 και 3 του παρόντος άρθρου η προστασία του σήματος διαρκεί για μια δεκαετία που αρχίζει από την κατάθεση.

2. Η διάρκεια της προστασίας μπορεί να παρατείνεται για μια δεκαετία με αίτηση του δικαιούχου και με την εμπρόθεσμη υποβολή στο Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας του κατά νόμο αποδεικτικού καταβολής των υπέρ του δημοσίου τελών.

3. Η υποβολή του κατά νόμο αποδεικτικού καταβολής των υπέρ του δημοσίου τελών γίνεται εντός του τελευταίου έτους της προστασίας. Η υποβολή της αίτησης και του κατά νόμο αποδεικτικού καταβολής των τελών δύναται επίσης να γίνει εντός πρόσθετης προθεσμίας έξι (6) μηνών μετά τη λήξη της δεκαετίας, υπό τον όρο της υποβολής αποδεικτικού καταβολής των τελών αυξημένων κατά το ήμισυ.

4. Εάν προσκομισθεί εμπρόθεσμα το κατά νόμο αποδεικτικό καταβολής των τελών, σημειώνεται τούτο στο περιθώριο της αρχικής κατάθεσης.

5. Με την επιφύλαξη των άρθρων 42 παρ.8 και 46 παρ.2, το σήμα διαγράφεται από το οικείο βιβλίο σημάτων και συντάσσεται σχετική πράξη, αν δεν προσκομισθεί το κατά νόμο αποδεικτικό καταβολής των τελών εντός της εξάμηνης προθεσμίας που ορίζεται στη παράγραφο 3 του άρθρου αυτού.

6. Κάθε αμφισβήτηση μεταξύ του αιτούντος την παράταση της προστασίας και της Υπηρεσίας του άρθρου 5 παρ. 1, ως και κάθε αντίρρηση ως προς την κατά την παράγραφο 5 διαγραφή λύεται από τη διοικητική επιτροπή σημάτων με αίτηση του ενδιαφερομένου.