Άρθρο 10 Τριτανακοπή

1. Κατά της απόφασης της διοικητικής επιτροπής σημάτων που δέχεται ολικά ή μερικά τη δήλωση του σήματος, επιτρέπεται η άσκηση τριτανακοπής ενώπιον της ίδιας επιτροπής, από οποιονδήποτε τρίτο που έχει έννομο συμφέρον, εφόσον δεν παρενέβη στη συζήτηση της δήλωσης του σήματος. Το ίδιο δικαίωμα έχουν και τα επιμελητήρια και οι ενώσεις καταναλωτών του Ν.2251/1994 ή μέλη τους στις περιπτώσεις του άρθρου 3 του παρόντος νόμου. Τα ανωτέρω ισχύουν και για την άσκηση τριτανακοπής ενώπιον των διοικητικών δικαστηρίων, με την επιφύλαξη της περίπτωσης του εδαφίου β’ της παραγράφου 3 του άρθρου 13 του παρόντος νόμου.

2. Η τριτανακοπή κατά αποφάσεων της διοικητικής επιτροπής σημάτων ασκείται με δικόγραφο, που κατατίθεται στην Υπηρεσία του άρθρου 5 παρ. 1 και συντάσσεται έκθεση κατάθεσης.

3. Αντί της κατάθεσης, η τριτανακοπή κατά αποφάσεων της διοικητικής επιτροπής σημάτων δύναται να ασκηθεί και με κοινοποίηση του οικείου δικογράφου, κατά τις διατάξεις του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας για την επίδοση, στην Υπηρεσία του άρθρου 5 παρ. 1 και εντός της επομένης από την επίδοση καταχωρείται στο βιβλίο σημάτων.

4. Η τριτανακοπή κατά απόφασης της διοικητικής επιτροπής σημάτων και των αρμοδίων δικαστηρίων που δέχεται το εθνικό ή διεθνές σήμα ασκείται εντός προθεσμίας τριών (3) μηνών, που αρχίζει από την πρώτη ημέρα του επομένου μήνα της πραγματικής κυκλοφορίας του τεύχους στο δελτίο εμπορικής και βιομηχανικής ιδιοκτησίας της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, όπου δημοσιεύεται η προσβαλλομένη απόφαση.

5. Η τριτανακοπή κοινοποιείται στον αντίκλητο του καθού με επιμέλεια του τριτανακόπτοντα με δικαστικό επιμελητή, δεκαπέντε (15) ημέρες πριν την ορισθείσα ημερομηνία πρώτης συζήτησης ενώπιον της διοικητικής επιτροπής σημάτων.

6. Πρόσθετοι λόγοι ενώπιον της διοικητικής επιτροπής σημάτων προβάλλονται με δικόγραφο που κατατίθεται στην Υπηρεσία του άρθρου 5 παρ 1 δέκα ημέρες πριν από την ορισθείσα ημερομηνία πρώτης συζήτησης και συντάσσεται πράξη κατάθεσης. Το δικόγραφο κοινοποιείται στον καθού με επιμέλεια του τριτανακόπτοντα με δικαστικό επιμελητή επτά (7) ημέρες πριν την ορισθείσα ημερομηνία πρώτης συζήτησης.

7. Προσφυγή από τον τριτανακόπτοντα ασκείται μόνον κατά της απόφασης της διοικητικής επιτροπής σημάτων που εκδίδεται για την τριτανακοπή.