- Υπουργείο Ανάπτυξης - http://www.opengov.gr/ypoian -

Άρθρο 2 Στρατηγικό Σχέδιο Ανάπτυξης

1. Η παράγραφος 2 του άρθρου 2 αντικαθίσταται ως εξής:

«Το Στρατηγικό Σχέδιο καταρτίζεται από το Διοικητικό Συμβούλιο της  εταιρείας με την επωνυμία «Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας Α.Ε.» μετά από γνώμη της Συμβουλευτικής Επιτροπής Ανάπτυξης της Ζ.ΚΑΙ.Θ. η οποία συνίσταται με το άρθρο 13.Το Στρατηγικό Σχέδιο, εγκρίνεται με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής των ΔΕΚΟ (κοινή απόφαση των Υπουργών Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Οικονομικών, Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και  Θρησκευμάτων και των κατά περίπτωση αρμοδίων Υπουργών) η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Με την ίδια διαδικασία μπορεί να τροποποιείται το Στρατηγικό Σχέδιο.

2. Η παράγραφος 3 του άρθρου 2 αναδιατυπώνεται ως εξής:

Με απόφαση των μελών του Δ.Σ. της Εταιρείας, μπορεί να εξειδικεύονται τα έργα που αναφέρονται στην περίπτωση β της παραγράφου 1, να ορίζονται οι αρμόδιοι φορείς, το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης των έργων αυτών, οι πηγές χρηματοδότησής τους και να  ρυθμίζεται κάθε άλλο ειδικότερο θέμα και σχετική λεπτομέρεια.

3. Στην παράγραφο  4 του άρθρου 2 διαγράφεται η τελευταία φράση «Επιτροπή Επιτροπείας Ανάπτυξης» και προστίθεται η φράση «Συμβουλευτική Επιτροπή Ανάπτυξης».