- Υπουργείο Ανάπτυξης - http://www.opengov.gr/ypoian -

Άρθρο 1

Άρθρο 1

.   Μετά την παράγραφο 6 του άρθρου 1 του ν.2168/93 «Ρύθμιση θεμάτων που αφορούν όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες, εκρηκτικούς μηχανισμούς και άλλες διατάξεις» (Α-147), όπως ισχύει, προστίθεται παράγραφος 7 ως εξής :

 

«7. Για τη εφαρμογή του παρόντος νόμου, ως υλικό με στρατιωτικό προορισμό ορίζεται ότι είναι :

α. Τα όπλα όπως περιγράφονται στις παραγράφους 1,2,3,4 & 5, του παρόντος άρθρου, τα παρελκόμενα των όπλων αυτών και τα ειδικά σχεδιασμένα συστατικά μέρη τους, όταν αυτά χρησιμοποιούνται ή πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για στρατιωτικές εφαρμογές.

β. Τα μέσα μεταφοράς, οι φορείς και οι εκτοξευτήρες συμβατικών όπλων, που έχουν σχεδιασθεί και παραχθεί για να χρησιμοποιηθούν κατά κύριο λόγο για στρατιωτικές εφαρμογές, τα παρελκόμενά τους και τα ειδικά σχεδιασμένα συστατικά μέρη αυτών.

γ. Τα προϊόντα, που περιλαμβάνονται στον Κοινό Στρατιωτικό Κατάλογο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως αυτός εκάστοτε ισχύει, και χαρακτηρίζονται ως στρατιωτικός εξοπλισμός με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας.

δ. Τα υλικά, η τεχνογνωσία, καθώς και η τεχνική υποστήριξη, ανεξαρτήτως του τρόπου που η τεχνολογία και η τεχνική υποστήριξη παρέχονται, απτώς (όπως μέσω συγγραμμάτων, εγχειριδίων χρήσης, εγγραφών σε ηλεκτρομαγνητικά μέσα) ή αύλως (όπως μέσω του διαδικτύου, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τηλεαντιγραφήματος, μετάδοσης μέσω ηλεκτρονικών και τηλεπικοινωνιακών μέσων), τα οποία με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας χαρακτηρίζονται ως είδη με στρατιωτικό προορισμό.