- Υπουργείο Ανάπτυξης - http://www.opengov.gr/ypoian -

Άρθρο 2 Κατηγορίες επιχειρήσεων οι οποίες υπόκεινται στα κίνητρα

1. Στις διατάξεις του παρόντος νόμου δύνανται να υπάγονται Καινοτόμες ή Υψηλής Τεχνολογίας Επιχειρήσεις του δευτερογενούς ή τριτογενούς τομέα, οι οποίες πληρούν τα κριτήρια που καθορίζονται στην ΚΥΑ, την προβλεπόμενη στο άρθρο 12 παρ.3 του Ν.3489/2006 και οι οποίες ανάλογα με τα χαρακτηριστικά τους τυγχάνουν ενισχύσεων σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στα άρθρα 3 και 4 του παρόντος νόμου.

Τα θεματικά πεδία δραστηριοποίησης των επιχειρήσεων που υπάγονται στον παρόντα νόμο είναι ενδεικτικά και κατά προτεραιότητα (σε σχέση με τα μη αναφερόμενα) :

Οι ανωτέρω θεματικές περιοχές δύναται να αναθεωρούνται με  ΚΥΑ που εκδίδεται από τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και τον Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, στη βάση του εκάστοτε εγκεκριμένου Στρατηγικού Σχεδίου Ανάπτυξης της Ζ.ΚΑΙ.Θ.

2. Σε κάθε περίπτωση δεν είναι επιλέξιμες για υπαγωγή στα κίνητρα επιχειρήσεις, οι οποίες δραστηριοποιούνται στους κλάδους αλιείας και υδατοκαλλιέργειας, ναυπηγικών εργασιών, βιομηχανίας άνθρακα και χάλυβα, συνθετικών ινών καθώς και επιχειρήσεις του κλάδου των μεταφορών.

3. Όπου στον παρόντα νόμο διακρίνονται οι επιχειρήσεις σε πολύ Μικρές, Μικρές και Μεσαίες, η διάκριση νοείται κατά την έννοια των κοινοτικών διατάξεων, όπως κάθε φορά ισχύουν (ΕΚ 800/2008 της Επιτροπής). Μεγάλες  χαρακτηρίζονται οι επιχειρήσεις που δεν εμπίπτουν στον ορισμό των πολύ Μικρών, Μικρών και Μεσαίων με βάση τις κοινοτικές διατάξεις.