- Υπουργείο Ανάπτυξης - http://www.opengov.gr/ypoian -

(Π.Δ. 118/2007) 8) Στο άρθρο 3 προστίθεται παρ. 11

8) Στο άρθρο 3 του Π.Δ. 118/2007 (ΦΕΚ Α’ 150) προστίθεται παρ. 11 ως εξής:

«11. Πριν την οριστικοποίηση των τεχνικών προδιαγραφών, των κριτηρίων αξιολόγησης και των συντελεστών βαρύτητας, υποχρεούται ο φορέας να προβαίνει σε ηλεκτρονική διαβούλευση με τους ενδιαφερόμενους προμηθευτές για το περιεχόμενο των ανωτέρω προδιαγραφών, κριτηρίων και συντελεστών. Στις περιπτώσεις, όμως, που η διενέργεια της προμήθειας διεξάγεται από την Γενική Γραμματεία Εμπορίου για λογαριασμό του φορέα, η διαβούλευση μπορεί να επαναληφθεί μια φορά, από αυτήν, εάν κριθεί αναγκαίο από το  αρμόδιο όργανο κατόπιν εισήγησης της τεχνικής διεύθυνσης της Γενική Γραμματεία Εμπορίου. Η διαβούλευση από τον φορέα  διαρκεί τουλάχιστον δέκα (10) ημέρες και δεν μπορεί να υπερβαίνει τις είκοσι (20) ημέρες από την ανάρτηση της σχετικής πρόσκλησης, στην αντίστοιχη ιστοσελίδα του.

Στην περίπτωση διενέργειας της διαβούλευσης από τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου, αυτή διαρκεί τουλάχιστον δέκα (10) ημέρες και δεν μπορεί να υπερβαίνει τις δεκαπέντε (15) ημέρες από την ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου.

Η διαβούλευση δεν είναι υποχρεωτική, εάν σε διάστημα ενός έτους πριν την προκήρυξη του διαγωνισμού, έχει προηγηθεί ηλεκτρονική διαβούλευση για διαγωνισμό, με ίδιο αντικείμενο με αυτό της ανωτέρω προκήρυξης.

Ο φορέας αναρτά τη σχετική πρόσκληση διαβούλευσης για ανοιχτή μη δεσμευτική συμμετοχή ενδιαφερομένων στην ιστοσελίδα του ή στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και, μαζί με την πρόσκληση, όλα τα τεύχη των τεχνικών προδιαγραφών.

Η πρόσκληση αναφέρει τα στοιχεία του φορέα, το αντικείμενο της προμήθειας, τον τρόπο και την προθεσμία υποβολής παρατηρήσεων.

Μετά τη λήξη της προθεσμίας για την ολοκλήρωση της ανωτέρω διαβούλευσης, ο φορέας ή, κατά περίπτωση η Γενική Γραμματεία Εμπορίου, συγκεντρώνουν και επεξεργάζονται τα σχόλια που υποβλήθηκαν και αναρτούν στην ιστοσελίδα τους, εντός προθεσμίας δέκα (10) ημερών, περίληψη των υποβληθέντων σχολίων.

Με απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας δύνανται να ορίζονται ειδικότερες λεπτομέρειες και προϋποθέσεις της διενέργειας της ανωτέρω ηλεκτρονικής διαβούλευσης».