Άρθρο 31 Συμμετοχή στη συνέλευση – Διεξαγωγή της συνέλευσης

1. Στη συνέλευση μετέχουν όλοι οι εταίροι, αυτοπροσώπως ή με αντιπρόσωπο. Έχουν το δικαίωμα να λάβουν το λόγο και να ψηφίσουν.

2. Κάθε εταιρικό μερίδιο παρέχει δικαίωμα μιας ψήφου. Το καταστατικό μπορεί να θέτει μέγιστο όριο αριθμού ψήφων που μπορεί να έχει κάθε εταίρος. Στην περίπτωση αυτή για τον υπολογισμό της πλειοψηφίας θεωρείται ότι τα επιπλέον μερίδια του εταίρου δεν υπάρχουν.

3. Το δικαίωμα ψήφου δεν μπορεί να ασκηθεί από εταίρο, διαχειριστή ή μη, αν πρόκειται να αποφασισθεί η άσκηση αγωγής εναντίον του, σύμφωνα με την παράγραφο 3 του άρθρου 23, να απαλλαγεί από την ευθύνη του έναντι της εταιρίας, σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθρου 25, ή να αποφασισθεί ο αποκλεισμός του από την εταιρία κατ’ άρθρο 55.

4. Η συνέλευση αποφασίζει με απόλυτη πλειοψηφία του συνολικού αριθμού των εταιρικών μεριδίων.

5. Στις περιπτώσεις του άρθρου 27, περιπτώσεις α’, στ’ και ζ’, αν δεν προβλέπει κάτι άλλο το καταστατικό, η συνέλευση αποφασίζει με την αυξημένη πλειοψηφία των 2/3 του συνολικού αριθμού των εταιρικών μεριδίων.

6. Το καταστατικό μπορεί να αυξήσει το ποσοστό λήψης όλων ή ορισμένων αποφάσεων ή και να ορίσει ότι ορισμένες αποφάσεις λαμβάνονται ομόφωνα. Οι αποφάσεις της συνέλευσης δεσμεύουν τους απόντες ή τους διαφωνούντες εταίρους.

7. Το καταστατικό μπορεί να προβλέπει ότι ορισμένες ή και όλες αποφάσεις λαμβάνονται με πλειοψηφία του αριθμού των εταίρων, που εκπροσωπούν την πλειοψηφία του συνολικού αριθμού των εταιρικών μεριδίων.

8. Οι αποφάσεις των εταίρων καταχωρίζονται στο κατά το άρθρο 24 βιβλίο πρακτικών.