Άρθρο 01:Αναθετουσα Αρχή και Αποφαινόμενα Οργανα

Το ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΦΩΚΙΔΑΣ όπως εκπροσωπείται από την Λιμενική Επιτροπή είναι ο Κύριος του Εργου και «Αναθέτουσα Αρχή»).
Για την μελέτη, κατασκευή και παραλαβή των Έργων ισχύουν τα ακόλουθα:
• Προϊσταμένη Αρχή είναι ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας,
• Διευθύνουσα Υπηρεσία είναι το Τμήμα Δομών Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας, με έδρα την Άμφισσα και τοπική αρμοδιότητα στην Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας (εφεξής και «Υπηρεσία»), η οποία υπάγεται στη Γενική Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματι¬σμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με βάση το Π.Δ. 148/2010 «Οργανισμός της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας» (ΦΕΚ 241/27-12-2010), όπως ισχύει.
Στο πλαίσιο της βεβαίωσης της τήρησης των ελάχιστων προδιαγραφών του προσφερόμενου εξοπλισμού, που προτείνει για την λειτουργία του Τ.Λ. ο Ανάδοχος, η Διευθύνουσα Υπηρεσία μπορεί στο πλαίσιο υλοποίησης της Σύμβασης να υποστηριχθεί από ειδική «Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων», ύστερα από σχετική απόφαση της Αναθέτουσας Αρχής,
Η Αναθέτουσα Αρχή και το Υπουργείο Πολιτισμού – Τουρισμού (δια της αρμοδίας Γ.Γ. Τουρισμού), θα έχουν την ευθύνη εποπτείας και ελέγχου της εφαρμογής των λοιπών συμβατικών όρων κατά την υλοποίηση της Σύμβασης, όπως ορίζεται από τον Ν. 2160/2003 και ισχύει σήμερα.

  • 14 Μαΐου 2012, 13:30 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ι. ΚΟΥΡΕΒΕΣΗΣ

    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΩ ΣΤΟ ΥΠΟ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΝ ΑΠΟΡΙΑ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΛΙΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΥΠΑΓΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΩΤΕΡΟ ΚΛΙΜΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ,ΠΑΡ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΙΔΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΗ.ΕΠΙΣΗΣ ΠΑΡΑΤΗΡΩ ΟΤΙ Η ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ,,ΟΥΤΕ ΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΥΠ ΟΨΗ.ΘΕΩΡΩ ΧΡΗΣΙΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΝΟΣ ΤΟΠΟΥ ΕΙΤΕ ΛΙΜΕΝΕΣ,ΜΑΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ Η ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΠΡΩΤΕΥΟΝΤΑ ΡΟΛΟ ΚΑΙ ΛΟΓΟ.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ι. ΚΟΥΡΕΒΕΣΗΣ