- Υπουργείο Ανάπτυξης - http://www.opengov.gr/ypoian -

Άρθρο 01:Αναθετουσα Αρχή και Αποφαινόμενα Οργανα

Το ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΦΩΚΙΔΑΣ όπως εκπροσωπείται από την Λιμενική Επιτροπή είναι ο Κύριος του Εργου και «Αναθέτουσα Αρχή»).
Για την μελέτη, κατασκευή και παραλαβή των Έργων ισχύουν τα ακόλουθα:
• Προϊσταμένη Αρχή είναι ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας,
• Διευθύνουσα Υπηρεσία είναι το Τμήμα Δομών Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας, με έδρα την Άμφισσα και τοπική αρμοδιότητα στην Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας (εφεξής και «Υπηρεσία»), η οποία υπάγεται στη Γενική Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματι¬σμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με βάση το Π.Δ. 148/2010 «Οργανισμός της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας» (ΦΕΚ 241/27-12-2010), όπως ισχύει.
Στο πλαίσιο της βεβαίωσης της τήρησης των ελάχιστων προδιαγραφών του προσφερόμενου εξοπλισμού, που προτείνει για την λειτουργία του Τ.Λ. ο Ανάδοχος, η Διευθύνουσα Υπηρεσία μπορεί στο πλαίσιο υλοποίησης της Σύμβασης να υποστηριχθεί από ειδική «Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων», ύστερα από σχετική απόφαση της Αναθέτουσας Αρχής,
Η Αναθέτουσα Αρχή και το Υπουργείο Πολιτισμού – Τουρισμού (δια της αρμοδίας Γ.Γ. Τουρισμού), θα έχουν την ευθύνη εποπτείας και ελέγχου της εφαρμογής των λοιπών συμβατικών όρων κατά την υλοποίηση της Σύμβασης, όπως ορίζεται από τον Ν. 2160/2003 και ισχύει σήμερα.