- Υπουργείο Ανάπτυξης - http://www.opengov.gr/ypoian -

Άρθρο 130: Ενδείξεις τιμοκαταλόγων

1. Στους τιμοκαταλόγους αναγράφονται όλα τα προσφερόμενα είδη «αλά-κάρτ» με τις αντίστοιχες τελικές τιμές προσφοράς τους με Φ.Π.Α. και όλες τις νόμιμες επιβαρύνσεις. Οι τελικές τιμές προσφοράς των ειδών τοποθετούνται σε μία και μόνο στήλη. Απαγορεύεται η προσαύξηση της τελικής αυτής τιμής για οποιονδήποτε λόγο. Σε εμφανές σημείο κάθε τιμοκαταλόγου αναγράφεται η ένδειξη «Οι τιμές περιλαμβάνουν όλες τις νόμιμες επιβαρύνσεις».
2. Τα αναγραφόμενα στους τιμοκαταλόγους φαγητά και σαλάτες προσφέρονται στους πελάτες με τη μερίδα. Στην περίπτωση που πέραν της μερίδας προσφέρονται και με το κιλό, τότε στον τιμοκατάλογο σημειώνεται υποχρεωτικά η ένδειξη «με το κιλό» δίπλα στο αντίστοιχο είδος.
3. Στους τιμοκαταλόγους αναγράφονται απαραίτητα οι ακόλουθες ενδείξεις είτε μεμονωμένα, είτε κατά ομάδες φαγητών, με τρόπο που να γίνεται αντιληπτή η διάκριση αυτή στον καταναλωτή:
i. Το είδος των ελαίων, και η χρήση τους,
ii. «Κατεψυγμένο» κατά περίπτωση,
iii. «Προμαγειρευμένο» ή «Προτηγανισμένο», κατά περίπτωση,
iv. «Προϊόν Π.Ο.Π.» (Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης), αποκλειστικά και μόνο για τα προϊόντα που ανήκουν επισήμως σε αυτή την κατηγορία. Απαγορεύεται η χρήση του όρου «Π.Ο.Π.» αν τα προϊόντα που διατίθενται δεν είναι τέτοια.
v. Προκειμένου για συσκευασμένα ποτά (μπύρα, οίνος, εμφιαλωμένο νερό, αναψυκτικά, χυμοί, οινοπνευματώδη ποτά, σόδες) αναγράφεται επιπλέον και η ειδικότερη ονομασία του είδους με την οποία προσφέρεται στο εμπόριο (ετικέτα) και ο όγκος του περιεχομένου κάθε συσκευασίας σε ml.
vi. Προκειμένου για σαλάτες πάσης φύσεως, αναγράφονται η ονομασία κάθε σαλάτας όπως την ορίζει το κατάστημα και τα βασικά συστατικά που τη συνθέτουν.