- Υπουργείο Ανάπτυξης - http://www.opengov.gr/ypoian -

Άρθρο 125: Στερεά βιοκαύσιμα

1. Επί των προσυσκευασιών στερεών βιοκαυσίμων, που παράγονται άμεσα ή έμμεσα από βιομάζα, δηλαδή από υλικά βιολογικής προέλευσης, εξαιρουμένων των υλικών που είναι ενσωματωμένα σε γεωλογικούς σχηματισμούς και/ή μετατρέπονται με τα ορυκτά (ΕΛΟΤ CEN/TS 14588), αναγράφεται, η εμπορεύσιμη μορφή, η προέλευση, η πηγή τους, η περιεχόμενη ποσότητα σε χιλιόγραμμα (kg), καθώς επίσης και η εμπορική ονομασία, ο αριθμός παρτίδας, τα στοιχεία παραγωγού / συσκευαστή / εισαγωγέα και ο τόπος παραγωγής.
Οι εμπορεύσιμες μορφές, η προέλευση και η πηγή, τα χαρακτηριστικά, και οι ιδιότητές τους περιγράφονται στο Ελληνικό Πρότυπο ΕΛΟΤ EN 14961.01:2010, όπως ισχύει.
2. Η πώληση στερεών βιοκαυσίμων (εκτός των καυσόξυλων) σε χύμα μορφή γίνεται κατά βάρος και η χρησιμοποιούμενη μονάδα μέτρησης είναι το χιλιόγραμμο (kg). Πέραν των γενικών απαιτήσεων για τη σήμανση των πωλούμενων ειδών, αναγράφεται εμφανώς σε παρακείμενη πινακίδα στο χώρο πώλησης η εμπορεύσιμη μορφή, η προέλευση και η πηγή κάθε είδους.
3. Κατά τη διακίνηση στερεών βιοκαυσίμων (εκτός των καυσόξυλων), στο δελτίο αποστολής αναγράφεται, πλέον των υπόλοιπων υποχρεωτικών φορολογικών στοιχείων, η εμπορεύσιμη μορφή, η προέλευση και η πηγή τους.