Άρθρο 57: Ενδείξεις προϊόντων αρτοποιίας

Τα είδη αρτοποιίας (ψωμί, αρτοσκευάσματα, αρτοπαρασκευάσματα) ζυγίζονται παρουσία του πελάτη.
Στις ενδείξεις επί των πινακίδων λιανικής πώλησης θα αναγράφονται η ονομασία και η ανάλυση των αλεύρων σίτου ή άλλων δημητριακών που χρησιμοποιήθηκαν για την παρασκευή τους, καθώς και η αναγωγή στη μονάδα μέτρησης (κιλό) σύμφωνα με τα οριζόμενα στις γενικές διατάξεις του Κεφαλαίου 1.
Στις ενδείξεις επί της πινακίδας ειδών αρτοποιίας (προψημμένα – καταψυγμένα/ bake off) θα αναγράφεται και η αντίστοιχη κατηγορία αυτών.

  • 28 Σεπτεμβρίου 2012, 13:23 | Αθανασία Ντούμα

    Για ποια προϊόντα αρτοποιίας μιλάμε;
    Μάλλον μόνο για τα πωλούμενα χύμα; Διότι προϊόν αρτοποιίας είναι και το ψωμί του τοστ. Θα ζυγίζεται και αυτό; Θεωρώ ότι το άρθρο χρήζει διευκρίνισης.

  • 28 Σεπτεμβρίου 2012, 10:48 | DEPIM

    Γενικά σε όλες τις περιπτώσεις που εντοπίζονται παραβάτες, θα ήταν πιο αποτελεσματικό να επιβάλλονται διοικητικά πρόστιμα, αντί να υποβάλλονται μηνύσεις που εκδικάζονται μετά από 5 και πλέον χρόνια, με αποτέλεσμα ενδιάμεσα να αλλάζει ο Νόμος και να μένουν ατιμώρητοι πολλοί παραβάτες.

  • 28 Σεπτεμβρίου 2012, 08:14 | ΜΕΤΡΟ ΑΕΒΕ

    Να επιτρέπεται στα super market που πωλούν προϊόντα bake off να προζυγίζουν τα προϊόντα αρτοποιίας που ψήνουν μετά το ψήσιμο και να το τοποθετούν στο ράφι για πώληση στους καταναλωτές εντός της ίδιας ημέρας.
    Επίσης, είναι ανέφικτη η ανάλυση των αλεύρων που χρησιμοποιήθηκαν σε κάθε προϊόν σε κάθε ετικέτα.

  • 24 Σεπτεμβρίου 2012, 07:40 | Θεοφάνης Γεωργόπουλος

    Προτείνω η έκφραση «ανάλυση αλεύρων σίτου ή άλλων δημητριακών» να μην χρησιμοποιηθεί γιατί η λέξη «ανάλυση» θα δημιουργήσει πολλά τεχνικά προβλήματα και δεν μπορεί να εφαρμοστεί στους αρτοποιούς. Να αντικατασταθεί με την έκφραση «το ποσοστό επι τοις εκατό των αλεύρων σίτου ή άλλων δημητριακών».

    Θεοφάνης Γεωργόπουλος
    Καθηγητής Εφαρμογών
    Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων
    Τ.Ε.Ι. Λάρισας (Παράρτημα Καρδίτσας)
    Τέρμα Ν. Τεμπονέρα, Τ.Κ. 43100, Καρδίτσα
    Κιν. Τηλ.: 6977750615
    Τηλ.: 24410-41082 εσ. 106, Fax:24410-41080
    Ε-mail: f.georgopoulos@teilar.gr, Theofanisg@2002@yahoo.gr
    http://www.teilar.gr