Άρθρο 13: Εκπτώσεις/Προσφορές

1. Για τις εκπτώσεις – προσφορές εφαρμόζονται οι διατάξεις του ν. 802/1978 με τις προβλεπόμενες στο νόμο αυτό κυρώσεις, όπως κάθε φορά ισχύει.
2. Εκτός από την περίοδο των εκπτώσεων και προσφορών, στις πινακίδες πώλησης των ειδών απαγορεύεται να αναγράφονται τιμές περισσότερες από μία, με οποιαδήποτε μορφή ακόμα και με την αναγραφή της τιμής που έχει διαγραφεί.

  • 28 Σεπτεμβρίου 2012, 09:21 | DEPIM

    Θα πρέπει να αναφερθούν τα καταστήματα OUTLET και STOCK που έχουν διπλές τιμές χωρίς ποσοστά εκπτώσεων όλο το χρόνο.

  • 27 Σεπτεμβρίου 2012, 13:38 | ΧΑΡΗΣ Π.

    Σχετικα με τις εκπτωσεις θα ηταν καλυτερο να διενεργούνται 4 φορες το χρονο (οταν αλλαζουν οι εποχες) ελευθερα και κατόπιν συνεννοησης με τον οικειο εμπορικο σύλλογο.Δεν νομιζω οτι βοηθαει η ανακοινωση των 10ημερων προσφορων στα οικεια τμηματα εμποριου των περιφερειων διοτι α) εχει περιορισμούς ως προς το ποσοστο του προς διαθεση εμπορευματος και β) διοτι οι επαγγελματιες το θεωρουν γραφειοκρατικο, δηλ να καταγραφουν συνεχώς σε λιστα τα προϊόντα και να τα στελνουν στις περιφερειες νωριτερα κλπ.Η τυχον σχετικη ελευθερία στις εκπτωσεις θα βοηθησει στην τονωση της τοπικης οικονομίας κλπ.
    Τυχόν παραβασεις ως προς την παραπλανηση των καταναλωτων, η τις παραπλανητικες εκπτωσεις θα επρεπε να ηταν μονο σε επιπεδο διοιηκ. προστιμων και μονο και οχι της ταξεως των 500€ αλλα μεγαλυτερα δ. προστιμα(η σχετ. νομοθεσια τωρα προβλεπει και δ. προστιμο και μηνυτ. αναφορα στον εισαγγελεα με την σχετικη καθυστερηση στα δικαστηρια κλπ).
    Τέλος νομιζω οτι η σχετικη ελευθερια στους εμπορους για να διαθετουν τα προϊόντα τους με «ελευθερες εκπτωσεις» και επισης «ελευθερα 10ημερα προσφορων» θα τονωσει την ζητηση και απελευθερωσει το σχετικα γραφειοκρατικο σημερινο νομικο καθεστώς.

  • 25 Σεπτεμβρίου 2012, 15:04 | Γιάννης

    Πρέπει οι προσφορές απο τις εταιρίες να είναι πολύ γενναίες και για όλο το χρόνο,μιας και μ΄αυτό τον τρόπο μπορεί να τονωθεί η οικονομία!

  • 25 Σεπτεμβρίου 2012, 10:27 | ΡΟΥΣΣΗ ΣΟΦΙΑ

    Πρέπει να γίνει εναρμόνιση των διατάξεων της παρ. 1 του άρθρου 15 του Ν. 802/78, όπως αντικαταστάθηκαν με τις διατάξεις του άρθρου 14 του Ν. 3377/05, που αφορούν τη συγκρότηση της Επιτροπής για την επιβολή προστίμων, με τις διατάξεις του Ν. 3852/2010-Πρόγραμμα Καλλικράτης.

  • 24 Σεπτεμβρίου 2012, 10:36 | ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΗ

    θα πρέπει να αναρτά ο επιχειρηματίας πινακίδα στο κατάστημά του που να αναγράφει για την περίοδο των εκπτώσεων:
    1.Εάν γίνονται δεκτές οι αλλαγές ρούχων κ.λ.π και
    2.Σε ποια τιμή; Στην τιμή της αγοράς τους πρίν την έκπτωση ή στην τιμή
    που προκύπτει μετά την έκπτωση;

  • 23 Σεπτεμβρίου 2012, 01:24 | ΦΩΤΗΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ

    ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΚΟΛΛΑΕΙ Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΤΙΜΗ ΣΤΑ ΤΖΑΜΙΑ ΤΗΣ ΕΟΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΜΕ ΠΟΣΟΣΤΟ % ..ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ.
    ΝΑ ΚΟΒΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΠΩΛΟΥΣΕ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ..ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΤΩΝ ΕΚΠΤΩΣΕΩΝ.

    ΦΩΤΗΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ

  • 21 Σεπτεμβρίου 2012, 13:47 | Μάρκος Ρίζκ

    Εαν γνωρίζετε το ΝΑΠ το ΤΕΜ,ΦΑΣΟΥΛΙ,ΗΛΙΟΣ κλπ φοβάμαι οτι μάλλον πρόωρη ειναι αυτή η συζήτηση που αφορά τον τρόπο συναλλαγής τις επκτώσεις κλπ.Και ειδικά εαν δεν υπάρχουν μέτρα ανάπτυξης δεν βρίσκω πεδίο εφαρμογής σε όλη αυτή την ύλη την οποία ανοίξατε.Νομίζω οτι το timing για τετοιου ειδους συζητήσεις δεν ειναι σωστό.Ολα αυτά καλώς αναφέρονται και θα πρέπει να τα κρατήσετε οταν η Ελληνική οικονομία εχει τις προυποθέσεις για θετική τροχιά στον τομέα της ανάπτυξης.
    Σε κάθε αλλη περίπτωση προβλημα θα είναι το αποτέλεσμα που θα προκύψει μετά απο τόση δουλειά και δικιά σας αλλά και των πολιτών που θα συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια.Φυλαξτε την θα την χρειστείτε μάλλον πολυ αργοτερα…….

    Με εκτίμηση για τις όποιες προσπάθειες…….