- Υπουργείο Ανάπτυξης - http://www.opengov.gr/ypoian -

Άρθρο 12: Διαχειριστική Αμοιβή

2. Το άρθρο 16 του ν. 3984/2010 (Α΄204) όπως αυτή αντικαταστάθηκε του άρθρου 2 του ν. 4072/2012 (Α΄86), αντικαθίσταται ως ακολούθως:
«Άρθρο 16
Διαχειριστική Αμοιβή
1. Στην «Επενδύστε στην Ελλάδα Α.Ε.» και μόνο για τις Ιδιωτικές Στρατηγικές Επενδύσεις καταβάλλεται, με την κατάθεση του φακέλου της επενδυτικής πρότασης και για το διοικητικό κόστος διεκπεραίωσης του φακέλου, Διαχειριστική Αμοιβή, από τον αιτούντα επενδυτή.
2. Το ύψος της Διαχειριστικής Αμοιβής, καθορίζεται στο 0,2%
του συνολικού κόστους της επένδυσης, με κατώτατο όριο τις εκατό
χιλιάδες (100.000) ευρώ και ανώτατο όριο τις τετρακόσιες χιλιάδες
(400.000) ευρώ.
3. Με απόφαση της Δ.Ε.Σ.Ε. μπορεί να ορίσει επιπρόσθετη Διαχειριστιή Αμοιβή για την επαναξιολόγηση επενδυτικών προτάσεων, σε περίπτωση που μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησής τους αυτές έχουν διαφοροποιηθεί κατά τρόπο ουσιώδη με πρωτοβουλία των επενδυτών. Το ποσό της Διαχειριστικής Αμοιβής για επαναξιολόγηση δεν μπορεί να υπερβαίνει το 50% της αρχικής Διαχειριστικής Αμοιβής.
4. Το ποσό της Διαχειριστικής Αμοιβής καταβάλλεται σε δύο δόσεις. Η πρώτη δόση και σε ποσοστό 20% κατά την κατάθεση του φακέλου στην «Επενδύστε στην Ελλάδα Α.Ε.» και το υπόλοιπο μετά τη δημοσίευση της απόφασης της Δ.Ε.Σ.Ε. περί εντάξεως της επένδυσης. Σε περίπτωση μη εντάξεως, δεν καταβάλλεται το υπόλοιπο της Διαχειριστικής Αμοιβής.».