- Υπουργείο Ανάπτυξης - http://www.opengov.gr/ypoian -

Άρθρο 6 – Μητρώο Εγγεγραμμένων Οικονομικών Φορέων

1. Στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου (Γ.Γ.Ε.) τηρείται Μητρώο εγγεγραμμένων προμηθευτών, παρόχων υπηρεσιών και εργοληπτών με τη χρήση του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ. Με Απόφαση του Υπουργού, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις και η διαδικασία εγγραφής, διαγραφής στο Μητρώο, καθώς και ο τρόπος λειτουργίας του με χρήση του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.
2. Φυσικά πρόσωπα ή νομικά πρόσωπα αποκλείονται από την εγγραφή στο εν λόγω Μητρώο και από τη συμμετοχή σε διαγωνισμούς του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ. για πέντε (5) έτη εφόσον:
α) Έχουν κηρυχθεί έκπτωτα κατά την έννοια των άρθρων 34 και 39 του Π.Δ. 118/2007 και του άρθρου 61 του Ν. 3669/2008 (ΦΕΚ Α΄116),
β) Έχουν παραπεμφθεί σε δίκη για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατά την έννοια του Ν. 3691/2008 (ΦΕΚ Α΄166).
γ) Έχει εκδοθεί σε βάρος τους απόφαση επιβολής διοικητικών ποινών από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για παράβαση του άρθρου 1 του Ν. 3959/2011 (ΦΕΚ Α΄93) ή παρόμοια απόφαση από την αντίστοιχη Αρχή άλλης χώρας.
3. Στην περίπτωση που τα πρόσωπα της παρ. 2 καταδικασθούν αμετάκλητα για τις περιπτώσεις β και γ της παρ 2 του παρόντος άρθρου, αποκλείονται οριστικά από τη συμμετοχή τους σε διαγωνισμούς του δημοσίου.