- Υπουργείο Ανάπτυξης - http://www.opengov.gr/ypoian -

Άρθρο 4 – Υποστήριξη του Ε.ΣΗ.ΔΗ.Σ.

1. Η υποστήριξη του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ. με τη μορφή Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις και, μεταξύ άλλων, του παρόντος νόμου, των διατάξεων του άρθρου 27 του Ν. 3731/2008 (ΦΕΚ Α’263), του Ν. 3979/2011 (ΦΕΚ Α΄ 138) και του κατ’ εξουσιοδότησή τους εκδιδομένου δευτερεύοντος θεσμικού πλαισίου, ανατίθεται στο Τμήμα Β’ της Διεύθυνσης Πληροφορικής της Γενικής Διεύθυνσης Διοικητικής Υποστήριξης της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου.
2. Στις αρμοδιότητες του τμήματος αυτού υπάγονται ιδίως τα εξής:
2.1. Η χορήγηση κωδικών πρόσβασης σε όλους τους δυνητικούς χρήστες.
2.2. Η παρακολούθηση, ενημέρωση, εμπλουτισμός, συντήρηση και διαχείριση της ηλεκτρονικής πύλης στην οποία περιέχεται το Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.)
2.3. Η παρακολούθηση, ενημέρωση, εμπλουτισμός, συντήρηση και διαχείριση της ηλεκτρονικής πύλης στην οποία περιέχεται το Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Δημοσίων Συμβάσεων.
2.4. Η εποπτεία της καλής χρήσης και της ασφάλειας του συστήματος του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.
2.5. Η μέριμνα για την επικοινωνία και διαλειτουργικότητα του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων με άλλα πληροφοριακά συστήματα της Δημόσιας Διοίκησης, με αντίστοιχα συστήματα Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή/και τρίτων χωρών και τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.