Άρθρο 06: Λειτουργία τις Κυριακές

1. Επιτρέπεται, προαιρετικά, η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις εξής Κυριακές:
α) Την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη των χρονικών περιόδων της παραγράφου 1 του άρθρου 5 του παρόντος νόμου. Σε περίπτωση που η πρώτη Κυριακή συμπίπτει με επίσημη αργία, η δυνατότητα μετατίθεται την επόμενη Κυριακή.
β) Τις δύο (2) Κυριακές πριν από την ημέρα των Χριστουγέννων.
γ) Την Κυριακή των Βαΐων.
2) Επιτρέπεται, προαιρετικά, η λειτουργία όλες τις Κυριακές του έτους των εμπορικών καταστημάτων με συνολική επιφάνεια εμβαδού, όπως αυτό αναγράφεται στον λογαριασμό της ΔΕΗ, μέχρι διακόσια πενήντα (250) τετραγωνικά μέτρα, υπό τις εξής προϋποθέσεις: α) να μην ανήκουν, υπό οιαδήποτε νομική σχέση, σε αλυσίδα καταστημάτων και β) να μη λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας τύπου « shops-in-a-shop».

  • 21 Δεκεμβρίου 2012, 14:10 | ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ

    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ Η ΑΡΓΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΔΙΟΤΙ Η ΗΜΕΡΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΜΑΣ ΚΑΙ Ο ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΙΣΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΟ ΚΑΘΗΚΟΝ.

  • 21 Δεκεμβρίου 2012, 14:36 | Μαρία

    ΔΙΑΦΩΝΩ ΚΑΘΕΤΑ!

  • 21 Δεκεμβρίου 2012, 13:43 | Γριτσόπουλος Αναστάσιος

    Αγαπητοί Κύριοι

    Η αργία της Κυριακής μπορεί να εξεταστεί απο πλήθος απόψεων. Η κάθε μία έχει την βαρύτητά της και η απόφαση για την διατήρηση ή κατάργησή της εξαρτάται ποιά άποψη θα προκρίνουμε.
    1. Εθνική-Θρησκευτική. Για την κατοχύρωσή της έγιναν πλήθος αγώνων πολοί απο αυτούς αιματηροί. Π.χ. ο άγιος ΚΟΣΜΑΣ ο Αιτωλός ο εθνεγέρτης του έθνους μας, οδηγήθηκε στην κρεμάλα γι’αυτόν τον λόγο.
    2. Εργασιακή. Η κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας θεωρήθηκε βασικό εργατικό δικαίωμα.
    3. Οικονομική. Καμμία άποψη δεν μπορεί να στηρίξει την εργασία της Κυριακής πλήν των επαγγελμάτων Αναψυχής και Φαγητού.
    4. Αναπτυξιακή. Μόνον απο τις υποσχέσις του κ.Υπουργού μπορούν να στηριχθούν τέτοιες απόψεις.

    Εάν η πρόταση για την κατάργηση της αργίας έρχεται απο την Τρόϊκα, πράγμα απίθανο, καλό είναι να ξεκαθαρίσει καθε ένας την άποψή του.

  • 21 Δεκεμβρίου 2012, 13:28 | Γκοτσόπουλος Αναστάσιος

    ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ :
    ΑΠΟΛΥΤΗ, ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΑΞΙΩΣΗ και ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ.
    ΣΤΑ 593 σχόλια μόνο 2-3 σχόλια ήσαν υπερ του άρθρου. ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ 590 ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ και ΑΠΟΡΡΙΠΤΙΚΑ.
    (αν προσθέσουμε και τα απολεσθέντα προχθες 150 σχόλια …)

  • 21 Δεκεμβρίου 2012, 13:51 | Μαρία Σ.

    Ἐπειδή στό μοναδικό ὑπέρ τῆς κατάργησης τῆς ἀργίας τῆς Κυριακῆς σχόλιο πού διάβασα, μοῦ φάνηκε ἄσχημος ὁ ὅρος «ἡ προσκόλληση σέ ἀναχρονιστικές ἰδέες δημιουργεῖ φραγμούς…κλπ», ὡς Ὀρθόδοξη Χριστιανή, νιώθω χρέος νά ἀποκρούσω αὐτόν τόν χαρακτηρισμό.

    Ὁ Κύριος ἡμῶν Ἰησοῦς Χριστός εἶναι Ἄχρονος, ὀ Ὤν καί ὁ Ἧν καί εἰς τούς αἰῶνας τῶν αἰώνων. Εἶναι Ἄπειρος, δέν ἔχει ἀρχή καί τέλος. Ἐπίσης οἱ ἐντολές Του καί οἱ νόμοι Του ἰσχύουν διηνεκῶς καί ἀφοροῦν ὅλες τίς ἐποχές καί ὅλες τίς κοινωνίες. Ἐπιπρόσθετα, εἶναι τέλειες καί τέλειοι ἀντίστοιχα καί τά μόνα πού μποροῦν νά ὁδηγήσουν στήν αἰωνία λύτρωση καί σωτηρία, ἀλλά καί στήν εὐλογημένη τούτη πρόσκαιρη ζωή.

    Ἀναχρονιστικές ἰδέες, δέν εἶναι τά συντριπτικῶς ὑπερέχοντα ἀρνητικά σχόλια ὅλων τῶν παρόντων σχολιαστῶν τῆς τρέχουσας Διαβούλευσης καί τά ὁποῖα ἐκφράζουν δημοκρατικά καί καταφανῶς τήν λαϊκή θέση τῆς κοινωνίας πού ζοῦμε καί πού ΔΙΑΚΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ!

    Ἀναχρονισμός ἀντίθετα, εἶναι νά γυρίζουμε σέ ἀπολυταρχικά καί ὁλιγαρχικά καθεστῶτα, ὅπου ἡ φωνή τοῦ λαοῦ καί τῆς πλειοψηφίας «πνίγεται», γιά τά συμφέροντα καί μάλιστα τά σκοτεινά κάποιων λίγων.
    Ἀναχρονισμός εἶναι ὅ,τι θέλει νά μᾶς ἀποκόψει ἀπό τόν Θεό καί Δημιουργό μας καί νά μᾶς γυρίσει πίσω χιλιάδες χρόνια, σέ εἰδωλολατρικές καί ἄθεες ἐποχές καί κοινωνίες. Αὐτός ὁ ἀναχρονισμός εἶναι πού δημιουργεῖ φραγμούς, γιατί προσανατολίζει καί περιορίζει τό ὁπτικόν τῆς ψυχῆς σέ πρόσκαιρα ἀγαθά, ἐνῶ παράλληλα τοῦ στερεῖ τόν αἰώνιο πλοῦτο τῆς Βασιλείας τῶν Οὐρανῶν, ἀλλά καί τούς σωτήριους πνευματικούς θησαυρούς τοῦ παρόντος.

    Χριστούγεννα χωρίς Χριστό καί μάλιστα ἐκμεταλλευόμενα γιά «τουριστικούς» καί ἄλλους οἰκονομικούς λόγους καί ὄχι γιά ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥΣ, τί εὐλογία καί προκοπή νά ἔχουν; Τόν Χριστό Τὄν θυμόμαστε γιά νά βγάλουμε χρήματα, ἀλλά γιά νά Τόν ὑπακοῦμε, ἀγαποῦμε καί λατρεύουμε…οὔτε λόγος!

    Καί μετά ἀναρωτιόμαστε ἄν εἶναι στραβός ὁ γιαλός ἤ στραβά ἀρμενίζουμε.
    Εἶναι ἡλίου φαεινότερον πώς συμβαίνει τό δεύτερο κι ὅσο κάποιοι συνεχίζουν νά εἶναι θεομάχοι, νά μήν περιμένουν ἄσπρη μέρα οὔτε προσωπικά, οὔτε ἐθνικά, οὔτε παγκόσμια, οὔτε στήν παροῦσα ζωή, οὔτε στήν μέλλουσα.

  • 21 Δεκεμβρίου 2012, 13:18 | ΜΕΝΕΓΑΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

    ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΠΩΣ ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ ΗΜΕΡΑ ΑΡΓΙΑΣ Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΘΕΣΠΙΣΤΕΙ ΑΙΩΝΕΣ!!

  • 21 Δεκεμβρίου 2012, 12:30 | Αναστάσιος Παπαθανασίου

    Η Αργία της Κυριακής βοηθά:
    1.Την πόλη να καθαρισθεί,δρόμοι,πεζοδρόμια,πάρκα αλλά και ατμόσφαιρα λόγω ελάχιστης κίνησης.
    2.Την Οικογένεια να συγκεντρωθεί,να δεθεί ήρεμα, χωρίς το άγχος της δουλειάς για τους γονείς,του σχολείου για τα παιδιά.
    3.Τους ασθενείς,τους ηλικιωμένους να βρεθεί χρόνος για επίσκεψη-κουβέντα-χαρά-κουράγιο.
    4.Τα παιδιά να πάνε βόλτα,εκδρομή με τους γονείς τους να γνωρίσουν τον κόσμο,την πόλη ήρεμα και όχι να εκνευριστούν σε «Shopping Therapy».
    5.Τους Ξενοδόχους γιατί οι κρατήσεις αυξάνονται τις ημέρες που είναι αργίες και όχι τις εργάσιμες.
    Εξάλλου οι τουρίστες του Σαββατοκύριακου έχουν το Σάββατο για ψώνια και την Κυριακή βλέπουν χαίρονται μία αλλοιώτικη ήρεμη όμορφη Κυριακάτικη πόλη.
    Στις χώρες που νομοθετήθηκε η Κυριακάτικη εργασία προέκυψε το «Shopping Therapy». Αποτέλεσμα περισσότερα ψυχολογικά προβλήματα,περισσσότερη μοναξιά,λιγότεροι φίλοι.
    Πρόοδος είναι ο σεβασμός στην ιδιοπροσωπία του Έλληνα και όχι ο μιμητισμός των ξένων.

  • 21 Δεκεμβρίου 2012, 12:39 | Αναστασία

    ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΟΧΙ!!!! Δεν θα μιλησω για θρησκεία ούτε για πίστη και για σεβάσμιους μοναχούς γιατί μπορεί να πούνε κάποιοι πως αυτοί που σχολιάζουν είναι απλά «τυφλοι χριστιανοί που δεν βλέπουν το κοινό καλό»…. ΛΑΘΟΣ!!!! Πέρα από την θρησκεια και από όλα αυτά είναι και η οικογενεια! Μην πάμε να τα καταργήσουμε όλα….!!!!! Ώς παιδί ξυπνούσα αφού είχε φύγει ο πατέρας μου για δουλειά και κοιμόμουν πρίν έρθει…. η ΜΟΝΗ μέρα που είμασταν μαζί ήταν η ΚΥΡΙΑΚΗ!!!!! Η Μ Ο Ν Η !!!
    Δεν είμαι ούτε 25 χρονων και αναρωτιέμαι που θα πάει αυτό?????

    Και ας πούμε πως ούτε αυτό σας νοιάζει….
    Αν μπορέσετε και πατε και ρωτήσετε 1000 φοιτητές και νέους ανθρώπους τι θα ευννοήσει την Ελλάδα ξέρουν να σας απαντήσουν οτι θα την ευννοήσει «η επένδυση των χρημάτων και όχι το μοίρασμα στην αγορά»…
    με το ανοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές απλά θα είναι μία ακόμη κουραστική μέρα που οι ιδιοκτήτες των μικρομάγαζων θα περιμένουν να μπεί κάποιος πελάτης …ξέρετε….από αυτους ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΤΑΝΕΙ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΚΑΙ Η ΣΥΝΤΑΞΗ!!!!!
    ΟΠΟΤΕ…..ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ!!!

  • 21 Δεκεμβρίου 2012, 12:59 | Ελευθερία Ντάνη

    Δεδομένης της δύσκολης εργασιακά ώρας που αναγκάζομαι να καταθέσω το σχόλιο μου και την αντίθεση μου για την κατάργηση της Αργίας της Κυριακής, θα συμφωνήσω απλώς με τις θέσεις του κυρίου Ξουρίδα και θα συμπληρώσω ότι οποιοδήποτε επιπλέον έσοδο μακροπρόθεσμα πιθανόν και βραχυπρόθεσμα ή θα χαθεί ή θα βλάψει.

  • 21 Δεκεμβρίου 2012, 12:14 | ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ

    Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟ ΘΕΟ, ΕΙΝΑΙ Η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΣ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΟ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΕΡΑ.

  • 21 Δεκεμβρίου 2012, 12:29 | Ελευθερία Ντάνη

    Δεδομένης της δύσκολης εργασιακά ώρας που αναγκάζομαι να καταθέσω την αντίθεση μου στην κατάργηση της αργίας της Κυριακής, θα συμφωνήσω απόλυτα με τα σχόλια του κου Ξουρίδα και θα συμπληρώσω ότι οποιοδήποτε επιπλέον έσοδο χωρίς ευλογία μακροπρόθεσμα και ίσως και βραχυπρόθεσμα ή θα χαθεί ή θα βλάψει .

  • 21 Δεκεμβρίου 2012, 11:41 | Τηλέμαχος

    Να σας θυμίσω ότι ο συνταγματικός νομοθέτης επικαλείται στην αρχή του Συντάγματος της Ελληνικής Δημοκρατίας το όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος.
    Εάν λοιπόν θέλουμε να σεβαστούμε την Αγία Τριάδα και να συνεχίσουμε να είμαστε υπό την Προστασία της, όπως τόσα χρόνια, ας σεβαστούμε την ημέρα που καθιερώθηκε προς τιμή Της.

  • 21 Δεκεμβρίου 2012, 11:36 | Γιώργος Καμαριώτης

    Νομίζω ότι το μέτρο κινείται σε λανθασμένη κατεύθυνση
    και ως προς την οικονομική
    και ως προς την εργασιακή
    και ως προς την κοινωνική
    και ως προς την πολιτισμική του διάσταση.

    Τα επιχειρήματα έχουν ακουστεί ξανά και ξανά και από ανθρώπους της πολιτικής ζωής και από απλούς εργαζομένους και μικροεπιχειρηματίες.

    Θα πρότεινα στους υπευθύνους να μην προχωρήσουν στη θεσμοθέτησή του.

  • 21 Δεκεμβρίου 2012, 10:30 | lhmnios

    Κυριοι, οποιος εργαζεται την Κυριακη και τα χρηματα που βγαζει ειναι καταραμενα!
    Αυτο ειχε πει ο Αγιος Κοσμας ο Αιτωλος, του οποιου τα λογια εσεις αγνοητε;

  • 21 Δεκεμβρίου 2012, 10:15 | ΚΟΣΜΙΔΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ

    Απαράδεκτο, απαράδεκτο, απαράδεκτο.
    Κύριοι κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις, η φωνή του λαού και η οργή του Θεού κρέμεται πάνω από τα κεφάλια σας.
    Αν ήσασταν ενώπιος ενωπίω με το στρατηγό Μακρυγιάννη θα τρώγατε τόσες σφαλιάρες που τα αυτιά σας θα ματώνανε.
    αισχροί και ανηθικοι προδότες του έθνους και της πίστεως ένα παλληκάρι δεν υπάρχει σε τούτη τη Βουλή;

  • 21 Δεκεμβρίου 2012, 10:59 | Ειρήνη Χρυσοβαλάντου

    Ας έρθει επιτέλους εκείνη η ευλογημένη στιγμή που οι ηγέτες της πατρίδας μας θα δίνουν πρώτοι το παράδειγμα της ευλάβειας και της πίστης στην ορθόδοξη εκκλησία μας τηρώντας τους πνευματικούς κανόνες.
    Ας έρθει επιτέλους εκείνη η ευλογημένη στιγμή που με τη προσωπική τους ζωή και τους νόμους του κράτους, θα δείξουν το σεβασμό και την αγάπη που αρμόζει στον Κύριο και Θεό μας αλλά και στην έρημη πατρίδα μας.

    Ο Θεός να τους φωτίσει και εκείνους και εμάς & να μας χαρίσει τη θεία μετάνοια και σωτηρία.

  • 21 Δεκεμβρίου 2012, 10:40 | Γιώργος Προκοπίου

    Εμείς είμαστε μαθητές του πατρο-Κοσμά του Αιτωλού και δεν δουλεύουμε τις Κυριακές. Αυτοί που προσπαθούν να περάσουν τέτοια μέτρα συντάσσονται με τους δημίους του Αγίου Κοσμά και θα μας βρουν απέναντί τους.

    Ντροπή στους πολιτικούς που υποκύπτοντας στις πιέσεις κάποιων κέντρων, δεν σηκώνουν το ανάστημά τους να βροντοφωνάξουν ότι εδώ είναι Ορθόδοξη Ελλάδα και όχι Ισραήλ ή Αμερική!

  • 21 Δεκεμβρίου 2012, 10:44 | ΣΑΒΒΑΣ ΣΑΒΒΙΔΗΣ

    Ως Ελληνας και πάνω απ’ όλα ως ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ λέω ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑΣ , ημέρα της αναστάσεως του ΚΥΡΙΟΥ , εκκλησιασμού και επικοινωνίας των πιστών με τον θεό. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ. Καλά ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ με εξομολόγηση , κοινωνία , προσευχή και ελπίδα στον θεό να μας συγχωρέσει. ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ και όχι μόνο καλές γιορτές.

  • 21 Δεκεμβρίου 2012, 10:28 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    Αφήστε ήσυχη την Κυριακή, αφήστε τον κόσμο να ησυχάσει, δε θα λυθούν έτσι τα προβλήματά μας.

  • 21 Δεκεμβρίου 2012, 09:53 | SeB

    Η βιωσιμότητα των Ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων δεν σώζεται με παραπάνω ημέρες ή ώρες εργασίας. Λείπει η ρευστότητα από όλους μας και όχι ο χρόνος. Ας αφήσουμε την Κυριακή στην υψηλή θέση που τις αξίζει και να την διατηρήσουμε αφιερωμένη στη λατρεία του Κυρίου και Θεού και Σωτήρως ημών Ιησού Χριστού.

  • 21 Δεκεμβρίου 2012, 09:58 | ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΝΣΟΛΑΣ

    Χαιρετε. Εχω ζήσει στο εξωτερικό σε χώρα όπου η Κυριακή είναι εργάσιμη. Η ατμόσφαιρα δεν διαφέρει απο μια μέρα καθημερινή. Εχω συζητήσει με πολλούς φίλους και γνωστούς και είδα την νοσταλγία για τον παλιό καιρό όπου η Κυριακή ήταν μέρα ξεκούρασης, περισυλλογής, μελέτης και ψυχικής ενδυνάμωσης. Το αποζητούνε. Ειδικά στις πόλεις η κίνηση ειναι ακόμα πιο έντονη μιας και κόσμος απο πιο μακρινές πόλεις που δεν μπορεί να έρχεται τις καθημερινές.
    Βλέπουν βέβαια την χρησιμότητα να υπάρχει η δυνατότητα για να αγοράσει κανείς κάτι που ειναι αναγκαίο.
    Ειδικά για τους ανρώπους που εκκλησιάζονται, είναι πραγματικά μια άλλη ατμόσφαιρα όπου αντιπαλεύεται με τους έντονους ρυθμούς της την ψυχική ηρεμία μετα την προσευχή και τον εκκλησιασμό
    Επίσης σε ένα βαθμό δυσχεραίνει την μετακίνηση για επισκέψεις σε φίλους και γνωστούς και την περίπτωση να βρεθείς μαζί τους διότι όλο και κάτι άλλο θα βρούν να κάνουν
    Πιστεύω οτι πρέπει να διατηρηθεί η μέρα ώς αργία, για λόγους παραδοσιακούς, θρησκευτικούς ,πρακτικούς, κοινωνικούς και πνευματικούς.
    Η μέρα αυτη να ασχοληθεί με ‘πνευματικά’ προϊοντα, ενασχολήσεις΄και ευκαιρίες.
    Η κοινωνία μας πάσχει και δεν γνωρίζει απο τι πάσχει. Και σε ένα βαθμό οφείλεται στην έλλειψη εσωτερικής ενατένισης και αυτοεξέτασης.
    Η Κυριακή να παραμείνει μέρα ΚΥΡΙΟΥ και κύρια μέρα για όλους τους πολίτες γνωρίζοντας ότι η εσωτερική καλλιέργεια ειναι το θεμέλιο για όλα τα πολιτικά συστήματα και κοινωνίες για να λειτουργήσουν σωστά.
    Ο σεβασμός στον εκκλησιασμό των χριστιανών πρέπει να συνεχίσει έστω και να μην εκκλησιάζονται όλοι οι Ελληνες.

    Προτείνω
    -να είναι κάποια μικρά καταστήματα με έλεγχο τις Κυριακές σαν τα φαρμακεία για ώρα ανάγκης.
    – Επίσης την προώθηση των αγορών με πληρωμή ασφαλή απο το διαδίκτυο όπως στο εξωτερικό ώστε εκείνοι που αδυνατούν να κάνουν τις αγορές τους τις καθημερινές να μπορούν να κάνουν παραγγελίες κάποια άλλη στιγμή
    – Την προώθηση του διαλόγου, ενημέρωσης και εκπαίδευσης μέσα στις ενορίες
    – Την προώθηση και ενίισχυση των ιδρύμάτων σε έργα προσφοράς
    – Την προώθηση διάλογο μεταξύ πνευματικών και καλλιτεχνών
    Αλλά όλα αυτά κυρίως απογευματινές ώρες, και με τρόπο ώστε η Κυριακή να παραμείνει ήσυχη και χωρίς άγχος
    Ευχαριστώ για την δυνατότητα που δίνεται στους πολίτες να κάνουν τα σχόλιά τους

  • 21 Δεκεμβρίου 2012, 09:06 | Σουλτάνα Λευκοπούλου

    Η επιχειρούμενη με αυτόν τον τρόπο κατάργηση της αργίας της Κυριακής, όπως ήδη έχει αναπτυχθει στα προηγούμενα σχόλια, δεν λύνει κανένα πρόβλημα, ούτε των επιχειρήσεων ούτε των εργαζομένων. Οι τελευταίοι μάλιστα είναι από εκείνους που διαμαρτύρονται. Επιπλέον οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού, αισθάνονται προσβολή των θρησκευτικών δικαιωμάτων τους, τα οποία ο νομοθέτης έχει υποχρέωση να σεβαστεί. Οι διδαχές του Αγίου των σκλάβων, του πνευματικού αναμορφωτή του δούλου Γένους, Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, που μνημόνευσαν πολλοί από τους σχολιαστές, είναι διαφωτιστικές.
    Σουλτάνα Λευκοπούλου

  • Η κρίση δεν αντιμετωπίζεται με κλειστές τις επιχειρήσεις

    Θετικά «βλέπει» η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης την προοπτική λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων και τις Κυριακές και ενθαρρύνει τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες να ακολουθήσουν τη διεθνή πρακτική, ώστε να δημιουργηθεί επιπλέον δέλεαρ για τους τουρίστες να επισκεφτούν την Ελλάδα.

    Όπως συμβαίνει σε όλους τους περισσότερο δημοφιλείς προορισμούς του εξωτερικού, η ανάπτυξη του City Break, δηλαδή οι ολιγοήμερες διακοπές στην πόλη εν όψει Σαββατοκύριακου, σχετίζεται άμεσα με τα ανοιχτά καταστήματα που βρίσκει ο τουρίστας όταν επισκέπτεται τις πόλεις αυτές. Μάλιστα ο εν δυνάμει ταξιδιώτης, πριν αποφασίσει τον τόπο προορισμού του, θα προχωρήσει σε έρευνα αγοράς προκειμένου να επιλέξει τον καλύτερο τόπο σύντομων διακοπών και συνήθως επιλέγει προορισμούς που έχουν «ζωή» όλες τις μέρες της εβδομάδας.

    Η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης πιστεύει ότι εάν αυτό το μέτρο προχωρήσει υπό προϋποθέσεις, τότε θα αυξηθεί η τουριστική κίνηση και θα τονωθεί η τοπική οικονομία. Η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων και τις Κυριακές, θα εδραιώσει τη Θεσσαλονίκη στη συνείδηση του ξένου τουρίστα ως ανταγωνιστικό City Break προορισμό που δημιουργεί ευκαιρίες όχι μόνο για διασκέδαση και ψυχαγωγία, αλλά και για αγορές. Με ανοιχτά τα καταστήματα και τις Κυριακές, εθελοντικά για όσους το επιθυμούν, οι ξένοι τουρίστες θα αποκτήσουν ισχυρό κίνητρο για να επισκεφθούν τη Θεσσαλονίκη και θα συμβάλλουν καθοριστικά στην αύξηση της εμπορικής κίνησης.

    Η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης κατανοεί τις όποιες ενστάσεις ή αμφιβολίες για την απόδοση του μέτρου διατυπώνουν παράγοντες της αγοράς, της κοινωνίας και εργαζόμενοι, όμως θεωρεί ότι μια τέτοια απόφαση θα προστατέψει το λιανικό εμπόριο και τον μικρομεσαίο έμπορο που πλήττεται ιδιαίτερα έναντι των πολυκαταστημάτων, εξαιτίας της ύφεσης.

    Η προσκόλληση σε αναχρονιστικές αντιλήψεις δημιουργεί φραγμούς και δεν ανοίγει τους ορίζοντες της πόλης στο μέλλον, εμποδίζοντας την περαιτέρω ανάπτυξή της. Το άνοιγμα των καταστημάτων και τις Κυριακές θα δώσει ώθηση στην τουριστική βιομηχανία και θα μας εντάξει δυναμικά σε περίοπτη θέση στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη.

    Η κρίση πρέπει να αντιμετωπίζεται επιθετικά και όχι με κλειστά μαγαζιά. Η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης θεωρεί πως η νέα ρύθμιση θα συμβάλλει καθοριστικά στην εξωστρέφεια που αποτελεί και έναν από τους κύριους στόχους της για την ανάπτυξη του τουρισμού.

  • 21 Δεκεμβρίου 2012, 09:26 | Ευθύμιος Ευσταθίου

    Δεν συμφωνώ με τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

  • 21 Δεκεμβρίου 2012, 08:45 | Φιλιπποπουλος Λαμπρος

    Δεν συμφωνω να εργαζονται οι ανθρωποι τις Κυριακες αν θελουμε να ειμαστε ορθοδοξοι χριστιανοι,αλλιως χωρις τον Αγιο Τριαδικο Θεο ολα επιτρεπονται, να αναλαβει ο καθενας τις ευθυνες του

  • 21 Δεκεμβρίου 2012, 07:19 | Ελενη

    Σας είναι μήπως πρωτάκουστο πως ο κόσμος δεν έχει χρήματα και ΓΙ ΑΥΤΟ δεν πάει να ψωνίσει? Φταίνε λέτε οι δήθεν ανεπαρκείς ώρες λειτουργίας των καταστημάτων αν ο άνεργος και άστεγος δεν αγοράζει καινούργια ρούχα, καινούργιο αυτοκίνητο, δεν πάει διακοπές κ.ο.κ.? Αφήστε ήσυχη την Κυριακή του Θεού να την περνάμε με τις οικογένειες μας, στις εκκλησίες μας, ανθρώπινα και χριστιανικά. Αφήστε ήσυχη την Κυριακή για να κοροϊδευόμαστε κι εμείς πως δήθεν ακόμα δεν γίναμε είλωτες.

  • 21 Δεκεμβρίου 2012, 06:48 | ΚΟΥΤΖΟΓΛΟΥ Κ

    Η Κυριακή είναι ημέρα Θείας Λειτουργίας και για αυτό και ημέρα αργίας.

    Οι άνθρωποι πλέον ψάχνουν πλέον στα σκουπίδια για λίγη τροφή … ούτε καν για ένα πιάτο φαγητό !!!

    Εκεί καταντήσαμε την κοινωνία ,μιας και μαζί τα ¨φάγαμε¨.

    Όσες ημέρες και αν είναι ανοικτά τα καταστήματα οι άνθρωποι που θα ψάχνουν στα σκουπίδια ολένα και θα αυξάνονται._

    Εύχομαι η του Χριστού Γέννηση να φωτίσει το νου σας και να ¨μαλακώσει¨
    την καρδιά σας.

    Καλή Μετάνοια – Καλό Παράδεισο

  • 21 Δεκεμβρίου 2012, 06:30 | Sofia

    Η Κυριακή είναι ημέρα ξεκούρασης και αφιερωμένη στον Κύριο, εξού και Κυριακή! Ό,τι χρήματα κερδίζονται την Κυριακή ποτέ δεν αξιοποιούνται.

  • 21 Δεκεμβρίου 2012, 05:18 | Παναγιώτης Ντ

    Ἔχει ἀπὸ χρόνια κυκλοφορήσει φυλλάδιο, ἀπὸ τὴν ἐποχὴ ποὺ θεσπίστηκε τὸ πενθήμερο, ὅτι πρόθεση εἶναι νὰ καταργηθεῖ μελλοντικὰ ἡ ἀργία τῆς Κυριακῆς, ἡ ὁποία ἐνοχλοῦσε, ὄχι ἀπὸ τώρα, ἀλλὰ ἀπὸ τὴν ἐποχὴ τοῦ Ἁγίου Κοσμᾶ τοῦ Αἰτωλοῦ. Τί λέω ἀπὸ τότε ποὺ ἐφαρμόστηκε, τὴν 3η Μαρτίου 321 μΧ ὅταν τήν ἐθέσπισε μέ ἀπόφασή του ὁ Μέγας Κωνσταντῖνος. Ἡ ἀργία τῆς Κυριακῆς εἶναι ἐντολή τοῦ Θεοῦ, καί μιλοῦν γι’ αὐτήν οἱ Ἀπόστολοι καί οἱ Ἅγιοι Πατέρες καί Διδάσκαλοι τῆς Ἐκκλησίας.
    Η Ἁγία Στ’ Οἰκουμενική Σύνοδος καθιέρωσε τελικά τήν Κυριακή ὡς τελεία ἀργία, γιά νά συμμετέχουν οἱ Χριστιανοί στήν Θεία Λειτουργία καί νά συναντῶται μεταξύ τους καί νά συμπνευματίζωνται τά μέλη τῆς οἰκογένειας.
    Βέβαια ἄνθρωποι ποῦ δὲν σεβάσθηκαν ἕνα λαό, μιὰ Ἱστορία, σίγουρα δὲν σέβονται καὶ τὸν Θεό. Ἀλλὰ πρέπει νὰ γνωρίζουν ὅτι τώρα τὰ βάζουν μὲ τὸν ἴδιο το Θεό. Ἕνα λαὸ μπορεῖ νὰ τὸν ἐξαφανίσουν ἂν αὐτὸ τὸ ἐπιτρέψει ὁ Θεὸς λόγω τῶν ἁμαρτιῶν, τὸν Θεὸ δὲν θὰ τὸν νικήσουν ποτέ. «Κύριοι» δυστυχῶς γιὰ σᾶς κάνατε τὸ μοιραῖο λάθος. θὰ τὸ πληρώσετε ὄχι μόνο ἐσεῖς ἀλλὰ καὶ τὰ παιδιά σας, διότι φοβερὸν τὸ ἐμπεσεῖν εἰς χεῖρας Θεοῦ ζῶντος.
    Π. Ν.

  • 21 Δεκεμβρίου 2012, 04:43 | Παναγιωτόπουλος Γεώργιος

    Η αργία της Κυριακής ανήκει στην άυλη ευρωπαϊκή πολιτιστική κληρονομιά.
    Σε άλλους πολιτισμούς έχουν καθιερωθεί άλλες ημέρες ως αργίες και κανείς εκεί δε διανοήθηκε ποτέ να τις καταργήσει.

    Υπάρχει πανευρωπαϊκή οργάνωση για την προστασία της αργίας της Κυριακής,την οποία υποστηρίζει και ψήφισμά του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

    Είναι απορίας άξιον γιατί κανείς δε ζητεί το άνοιγμα των καταστημάτων τα τρία (κλειστά) απογεύματα των εργασίμων ημερών (Δευτέρα,Τετάρτη και Σάββατο).
    Το θέαμα των κλειστών καταστημάτων τα τρία αυτά απογεύματα παραξενεύει κάθε ξένο επισκέπτη και στερεί την αγορά από έσοδα.
    Οι πελάτες καταφεύγουν στα μεγάλα εμπορικά κέντρα και οι μικρές επιχειρήσεις πλήττονται και ασφυκτιούν.
    Αυτό θα συμβεί και με το άνοιγμα των μεγάλων επιφανειών τις Κυριακές.
    Θα καταργήσουμε δηλαδή μια συνήθεια πολλών αιώνων για να ωφεληθούν ορισμένα συμφέροντα.
    ΟΧΙ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ!

    Παρακαλώ να ή το διαγράψετε όπως το προηγούμενο !!!!

  • 21 Δεκεμβρίου 2012, 04:01 | Παναγιωτόπουλος Γεώργιος

    Η αργία της Κυριακής ανήκει στην άυλη ευρωπαϊκή πολιτιστική κληρονομιά.
    Σε άλλους πολιτισμούς έχουν καθιερωθεί άλλες ημέρες ως αργίες και κανείς εκεί δε διανοήθηκε ποτέ να τις καταργήσει.

    Υπάρχει πανευρωπαϊκή οργάνωση για την προστασία της αργίας της Κυριακής,την οποία υποστηρίζει και ψήφισμά του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

    Είναι απορίας άξιον γιατί κανείς δε ζητεί το άνοιγμα των καταστημάτων τα τρία (κλειστά) απογεύματα των εργασίμων ημερών (Δευτέρα,Τετάρτη και Σάββατο).
    Το θέαμα των κλειστών καταστημάτων τα τρία αυτά απογεύματα παραξενεύει κάθε ξένο επισκέπτη και στερεί την αγορά από έσοδα.
    Οι πελάτες καταφεύγουν στα μεγάλα εμπορικά κέντρα και οι μικρές επιχειρήσεις πλήττονται και ασφυκτιούν.
    Αυτό θα συμβεί και με το άνοιγμα των μεγάλων επιφανειών τις Κυριακές.
    Θα καταργήσουμε δηλαδή μια συνήθεια πολλών αιώνων για να ωφεληθούν ορισμένα συμφέροντα.
    ΟΧΙ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ!

  • 21 Δεκεμβρίου 2012, 03:30 | panagos

    ΠΟΙΟΣ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΛΟΓΙΣΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ;

    Kύριοι της Κυβέρνησης μην εξουθενώνετε άλλο τους έλληνες εργαζομενους,
    μη συνθλιβετε τους μικροκαταστηματάρχες προς όφελος των μεγαλοκαρχαριών του εμπορίου.
    Σεβαστείτε επιτελους τη συνειδηση του πιστού λαού.
    Μη κατεδαφιζετε ό,τι έχει απομεινει όρθιο στον τόπο !!!

    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ !

  • 21 Δεκεμβρίου 2012, 03:27 | Γεώργιος Παναγιωτόπουλος

    Η αργία της Κυριακής ανήκει στην άυλη ευρωπαϊκή κληρονομιά.

    Άλλοι πολιτισμοί έχουν καθιερώσει άλλες μέρες αργίας και κανείς εκεί δε διανοείται να τις καταργήσει.

    Υπάρχει πανευρωπαϊκή οργάνωση για την προστασία της αργίας της Κυριακής και ψηφισμα του Ευρωπαϊκου Κοινοβουλίου την υποστηρίζει.

    Είναι απορίας άξιον γιατί κανείς δεν προτείνει τη λειτουργία των καταστημάτων τα 3 κλειστά απογεύματα των εργασίμων ημερών (Δευτέρα, Τετάρτη , Σάββατο ). Αυτό είναι που ξενίζει τους ξένους επισκέπτες των ελληνικών πόλεων και όχι το ότι τα μαγαζιά δεν είναι ανοιχτά την Κυριακή.
    ΟΧΙ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ !

  • 21 Δεκεμβρίου 2012, 02:20 | ΗΡΩΙΔΟΥ ΕΚΑΒΗ

    ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΟΤΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΣΕ ΑΛΛΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΔΕ ΘΑ ΤΟΛΜΟΥΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΠΕΙΡΑΞΕΙ ΤΗΝ ΑΡΓΙΑ ΤΟΥΣ. ΠΧ ΡΑΜΑΖΑΝΙ ΚΛΠ…ΑΛΛΑ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙΣ ΤΟ 96% ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ Κ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΜΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ….ΑΥΤΑ ΕΧΕΙ.ΤΟ 96% ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ Κ ΕΛΛΗΝΕΣ !!!ΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗΣ.ΕΛΕΟΣ ΜΑΣ ΕΙΠΙΑΤΕ ΤΑ ΣΩΘΙΚΑ!

  • 21 Δεκεμβρίου 2012, 02:56 | ΗΡΩΙΔΟΥ ΕΚΑΒΗ

    ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΟΛΟΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΞΕΖΟΥΜΙΣΜΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ Κ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΛΕΦΤΑ ΑΦΟΥ ΤΑ ΤΡΩΜΕ ΤΙΣ 6 ΑΠΟ ΤΙΣ 7 ΜΕΡΕΣ ΝΑ ΜΗ ΤΑ ΦΑΜΕ Κ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΗ? ΜΗ ΠΑΘΟΥΜΕ ΣΤΕΡΗΤΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ. ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΣΚΟΠΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΜΕ ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΤΑ 1800€ ΟΠΟΤΕ ΝΑΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΕΦΤΑ ΜΕΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.ΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΓΙΝΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΙΒΟΥΝ ΤΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΥΡΙΑΚΗ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ 75% ΚΑΙ ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ Κ ΑΝ ΘΑ ΤΟΥ ΔΙΝΟΥΝ Κ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΝΑ ΣΤΗΘΕΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΕΙ ΤΑ ΤΑΒΑΝΙΑ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ…..ΓΙΑΤΙ ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙΓΕΓΑΙ….Κ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΣΤΕ ΑΛΛΟΥ ΕΣΕΙΣ…ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ…..Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΕΙΝΑΕΙ , ΦΑΙ ΚΑΙ ΖΕΣΤΗ ΨΑΧΝΕΙ ΟΧΙ ΝΑ ΨΩΝΙΣΕΙ……ΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ΙΣΩΣ ΣΩΘΕΙ ΚΑΤΙ.
    ΦΥΣΙΚΑ Κ ΕΙΜΑΙ ΚΑΘΕΤΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ

  • 21 Δεκεμβρίου 2012, 01:25 | Αριστομένης Τσακλιδης

    Νομίζω ότι θα πρέπει να παραμείνει η αργία της Κυριακής. Δεν ειναι αυτό που μας λείπει. Λεφτά μας λείπουν!!!

  • 21 Δεκεμβρίου 2012, 01:02 | Γιώργος Γκόλιος

    Απαράδεκτη η σχετική απόφαση. Ισοπεδώσατε τη χώρα οικονονικά, συλλογικά, κοινωνικά. Αφήστε τουλάχιστον απρόσκοπτη την πίστη μας, ανόθευτο τον εκκλησιασμό. Αν γνωρίζατε και σεβόσασταν την ιστορία του τόπου μας, δε θα σας περνούσε από το μυαλό μια τέτοια απόφαση. Ποιον θα προστατεύσετε, την πολυεθνική ή τον μικρομεσαίο έμπορο- επιχειρηματία, που είναι η ραχοκοκκαλιά της οικονομίας; Η Ορθοδοξία, δηλαδή η προσευχή, η σύμπνοια και η συλλογικότητα θα σώσει το γένος μας και όχι άκριτη αποδοχή των επιταγών τησ εκάστοτε τρόικας. Η λέξη ΌΧΙ υπάρχει στο λεξιλόγιό σας ;΄Μπορείτε μια φορά να λειτουργήσετε ως έλληνες;

  • 21 Δεκεμβρίου 2012, 01:52 | Ευανθία Ν.

    Κάθετα «ΟΧΙ» στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, για πολλούς και διαφόρους λόγους.
    Κύρια και πρώτιστα θρησκευτικούς, αφού η Κυριακή όπως άλλωστε μαρτυρεί και το όνομά της είναι ημέρα αφιερωμένη στον Κύριο, ο οποίος μας έδωσε έξι ημέρες για να εργαζόμαστε και την εβδόμη να την αφιερώνουμε σε Εκείνον.
    Κατά δεύτερο λόγο θα δημιουργήσει πολλά περισσότερα προβλήματα από ότι θα λύσει, διότι για μια ακόμη φορά θα ευνοηθεί το κεφάλαιο και οι μεγάλες επιχειρήσεις, ωθώντας αναπόφευκτα τις μικρομεσαίες σε παντελή αφανισμό. Δεν μας φτάνει η κακομοιριά μας, θέλουμε να ανοίγουμε και τις Κυριακές; Για ποιό λόγο; Δεν μας φθάνουν όλες οι υπόλοιπες ημέρες για να κάνουμε τα ψώνια μας; Δεν χωρά πλέον καμιά αμφιβολία και είναι πασιφανές ακόμη και στους πλέον αδαείς ότι η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα, η κατάργηση του αφορολογήτου, τα χαράτσια ακόμη και σε ανθρώπους με μηδενικά εισοδήματα, οι συνεχείς αυξήσεις των τιμών των αγαθών πρώτης ανάγκης και των καυσίμων και τόσα άλλα ακόμη, έχουν σκοπό να εξουθενώσουν και ει δυνατό να εξαφανίσουν τον Ελληνισμό. Αυτό που δεν κατάφερε η γερμανική κατοχή του Χίτλερ με τα όπλα, θα το κατορθώσει δυστυχώς η «αναίμακτη» τυπικά, αιματηρή όμως ουσιαστικά (γιατί μας πίνουν το αίμα) κατοχή της τρόϊκας και των «φίλων» εταίρων μας. Τα νέα παιδιά δεν έχουν πια καμιά προοπτική εργασίας ή αποκατάστασης στη σημερινή Ελλάδα και αναγκάζονται και ξενιτεύονται κατά χιλιάδες. Ποιός θα μείνει πια στην Ελλάδα; Έλληνες ή ξένοι; Δίχως ίχνος ρατσιστικής διάθεσης – άλλωστε όλοι είμαστε παιδιά του ιδίου Θεού – κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου για τον αφελληνισμό που επιχειρείται ύπουλα και ύποπτα στη χώρα μας. Αν υπάρχει, αν έχει μείνει ακόμη κάτι όρθιο, κάτι ζωντανό, κάτι υγιές σε αυτόν τον ταλαίπωρο τόπο, αυτό είναι η ορθόδοξη πίστη μας, οι εκκλησιές μας, οι ναοί μας, η παράδοσή μας, η λατρεία του Θεού μας τις Κυριακές. Μας πήραν όλα τα άλλα, τα χρήματα, τα σπίτια, τις δουλειές, την αξιοπρέπειά μας, ακόμη και την ελπίδα μας. Δεν θα μας πάρουν όμως και την Κυριακή. Κάτω τα χέρια λοιπόν από τις Κυριακές μας, αφού είναι το μόνο που μας απομένει για να αισθανόμαστε ακόμη άνθρωποι.

  • 21 Δεκεμβρίου 2012, 00:18 | ΔΕΣΠΟΙΝΑ

    Θεωρώ πως η Κυριακή πρέπει να μείνει αργία, οπως ίσχυε μέχρι τώρα… ως χριστιανοί ορθόδοξοι, εκκλησιαζόμαστε και βλέπουμε λίγο την οικογένεια μας, δεν είναι ευλογημένο το κέρδος της Κυριακής, έλεγε ο άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός…

  • 21 Δεκεμβρίου 2012, 00:34 | Καρακατσάνης Πολύκαρπος

    Εσύ που κάθεσαι πίσω από την οθόνη και «κόβεις» τα σχόλια, να θυμάσαι: Είσαι από τους αναλώσιμους του συστήματος. Αργά η γρήγορα κάποιος άλλος θα πάρει τη θέση σου και θα «κόβει» τα δικά σου σχόλια. Να ξες: Ό,τι κάνεις, θα σου το κάνουν. Δυστυχώς ή ευτυχώς εδώ πληρώνονται όλα.

  • 21 Δεκεμβρίου 2012, 00:10 | ΚΑΤΕΛΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

    ΘΑ ΕΙΝΑΙ Τ Ε Ρ Α Σ Τ Ι Ο ΛΑΘΟΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΠΟΨΗ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΝΟΣ ΤΕΤΟΙΟΥ ΜΕΤΡΟΥ. ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΗΜΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΣΕ, ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ. ΑΝ
    ΝΟΙΑΖΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, Σ Τ Α Μ Α Τ Η Σ Τ Ε Τ Ω Ρ Α !

  • 21 Δεκεμβρίου 2012, 00:52 | Dimitrios Kapousouz

    Δεν πρέπει τα καταστήματα να παραμένουν ανοιχτά και τις Κυριακές.

  • 21 Δεκεμβρίου 2012, 00:50 | Νικόλαος Ζώης Υποστράτηγος ΕΛ.ΑΣ ε.α

    Έχω την άποψη ότι πάνω απο οποιοδήποτε οικονομικό συμφέρον βρίσκεται ο νόμος Του Θεού. Η Κυριακή είναι αφιερωμένη σε Εκείνο και η επιχειρούμενη κατάργηση της αργίας της Κυριακής έρχεται σε ευθεία αντίθεση με βασική εντολή της πίστεως μας. Διαμαρτύρομαι έντονα και παρακαλώ την απόσυρση των σχετικών σχεδίων νόμων που ετοιμάζεται. ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.

  • 21 Δεκεμβρίου 2012, 00:21 | Δημητρης

    Η Κυριακη ειναι μερα του Κυριου, διαφωνω με την διαταξη
    τα χρηματα που αποκτουνται αυτη την μερα ειναι καταραμενα.
    -Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, «Εκείνο το κέρδος οπού γίνεται την Κυριακήν είναι αφωρισμένο και κατηραμένο»

  • 20 Δεκεμβρίου 2012, 23:23 | ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

    Αφήστε ελεύθερη την Κυριακή να μπορεί ο κάθε χριστιανός να εκκλησιαστεί μαζί με τα παιδιά του, να μαζευτεί το μεσημέρι όλη η οικογένεια στο τραπέζι. Να μπορέσουν να ειδωθούν τα αδέλφια και οι συγγενείς μεταξύ τους. Να υπάρξει η άμεση επικοινωνία που πάντα μας χαρακτήριζε σαν λαό. Αργίες και σκόλες δεν υπάρχουν μόνο σε περίοδο πολέμου ή μήπως θεωρείται ότι είμαστε σε κάποια ανάλογη κατάσταση και θέλετε να μας αποξενώσετε από κάθε ανθρώπινο και ηθικό έρεισμα. Ο άνθρωπος όπως πολύ καλά γνωρίζετε είναι ένα λογικό ον με ψυχή και σάρκα γιατί τον ωθείται στην αποχαύνωση και την κτηνωδία; Ξυπνήστε από τον κατευθυνόμενο λήθαργο που προωθούν οι σκοτεινές δυνάμεις…

  • 20 Δεκεμβρίου 2012, 23:39 | Ελένη-Μαρία Ζ.

    Από την συντριπτική πλειοψηφία των σχολίων (με την τεκμηρίωση των οποίων κατά βάση συμφωνώ), στο υπό διαβούλευση ζήτημα, προκύπτει η αρνητική στάση των πολιτών, όσο αφορά την κατάργηση της αργίας της Κυριακής.
    Επειδή θέλω να πιστεύω ότι είμαστε ακόμη μία δημοκρατική χώρα που σεβόμαστε τους θεσμούς και επειδή η ηλεκτρονική δημοκρατία αποτελεί στοιχείο άμεσης δημοκρατίας προβλεπόμενο από τα συντάγματα των περισσοτέρων σύγχρονων δημοκρατικών πολιτευμάτων,ελπίζω να σεβαστείτε και να λάβετε σοβαρά υπόψιν σας τη βούληση των πολιτών που μετέχουν σ’αυτή την διαδικασία, μη προχωρώντας στην κατάργηση της αργίας της Κυριακής.

  • 20 Δεκεμβρίου 2012, 23:36 | Άννα

    Να διατηρηθεί η Κυριακή ως ημέρα λατρείας.