Άρθρο 06: Λειτουργία τις Κυριακές

1. Επιτρέπεται, προαιρετικά, η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις εξής Κυριακές:
α) Την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη των χρονικών περιόδων της παραγράφου 1 του άρθρου 5 του παρόντος νόμου. Σε περίπτωση που η πρώτη Κυριακή συμπίπτει με επίσημη αργία, η δυνατότητα μετατίθεται την επόμενη Κυριακή.
β) Τις δύο (2) Κυριακές πριν από την ημέρα των Χριστουγέννων.
γ) Την Κυριακή των Βαΐων.
2) Επιτρέπεται, προαιρετικά, η λειτουργία όλες τις Κυριακές του έτους των εμπορικών καταστημάτων με συνολική επιφάνεια εμβαδού, όπως αυτό αναγράφεται στον λογαριασμό της ΔΕΗ, μέχρι διακόσια πενήντα (250) τετραγωνικά μέτρα, υπό τις εξής προϋποθέσεις: α) να μην ανήκουν, υπό οιαδήποτε νομική σχέση, σε αλυσίδα καταστημάτων και β) να μη λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας τύπου « shops-in-a-shop».

  • 19 Δεκεμβρίου 2012, 18:39 | ΜΙΧΣ

    1. Από σεβασμό και μόνο στον ‘Ενα Τριαδικό Θεό… Ποτέ την Κυριακή!
    Οπως πολύ όμορφα και πρωτότυπα έγραψε ο ΜΔΚ

    και όπως πολύ σωστά κι ευλογημένα παράθεσε ο Σωτήρης… «πᾶς ὅστις ὁμολογήσει ἐν ἐμοὶ ἔμπροσθεν τῶν ἀνθρώπων, ὁμολογήσω κἀγὼ ἐν αὐτῷ ἔμπροσθεν τοῦ πατρός μου τοῦ ἐν οὐρανοῖς. 33 ὅστις δ᾿ ἂν ἀρνήσηταί με ἔμπροσθεν τῶν ἀνθρώπων, ἀρνήσομαι αὐτὸν κἀγὼ ἔμπροσθεν τοῦ πατρός μου τοῦ ἐν οὐρανοῖς.» Ματθ. ι’ 32-33

    Η Κυριακή πολιτικοί μας ταγοί είναι για την ψυχή μας! Ούτε για καταστήματα ούτε για γλέντια ούτε για ενίσχυση των παθών μας. Μας τη δίνει ο Κύριος για προσευχή και επικοινωνία μαζί Του. Ας μην την χαραμίσουμε… ο Καιρός γαρ εγγύς εστί.

    Δόξα τω Θεώ, πάντων ένεκεν!

    Μαρία

  • 19 Δεκεμβρίου 2012, 18:57 | Θανάσης

    Στο βωμό της υποτιθέμενης παραγωγικότητας προτείνουμε μέτρα σαν κι αυτό αλλά μάταια… Ας ενσκήψουμε πάνω στα πραγματικά προβλήματα της οικονομίας και ας υιοθετήσουμε τόσα άλλα ευρωπαικά και διεθνή μέτρα που θα επιφέρουν ουσιαστική πρόοδο και όχι απλά ονομαστική!

  • 19 Δεκεμβρίου 2012, 18:42 | Κουκλάκης Ι

    Ε… ας μην τα ισοπεδώσουμε και όλα… αρκετά …
    Η Κυριακή ανήκει στον Θεό και τους ανθρώπους που πιστεύουν στον Τρισήλιο .. Ζώντα Θεώ…
    Ω πρέπει πάσα δόξα τιμή και προσκύνηση, ιδιαίτερα δε … την Κυριακή.

    Δεν συμφωνώ με την καθιέρωση της Κυριακής ως εργάσιμης ημέρας γιά κανένα λόγο.-

  • 19 Δεκεμβρίου 2012, 18:57 | sgeronik

    ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΑΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ. ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΠΟΙΟΣ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΔΕ ΘΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΘΕΙ ΤΟΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ;
    ΑΝ ΟΙ ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ – ΠΕΛΑΤΕΣ ΕΙΧΑΝ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΔΙΑΘΕΣΟΥΝ ΔΕ ΘΑ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ
    ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ;
    Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕ ΗΜΙΜΕΤΡΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΚΙΝΗΤΡΑ.

  • 19 Δεκεμβρίου 2012, 17:40 | προκοπης

    ΑΘΕΟΦΟΒΟΙ…ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΚΑΛΑ,ΟΠΩΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ διέλυσε τους πάγκους που πουλούσαν τις Κυριακές έχω από την εκκλησια πράγματα,έτσι ακριβώς θα κάνει και «με εσας» που το ψηφίσατε αυτό.Ξέρω δεν φοβάστε γιατί δεν πιστεύετε,δεν πειράζει έτσι κάνανε και αυτοί αλλα όταν έρθει η οργή του θεού δεν θα ξέρετε που να κρυφτείτε!και ξέρετε ΓΙΑΤΙΙ;γιατί η Κυριακή είναι αφιερωμένη μονο στο ΘΕΟ δεν πρέπει να δουλεύεις καθόλου παρα μονο να δοξάζεις τον έναν και αληθινό ΘΕΟ τον ΚΥΡΙΟ ΕΙΜΟΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ.Η ΤΙΜΩΡΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΒΑΣΤΑΖΕΤΕ…ΑΘΕΟΦΟΒΟΙ!!!!!!

  • 19 Δεκεμβρίου 2012, 17:40 | Athina Apostolou

    Και ποιά μέρα δηλαδή θα έχουμε να τη μοιραζόμαστε με την οικογένειά μας και τους φίλους μας; Βέβαια, από αυτά που ψηφίζετε στη Βουλή, καταλαβαίνουμε τι σκέφτεστε και για το θεσμό της οικογένειας και για εμάς. Αλλά, ως γνωστόν, πίσω έχει η αχλάδα την ουρά…

  • 19 Δεκεμβρίου 2012, 17:52 | αννετα

    Δεν συμφωνώ με την λειτουργία της Κυριακής, γιατί είναι ημέρα Αργίας.Είναι μέρα αφιερωμένη πρός το Θεό.Και ο ίδιος ο Χριστός το είπε,θα δουλεύετε έξι μέρες και την έβδομη θα ξεκουράζεστε.

  • 19 Δεκεμβρίου 2012, 16:19 | Melinakiart

    Δεν θέλουμε ανοικτή αγορά τις Κυριακές.
    Να μην γίνουμε αχάριστοι και ας αφήσουμε μια μέρα ελεύθερη,
    για να μπορούμε όλοι να δείξουμε την ευγνωμοσύνη μας και να πούμε ένα ευχαριστώ στον Κύριο μας Ιησού Χριστό.

  • 19 Δεκεμβρίου 2012, 16:18 | Δέδες Κωνσταντίνος

    H Κυριακή είναι Ημέρα Κυρίου. Να την αφήσετε ήσυχη ως τέτοια και να αφήσετε επιτέλους νηφάλιο έστω και για μια ημέρα τον κόσμο να ασχοληθεί με τη σωτηρία του (την οποία δεν βρίσκει σε εσάς).

  • 19 Δεκεμβρίου 2012, 16:10 | ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

    Ὁ Γέροντας Ἐπιφάνιος ἔλεγε:«Πονῶ καί ἀγωνιῶ γιά τήν πορεία τοῦ ἑλληνικοῦ Ἔθνους, τό ὁποῖο συνεχῶς ἀφελληνίζεται, ἀποχριστιανίζεται, ἀποχρωματίζεται, ἀποκόπτεται ἀπό τίς ρίζες του καί χάνει τά στοιχεῖα τῆς ταυτότητάς του».

    Πόσο δίκιο εἴχε…

    Ἡ Κυριακή είναι ἡμέρα,μέ περισσότερη προσευχή καί εὐχαρηστία πρός τόν ΘεΌ γιά ὅ,τι μᾶς χάρισε ὅλες τίς ἡμέρες τῆς ἐβδομάδος. Ἡ Κυριακή είναι Δική Του, μᾶς τό ζήτησε ὁ Ἴδιος, 7 ἡμέρες μᾶς χάρισε γιά κάθε ἐργασία μας καί ΜΙΑ, ΜΟΝΟ ΜΙΑ μᾶς ζήτησε γι᾿ Αυτόν…

    Σήμερα ὁ δυτικός ἄνθρωπος χορτασμένος ἀπό ὑλικά ἀγαθά λιμοκτονεῖ πνευματικά. Νιώθει βαθιά ἀνικανοποίητος. Γιατί;

    …«Οὐκ ἐπ᾿ ἄρτῳ μόνο ζήσεται ἄνθρωπος ἀλλ᾿ ἐπί παντί ρήματι ἐκπορευομένῳ διά στόματος Θεοῦ».

    …«ΕΓΩ εἰμι ὁ ΑΡΤΟΣ ὁ ΖΩΝ ὁ ἐκ τοῦ οὐρανοῦ καταβάς, ἐάν τις ΦΑΓΗ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΡΤΟΥ, ΖΗΣΕΤΑΙ ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΙΩΝΑ». (Ἰω. 6:51).

    Μᾶλλον κάποιοι θέλουν νά μᾶς «πεθάνουν»!!!
    Θά τούς ἀφήσουμε; θά τούς κάνουμε τήν χάρη νά «πεθάνουμε;».
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ καί ΟΧΙ ΑΘΕΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ. Ὁ Ἑλληνας μόνο ἄν ἐπιστρέψει στίς ρίζες του ἔχει ἐλπίδα σωτηρίας καί ρίζες του είναι ὁ Χριστός.
    Γιά ὅλους τούς παραπάνω λόγους εἴμαστε ἀντίθετοι στήν κατάργηση τῆς ἀργίας τῆς Κυριακῆς.
    «Εὐλογημένα Χριστούγεννα σέ ὅλους μέ Χριστῷ, ἐν τῷ Χριστῷ, κάθε μέρα μά πιό πολύ τῆν ΚΥΡΙΑΚΗ!!!

  • 19 Δεκεμβρίου 2012, 16:08 | φροσω

    Aπαράδεκτο!!!

  • 19 Δεκεμβρίου 2012, 16:38 | Κωνσταντίνος

    Επειδή, μέχρι τώρα, τα εναντίον του ανοίγματος της Κυριακής κατατεθέντα επιχειρήματα και απόψεις έχουν ήδη επαρκώς και αδιαμφισβήτητα εκφράσει τόσο το άτοπο της διάταξης όσο και την αντίθεση των πολιτών, απευθύνομαι προς τον «προοδευτικό» υπουργό κο Χατζηδάκη και τον αρμόδιο υφυπουργό Α. Σκορδά:

    Ο υπουργός δεν μόχθησε και πολύ για να στοιχειοθετήσει οικονομικές προσδοκίες (του κράτους ή των εμπόρων -λέμε τώρα) από το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές. Ούτε, βέβαια,φανέρωσε ότι απώτερος σκοπός του μέτρου αυτού δεν είναι παρά η συνολική κατάργηση της Κυριακής αργείας για όλους τους εργαζόμενους. Στις δηλώσεις του, που έγιναν γνωστές, εστίασε κυρίως στο ότι οφείλουμε να καταργήσουμε τις «παλιές αντιλήψεις» και επιτέλους να «προοδεύσουμε», όπως φυσικά αυτός και η Νέα Τάξη Πραγμάτων εννοούν την πρόοδο.

    Αλήθεια, κε Χατζηδάκη, υπερνεοφιλελεύθερε και υπερπροοδευτικέ, πίστεψες ότι εσένα περιμέναμε νάρθεις να βάλεις στη ζυγαριά τις αδυναμίες του λαού και να μας συνταγογραφήσεις θεραπεία; Αλλος ένας σωτήρας μας κι εσύ! Δεν σου αρκεί να μασουλάς τα επίχειρα των προεκλογικών ψευδολογιών που σας έφεραν στην εξουσία, πρέπει και να βρίζεις, κι εσύ, όπως και άλλοι μέχρι τώρα υπουργοί, τον λαό ως «πεπαλαιωμένων αντιλήψεων», δηλαδή καθυστερημένο;

    Πόσες βδομάδες ζωής δίνεις, αλήθεια, κε Χατζηδάκη στη «λαοπρόβλητη» κυβέρνησή σας, που ξεγέλασε προεκλογικά κυρίως τους γέροντες και αδύνατους παροπλισμένους της ζωής, ώστε να επιδίδεσαι σε τόσο μεγαλεπίβολα-ριζοσπαστικά σχέδια; Πάνω από δέκα βδομάδες; Είστε κατ΄ ουσίαν ήδη τελειωμένοι, η δε επόμενη νεοταξική εφεδρεία -αν προλάβει να έρθει καν- θα είναι τελειωμένη πριν το καταλάβει.

    Πως θα κυκλοφορείτε στο δρόμο, ύστερα και απ΄αυτό, κε Χατζηδάκη και κε Σκορδά;

  • 19 Δεκεμβρίου 2012, 16:04 | Ν. Μπακάλης

    Κατά το Σύνταγμα, η επίσημη θρησκεία του Κράτους είναι η Ορθοδοξία.
    Πολλοί εργαζόμενοι ξέρω οτι θέλουν να πηγαίνουν στην Λειτουργία Κυριακή πρωί. Θα μπορούν;
    Με στόχο την κερδοσκοπία θίγετε μεγάλο μέρος του πληθυσμού, και μάλιστα το θρησκευτικό συναίσθημα (όπως και την ξεκούραση).
    Άλλο μια Κυριακή το χρόνο, άλλο 7, και άλλο 50 (52).
    Διευκρινείστε: Προαιρετικά για τον καταστηματάρχη ή για τον υπάλληλο;
    Μήπως αποβεί καταναγκαστικό για τους πολλούς;
    Μήπως βλάψει αντί να ωφελήσει τους πολλούς; Τί λένε οι πολλοί;
    Έτσι πρόχειρα και ασαφώς, κατέβηκε μια ιδέα, χωρίς ενημέρωση για το πού αποβλέπετε, και χωρίς μεγάλη δημοσκόπηση; Αρκεί η διαβούλευση όσων λίγων μπαίνουν στην ιστοσελίδα; Θίγετε τους μισούς Έλληνες χωρίς να διευκρινίζετε τις υποχρεώσεις τους.

    Ν. Μπακάλης

  • 19 Δεκεμβρίου 2012, 16:49 | Aναστασία

    Προσωπικά πιστεύω ότι είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να θεσμοθετηθεί ως υποχρεωτικό,τη στιγμή που τόσοι αγώνες έγιναν για τα εργατικά δικαιώματα..Η Κυριακή είναι ημέρα που ανήκει στην οικογένεια..Θέλετε να διαλύσετε και τους τελευταίους εναπομείναντες οικογενειακούς δεσμούς;!

  • 19 Δεκεμβρίου 2012, 16:30 | ΚΑΡΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

    ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ Η ΡΗΣΗ ΤΕΩΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΩΝ Η.Π.Α ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΛΑΟΣ ΑΤΙΘΑΣΟΣ.ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΘΑΣΕΥΤΕΙ ΔΥΟ ΠΡΑΓΜΑΤΑ(ΑΞΙΕΣ)ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΑΦΑΙΡΕΣΟΥΜΕ.1)ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ.2)ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΠΙΣΤΗ ΤΟΥ.ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΒΛΕΠΟΜΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΑΥΤΕΣ ΥΠΕΡΤΑΤΕΣ ΑΞΙΕΣ ΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΔΡΟΜΗ (ΔΥΣΤΥΧΩΣ)ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ.ΤΕΛΟΣ ΒΛΕΠΟΜΕ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΟΠΩΣ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ Η ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ Κ.Λ.Π.ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΥΧΑΙΑ.ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΒΡΕΘΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΣΤΕΥΤΕΣ ΑΞΙΕΣ.ΤΟ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΟΙΚΤΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ.ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ.

  • 19 Δεκεμβρίου 2012, 15:27 | Ηλιάκης Δημήτριος

    Απαράδεκτη πρόταση για τα δεδομένα του Έθνους μας! Πρόταση, η οποία διατυπώνεται από ά-θεους και ά-χρηστους σκοπίμως ώστε πρωτίστως να πλήξει την θρησκευτική ευλάβεια και ευσέβεια του Χριστιανικού Ορθόδοξου λαού. Πιο συγκεκριμένα, η αργία της Κυριακής δεν πρέπει να καταργηθεί διότι:

    1) αποτελεί αργία καθιερωμένη από τον ίδιο τον θεό
    2) ξεκουράζει πνευματικά και σωματικά τους εργαζομένους
    3) αναπτύσσει τις οικογενειακές-κοινωνικές διαπροσωπικές σχέσεις του καθενός
    4) ό, τι θέλουμε έχουμε μάθει να το ψωνίζουμε ανετότατα και τις υπόλοιπες μέρες της εβδομάδος (έλεος δηλαδή με την καταναλωτική μανία που προσπαθούν τεχνηέντως και μονίμως να μας ερεθίζουν)
    5) το όφελος το οποίο θα επιτευγχθεί (με καθαρά συμφεροντολικούς όρους) εάν υπάρχει, είναι ανάξιο λόγου

    Εν κατακλείδει, η πρόταση δεν αποσκοπεί σε βελτίωση κάποιων οικονομικών μεγεθών, αλλά αποτελεί σκόπιμη ενέργεια ώστε να καταπιεστεί, να υποβαθμισθεί και να εξευτελιστεί το θρησκευτικό συναίσθημα του Χριστιανικού Ορθόδοξου λαού του Έθνους μας.
    Έχει ο Θεός…

  • 19 Δεκεμβρίου 2012, 15:13 | Παναγιώτης

    Δεν συμφωνώ με την λειτουργία των καταστημάτων και την εργασία τις Κυριακές. Οι Κυριακές θα πρέπει να αφιερώνονται στην διατήρηση της πλούσιας παράδοσής μας ως Ελλήνων (θρησκεία, οικογένεια, πατρίδα, πολιτισμός, τοπικά ήθη και έθιμα), η οποία διατήρησε το έθνος μας μέχρι σήμερα, αλλά και για την εξεύρεση προσωπικού χρόνου για χαλάρωση, στοχασμό και αναζωογώνηση.

  • 19 Δεκεμβρίου 2012, 15:46 | Φιλοθέη

    Χαίρετε. Οι Κυριακές θεωρούνται μέρες αργίας όχι μόνο για την σωματική και πνευματική ξεκούραση του ατόμου, αλλά και για τη δυνατότητα συγκέντρωσης της οικογένειας γύρω από το κοινό τραπέζι. Είναι οι ημέρες όπου μπορεί να δεθεί περισσότερο η οικογένεια, μακρύα στη δίνη της καθημερινότητας και τον προβλημάτων, αφού η μέρα αυτή μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο για την περαιτέρω πολιτισμική, ψυχολογική και δημιουργική ανάπτυξη του παιδιού, μέσω περιπάτων σε αρχαιολογικούς χώρους κ.τ.λ. Εν τέλει, είναι μία μέρα για τον έσω άνθρωπο, προκειμένου να αφουγκραστεί τις ανάγκες της ψυχής του και να δεχθεί το κάλεσμα της καμπάνας εάν αυτός το επιθυμεί. Αφήστε μας τουλάχιστον και κάποιο από τα εναπομείναντα διακιώματά μας.

  • 19 Δεκεμβρίου 2012, 15:16 | Αλεξανδρα Κυριαζη

    Διαφωνώ με το μέτρο όπως οι περισσότεροι Έλληνες!
    Η Κυριακή είναι για εμάς τους Ορθοδόξους Χριστιανούς (δηλαδή για την μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων) ημέρα αγία που πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα να εκκλησιαζόμαστε, να αναφερόμαστε στον Θεό και να αφιερώνουμε χρόνο στην οικογένεια μας! Δεν φτάνει που έχουμε εξαθλιωθεί οικονομικά, θα χάσουμε και τις αξίες και την ανάπαυση μας?

  • 19 Δεκεμβρίου 2012, 14:04 | Σταυρούλα Σεϊτανίδου

    Οι μόνες περιοχές στις οποίες μπορεί να γίνει δεκτό τέτοιο μέτρο είναι οι τουριστικές, για το καλοκαίρι και μάλιστα μετά τις 11 το πρωί.
    Κατά τα άλλα αφήστε την Κυριακή μας!

  • 19 Δεκεμβρίου 2012, 14:25 | Θοδωρής Λαμπρόπουλος

    Η Κυριακή, όπως φανερώνει και το όνομά της, είναι η ημέρα του Κυρίου.
    Η Κυριακή ημέρα!
    Ως εκ τούτου, δεν είναι μόνο μια ημέρα αργίας και ανάπαυσης, αλλά πρωτίστως λατρείας και δοξολογίας, για όσα ο Θεός έχει χαρίσει στη ζωή μας.
    Και την δε αργία, ο Θεός την καθιέρωσε.
    Οπότε, ας μείνει η Κυριακή Ημέρα έξω από τις διαβουλεύσεις και τα «παιχνίδια» των πονηρευομένων!

  • 19 Δεκεμβρίου 2012, 14:16 | ΜΑΡΙΑ

    ΝΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΧΤΥΠΑΝΕ ΣΤΑ ΙΔΕΩΔΗ ΤΗΣ.ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΔΕΝ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΠΟ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΩ… ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ? ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΘΑ ΣΩΘΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ? ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ!!! ΑΠΛΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΜΑΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΡΡΙΨΟΥΝ… ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ…

  • 19 Δεκεμβρίου 2012, 14:12 | ανθοπουλος γιωργος

    ΔΙΑΦΩΝΩ!!!!

  • 19 Δεκεμβρίου 2012, 14:29 | Δρ Αναστάσιος Κοπανίδης

    Μετά από λεπτομερή μελέτη και συζητήσεις με ειδικούς, φαίνεται πως το μόνο που θα καταφέρει το εν λόγω νομοσχέδιο (αν ψηφιστεί) είναι να εξαθλιώσει ακόμη περισσότερο τους εργαζομένους, να διαταράξει την ψυχική τους υγεία, να εκμηδενίσει τους οικογενειακούς δεσμούς (αφού μιά Κυριακή έμεινε μόνο για να βρίσκεται ενωμένη η οικογένεια) και να ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ στο ΚΛΕΙΣΙΜΟ των μικρών επιχειρήσεων και στην πλήρη επικράτηση των πολυεθνικών ΞΕΝΩΝ εταιριών στο χώρο του εμπορίου. Δεν έχει λογική όπως και πολλά άλλα που κάνετε…
    Απαράδεκτο και κατάπτυστο το εν λόγω νομοσχέδιο.
    Εκτός κι αν η επαφή των νομοθετών με την πραγματικότητα είναι σε τέτοιο βαθμό, που τους κάνει να νομίζουν ότι ξαφνικά τις Κυριακές ο κόσμος θα βρεί με κάποιο τρόπο την οικονομική δυνατότητα να αγοράσει όσα στερείται τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας.

  • 19 Δεκεμβρίου 2012, 14:32 | Απόστολος Κ.

    Η Κυριακή είναι ημέρα ιερή για όλους τους ορθοδόξους.
    Όλοι όσοι απεργάζονται σενάρια αλλοίωσης του ήθους μας, καλά θα κάνουν να το σεβαστούν και να μην προκαλούν.

  • 19 Δεκεμβρίου 2012, 14:43 | ΚΑΓΙΟΓΛΟΥ ΜΑΡΙΑ

    Κυριακή-μέρα Κυρίου
    Ας βοηθήσει ο Κύριος να έχουμε δουλειά ή δυνατόν τις 5 ημέρες της εβδομάδας οι περισσότεροι Έλληνες και όχι να δουλεύουν οι λίγοι όλες τις ημέρες της εβδομάδας.

  • 19 Δεκεμβρίου 2012, 13:25 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    Να απαγορεύεται η λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές ακόμα και των Χριστουγέννων. Σε αντισμάθμισμα να επιτρέπεται το συνεχόμενο ωράριο από 8 το πρωί έως αργά το βράδυ (κατά περίπτωση) τις υπόλοιπες ημέρες.
    Όταν τα καταστήματα λειτουργούν 6 ημέρες με συνεχόμενο ολοήμερο ωράριο, είναι αρκετός ο χρόνος για να μπορούν να πραγματοποιήσουν όλοι τις αγορές τους. Η επιπλέο μέρα και σε συνδυασμό με την οικονομική στενότητα του κόσμου δεν προσφέρει τίποτα και επιπλέον ενθαρρύνει την απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία αφού οι ελεγχτικοί μηχανισμοί αδρανούν τις μέρες αυτές.

  • 19 Δεκεμβρίου 2012, 13:49 | Σταυρος Κουτουλογενης

    Θεωρω απαραδεκτο να επιτραπει να λειτουργουν τα καταστηματα τις Κυριακες! Περα απο καθαρα θρησκευτικους λογους, δεν θα πρεπει να λειτουργουν και για τον εξης λογο:
    Ειμαι πατερας 3 παιδιων και εχω μια ατομικη επιχειρηση χωρις υπαλληλους. Μια Κυριακη περιμενω να χαρω την οικογενεια μου και να με χαρει και αυτη! Αν ειναι ανοικτα την Κυριακη τα καταστηματα θα πρεπει να ανοιγω και εγω (για λογους ανταγωνισμου) και θα χαθω απο την οικογενεια μου. Φανταζομαι οτι στην ιδια θεση ειναι η πλειοψηφια των καταστηματαρχων. Λεφτα για υπαλληλους δεν υπαρχουν (εδω δεν βγαινουμε εμεις οι ιδιοι!) Αρα δεν ειναι μονο θρησκευτικοι οι λογοι, ειναι και κοινωνικοι! Γι’ αυτο δεν πρεπει σε καμια περιπτωση να επιτρεψουμε να λειτουργουν τα καταστηματα Κυριακη!

  • 19 Δεκεμβρίου 2012, 13:21 | ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΡΓΥΡΗΣ

    ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ
    ΚΑΛΟΣΤΗΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ, ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ.
    ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ…
    ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΕ ΑΛΛΟ!
    ΑΥΤΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΔΙΟΤΙ ΘΙΓΕΙ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΤΙΚΑ ΜΑΣ
    ΠΙΣΤΕΥΩ, ΠΟΥ ΤΑ ΣΕΒΑΣΤΗΚΑΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ…

  • 19 Δεκεμβρίου 2012, 12:13 | ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ

    Είναι απαράδεκτο να καταργείται με οποιοδήποτε τρόπο- παραθυράκι κλπ ή αργία της Κυριακής, επίσης το Σύνταγμα είναι (ακόμα ) γραμμένο ΄΄Είς το όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος΄΄ κατά συνέπειαν Κυριακή = ημέρα Κυρίου η ελευθερία του νεοελληνικού κράτους και ο αγώνας γι αυτήν έγιναν πρώτα υπέρ πίστεως και έπειτα υπέρ πατρίδος θεμέλια για να υπάρχουμε λοιπόν είναι αυτά και κυρίως η πίστη άρα δέν τα διασαλεύουμε επ ουδενί λόγω. Χαρακτηριστική η ρήση του αναμορφωτή της παιδείας μας Αγίου Κοσμά του Αιτωλού (ίδρυσε σε ελάχιστο χρόνο πάνω απο 250 σχολεία Ελληνικά όπου προέτρεψε τα παιδιά μας να μαθαίνουν τί είναι ο Χριστός τί ή Αγία Τριάδα τί ή Παναγία μας )και ο οποίος έδωσε και τη ζωή του για την αργία της Κυριακής κόντρα στα τότε συμφέροντα κυρύτοντας επίσης ότι΄΄το κέρδος όπου γίνεται την Κυριακήν είναι κατηραμμένον και βάνετε φωτιά εις τα σπίτια σας΄΄. Κατά συνέπειαν μάλλον σαν αυτοκτονία του γένους μας μου ακούγεται κάθε τέτοιου είδους προσπάθεια κατάργησης της Κυριακής αργίας.

  • 19 Δεκεμβρίου 2012, 12:54 | Μαρίνα Παλιά

    Ποιους άραγε εξυπηρετεί αυτή η διάταξη; Τα mall; ή τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες; Τα αφεντικά; Ή τους υπαλλήλους;
    Τόσα χρόνια ζούμε μόνο για να καταναλώνουμε,τι κερδίσαμε; Επιτέλους ας ζήσουμε ως άνθρωποι! Δεν έχουμε δικαίωμα μια μέρα, να μην ασχολούμαστε με τις βιτρίνες; Δεν έχουμε δικαίωμα μια μέρα να ερωτευόμαστε , να συντρώγουμε, να προσευχόμαστε, να κάνουμε παρέα, να παίζουμε, να γελάμε; Χαρίστε μας μια μέρα κυβερνήτες αυτής της χώρας, τόσα χρόνια ήμασταν «καλά και υπάκουα» παιδιά!

  • 19 Δεκεμβρίου 2012, 12:39 | Δρ Τσακαλίδης Γεώργιος

    Ας σεβαστούμε όλοι την αργία της Κυριακής. Δεν θα μας σώσει η εργασία την ημέρα αυτή. Ίσως μάλιστα προκαλέσει και την οργή του Θεού, αφού είναι ρητή εντολή του δεκαλόγου. Θα σώσει τη χώρα η πάταξη της φοροδιαφυγής, για την οποία η Κυβέρνηση δεν φαίνεται να νοιάζεται σοβαρά. Αν νοιαζόταν έπρεπε να δώσει πρώτη το παράδειγμα και να καταργήσει πάραυτα τη φοροαπαλλαγή του 75% των χορηγειών των βουλευτών. Δεν είναι ντροπή να καταργούνται οι μικρής κλίμακας φοροαπαλλαγές των πολύτεκνων και υπέρπολύτεκνων οικογενειών και να διατηρούνται οι πολύ μεγαλύτερης κλίμακας φοροαπαλλαγές των βουλευτών;

  • 19 Δεκεμβρίου 2012, 12:28 | ΑΡΓΥΡΗΣ

    Δεν νομίζω οτι πρέπει να ανοίγουν τα καταστήματα την Κυριακή.Όποιος έχει χρήματα μπορεί να ψωνίσει τις υπόλοιπες μέρες,άρα το πρόβλημα είναι τα χρήματα και όχι το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.

  • 19 Δεκεμβρίου 2012, 11:44 | Κυριάκος Kamban

    Προτείνω να μην διευρυνθεί η επιτρεπόμενη εργασία την Κυριακή, αφενός για να υπάρξει μία στοιχειώδης προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων αφετέρου διότι δεν υπάρχει περίπτωση να τονωθεί η αγορά λόγω της οικονομικής κρίσης. Όποιος έχει να αγοράσει δεν περιορίζεται από την κυριακάτικη αργία.

  • ΔΙΑΦΩΝΩ ΠΛΗΡΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΙΚΙΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ. Η ΕΒΔΟΜΗ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ -ΠΟΙΗΤΗ ΟΥΡΑΝΟΥ ΚΑΙ ΓΗΣ ΟΡΑΤΩΝ ΤΕ ΠΑΝΤΩΝ ΚΑΙ ΑΟΡΑΤΩΝ. ΕΙΝΑΙ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΓΙΟΡΤΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡIΣΤΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΕΙ ΑΠΌ ΤΟΝ ΚΆΜΑΤΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΕΊ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΓΥΡΩ ΑΠΌ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΓΕΥΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΔΕΙΠΝΟ. ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΓΙΑ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ, ΔΟΞΟΛΟΓΟΥΝ ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΟΝΤΑΙ. Η ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΕΡΓΑΣΙΜΗΣ ΜΕΡΑΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΟΥΤΕ ΑΣΦΑΛΩΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΊΑ. ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΥΞΗΘΕΙ Ο ΚΥΚΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΉΣΕΩΝ ΑΦΟΥ ΑΛΛΩΣΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΔΥΝΑΤΌΤΗΤΕΣ Ο ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ-ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ. Ο ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ Η ΑΡΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ; ΟΙ ΕΒΡΑΊΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΡΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ. ΘΑ ΤΟΛΜΉΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΞΕΙ; ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΟΠΟΙΑΣΔΉΠΟΤΕ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΓΙΆ ΟΠΟΙΟΝΔΉΠΟΤΕ ΛΟΓΟ. ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΈΧΟΥΝ ΙΕΡΑ ΑΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ…ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΘΌΛΟΥ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΒΟΛΉ. Ο ΜΟΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΆΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΚΤΙΚΟΥ ΔΕΣΜΟΥ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΛΩΝ ΜΑΣ .ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ.

    ΛΕΩΝΙΔΑΣ Γ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ
    ΕΠΙΤ. ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ-ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ
    ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Α.Σ.Π.Ε.

  • 19 Δεκεμβρίου 2012, 11:54 | Anastasia

    Δεν θα ήθελα με κανέναν τρόπο να καταργηθεί η αργία της Κυριακής.
    Όπως λέει και το ονομά της η Κυριακή είναι η μέρα του Κυρίου, δηλαδή είναι αφιερωμένη στην λατρεία του Κυρίου και θεού μας, όπως θεσπίστηκε από τον Μέγα Κωνσταντίνο. Θεωρώ απαράδεκτο να καταργηθεί.
    Οδεύουμε προς τα χειρότερα…

  • 19 Δεκεμβρίου 2012, 11:20 | Χατζημινάογλου Παρασκευή

    Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός έχασε την ζωή του επειδή παρακινούσε τους Ορθοδόξους να μην εργάζονται την Κυριακή. Εξάλλου ο Κύριος μας είπε ’’ Τη δε ημέρα τη εβδόμη Σάββατα Κυρίω τω Θεώ σου’’.

  • 19 Δεκεμβρίου 2012, 11:15 | Μαρια Δέλλιου

    Ο λόγος που θέσπισε ο Θεός τη μία μέρα της εδβομάδας ως αργία, είναι ακριβώς για να βάλει ένα όριο στη δίψα του κέρδους και στη δουλεία της καθημερινής μέριμνας. Το αφεντικό υποχρεώνεται έτσι να αφήσει τους μισθωτούς, τους δούλους και τα ζώα που απασχολεί να ξεκουραστούν και να δοξάζουν το Θεό για το δώρο αυτό. Αλλά και οι πλούσιοι ιδιοκτήτες οφείλουν να δέχονται ένα όριο στη δύναμή τους και να δοξάζουν το Θεό την ημέρα που είναι αφιερωμένη σε αυτόν και όχι στον πλουτισμό. Αυτό είναι το βαθύτερο νόημα και θέλουμε να το διατηρήσουμε.
    Όσο για τα εμπορικά καταστήματα, αυτό το μέτρο θα καταστρέψει και τα λίγα που έμειναν. Που θα βρουν τα χρήματα οι μικροϊδιοκτήτες να πληρώνουν το κυριακάτικο ωράριο στους λιγοστούς υπαλλήλους τους και που θα βρουν τις δυνάμεις οι άνθρωποι που κρατούν μόνοι τους το μαγαζί να δουλεύουν ασταμάτητα χωρίς ανάπαυλα;

  • 19 Δεκεμβρίου 2012, 11:41 | ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΣ

    H Κυριακή είναι μέρα αργίας για τους Χριστιανούς και μέρα ξεκούρασης για όλο τον κόσμο. Με μια αγορά νεκρή είναι αστείο να πιστεύουμε ότι αντικειμενικός σκοπός του νομοθετήματος αυτού είναι η τόνωσή της. Η αγορά τονώνεται με χρήματα και μόνο.
    Ο στόχος είναι άλλος.

    Ο Θεός να μας ελεήσει όλους μας.

  • 19 Δεκεμβρίου 2012, 11:53 | ma

    ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ, ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΙΕΖΕΤΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΜΕ ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΕΤΡΑ! ΠΡΟΣΒΑΛΕΤΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ, ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΥ-ΠΛΗΓΩΜΕΝΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΔΕΙΝΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΚΥΒΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΠΑΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ.. ΕΞΑΘΛΙΩΝΕΤΕ ΕΝΤΙΜΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΔΗΓΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΣΥΣΙΣΤΙΑ Ή ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΕ ΣΚΕΠΗ ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ. ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΝΕΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΔΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΠΟΣΙΩΠΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ – ΟΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΗΡΞΑΝ ΠΑΝΤΑ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΜΕ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΘΕΟ. ΠΑΡΑΓΕΜΙΖΕΤΕ ΚΑΘΕ ΓΩΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΣ ΜΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΘΕΤΩΝΤΑΣ «ΝΑΡΚΕΣ» ΠΟΥ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΩΡΑ ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.. ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΠΛΗΞΕΤΕ ΤΗ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΛΠΙΔΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ – ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΤΟΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΑΤΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΙ ΠΡΙΝ, ΦΩΤΙΖΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥΣ.. ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ, ΕΧΕΤΕ ΒΑΛΘΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΤΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕ ΚΑΝΕΤΕ ΝΑ ΣΚΥΨΩ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ, ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΚΛΑΒΟΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΞΕΡΑΜΕ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ! ΟΧΙ ΚΥΡΙΟΙ… ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΩ ΚΙ ΕΓΩ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΛΕΨΩ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ, ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΠΑΥΣΗΣ, ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΤΟ ΘΕΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ ΝΑ ΑΝΤΕΞΩ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ… ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΣΕΙΣ ΠΟΛΥ ΜΕΘΟΔΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ¨»ΚΑΛΟ» ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ, ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ… ΟΧΙ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ!!!!

  • 19 Δεκεμβρίου 2012, 11:06 | Στάθης

    Η γνώμη μου; Συμφωνώ με όλους όσους διαφωνούν να μετατραπεί η Κυριακή σε εργάσιμη. Οι λόγοι είναι όλοι όσοι προαναφέρθησαν και όσοι άλλοι δεν μπορούν να βιώσουν αυτοί που νομοθετούν τέτοιες ιδέες. Κύριοι της νέας τάξης πραγμάτων και των στοών: Πειραματιστείτε κι άλλο με τους Ορθόδοξους Χριστιανούς. Θα τους βρίσκετε πάντα μπροστά σας!

  • 19 Δεκεμβρίου 2012, 10:41 | ma

    ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ, ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΙΕΖΕΤΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΜΕ ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΕΤΡΑ! ΠΡΟΣΒΑΛΕΤΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ, ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΥ-ΠΛΗΓΩΜΕΝΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΔΕΙΝΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΚΥΒΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΠΑΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ.. ΕΞΑΘΛΙΩΝΕΤΕ ΕΝΤΙΜΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΔΗΓΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΣΥΣΙΣΤΙΑ Ή ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΕ ΣΚΕΠΗ ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ. ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΝΕΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΔΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΠΟΣΙΩΠΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ – ΟΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΗΡΞΑΝ ΠΑΝΤΑ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΜΕ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΘΕΟ. ΠΑΡΑΓΕΜΙΖΕΤΕ ΚΑΘΕ ΓΩΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΣ ΜΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΘΕΤΩΝΤΑΣ «ΝΑΡΚΕΣ» ΠΟΥ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΩΡΑ ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.. ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΠΛΗΞΕΤΕ ΤΗ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΛΠΙΔΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ – ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΤΟΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΑΤΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΙ ΠΡΙΝ, ΦΩΤΙΖΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥΣ.. ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ, ΕΧΕΤΕ ΒΑΛΘΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΤΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕ ΚΑΝΕΤΕ ΝΑ ΣΚΥΨΩ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ, ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΚΛΑΒΟΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΞΕΡΑΜΕ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ! ΟΧΙ ΚΥΡΙΟΙ… ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΩ ΚΙ ΕΓΩ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΛΕΨΩ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ, ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΠΑΥΣΗΣ, ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΤΟ ΘΕΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ ΝΑ ΑΝΤΕΞΩ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ… ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΣΕΙΣ ΠΟΛΥ ΜΕΘΟΔΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ¨»ΚΑΛΟ» ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ, ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ… ΟΧΙ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ!!!!

  • 19 Δεκεμβρίου 2012, 10:20 | Σαράντης

    Νομίζω ότι δεν θα λειτουργήσει προς όφελος της κοινωνίας και της οικονομίας κάτι τέτοιο. Αρκετές μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι ήδη στα όρια τους στο να λειτουργήσουν τις εργάσιμες ημέρες, θα τους είναι δυσβάσταχτο να λειτουργήσουν και τις Κυριακές. Η κοινωνία, ναι μεν μπορεί να φαίνεται ότι διευκολύνεται ως προς κάποια αγορές, από την άλλη όμως απαξιώνονται έτσι οι εργάσιμες ημέρες, ενώ περιορίζεται σημαντικά η δυνατότητα για ψυχαγωγία υπό την ευρεία έννοια, καθώς και ο χρόνος, ο οποίος είναι στοιχείο πολιτισμού!

  • 19 Δεκεμβρίου 2012, 10:06 | Ευδοκία

    Η ΔΙΑΤΑΞΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ !

  • 19 Δεκεμβρίου 2012, 09:11 | ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΟΥ Ε.

    ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΠΡΩΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ ΕΝΤΕΛΩΣ.

  • 19 Δεκεμβρίου 2012, 09:47 | Evangelia

    Για εμάς τους Ορθόδοξους η Κυριακή είναι η μέρα του Θεού. Για τους υπόλοιπους είναι μία μέρα αργίας. Για κανέναν δεν είναι μέρα εργασίας.

  • 19 Δεκεμβρίου 2012, 09:26 | Ευδοκία

    Είμαστε Έλληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί και η Κυριακή είναι η μέρα του Χριστού μας.Όσο μας κυνηγάτε τόσο γιγαντώνεται η πίστη και η προσευχή! η θεία δίκη αργεί, γιατί ο Θεός μας ειναι μακρόθυμος, όταν όμως έρθει δεν υπάρχει έλεος!

  • 19 Δεκεμβρίου 2012, 09:17 | Βύρων Ιερωνυμίδης

    Είναι απαράδεκτο το να μην σεβόμαστε την μια ημέρα που έχουμε σαν άνθρωποι να ξεκουραστούμε να είμαστε με τοις οικογένοιές μας.
    Ας σεβαστούμε τον άνθρωπο και ας αφήσουμε τα παραμύθια περί τόνοσης της αγοράς. Άλωστε εσείς που σχεδιάζετε αυτές τις νομοθετικές διατάξεις «ξεχνάτε;»οτι είστε εκεί που είστε για να υπηρετείτε τους Ελληνες και οχι τα καταστήματα και τις πολυεθνικές.

  • 19 Δεκεμβρίου 2012, 09:41 | ΑΝΔΡΕΑΣ Π.

    Η ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΜΕΓΑΛΑ ΔΕΙΝΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ, ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΣΤΑΤΗ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ ΝΟΜΟΥ. ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΣΑΣ. ΛΥΠΗΘΕΙΤΕ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΠΙΚΡΟ ΠΟΤΗΡΙ…
    ΑΝΔΡΕΑΣ Π., ΝΟΜΙΚΟΣ – ΘΕΟΛΟΓΟΣ

  • 19 Δεκεμβρίου 2012, 08:53 | Θεοδώρα Παπαδημητρίου

    Δεν επιθυμούμε την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές διότι η Κυριακή έχει δοθεί από τον ίδιο τον Κύριό μας Ιησού Χριστό για τη λατρεία του.
    Αλλωστε δεν νομίζω ότι με το να λειτουργήσουν τα καταστήματα την Κυριακή θα λυθεί το πρόβλημα της ρευστότητας που υπάρχει στην αγορά λόγω των δυσβάσταχτων οικονομικών μέτρων που έχει θεσπίσει η Κυβέρνηση.
    Και όπως λέει και η λαϊκή ρήση: Όποιος Κυριακή δουλεύει και στην Εκκλησία δεν πηγαίνει οι συμφορές του έρχονται και ψάχνει την αιτία. Μήπως είναι στιγμή να αναρωτηθούμε όλοι μας ότι ο λόγος των δοκιμασιών που υφίστανται ο Eλληνικός λαός και η Ελλάδα είναι η αποστασία μας από τον ΘΕΟ και η ψήφιση και νομιμοποίηση αντίχριστων νομοσχεδίων;