Άρθρο 06: Λειτουργία τις Κυριακές

1. Επιτρέπεται, προαιρετικά, η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις εξής Κυριακές:
α) Την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη των χρονικών περιόδων της παραγράφου 1 του άρθρου 5 του παρόντος νόμου. Σε περίπτωση που η πρώτη Κυριακή συμπίπτει με επίσημη αργία, η δυνατότητα μετατίθεται την επόμενη Κυριακή.
β) Τις δύο (2) Κυριακές πριν από την ημέρα των Χριστουγέννων.
γ) Την Κυριακή των Βαΐων.
2) Επιτρέπεται, προαιρετικά, η λειτουργία όλες τις Κυριακές του έτους των εμπορικών καταστημάτων με συνολική επιφάνεια εμβαδού, όπως αυτό αναγράφεται στον λογαριασμό της ΔΕΗ, μέχρι διακόσια πενήντα (250) τετραγωνικά μέτρα, υπό τις εξής προϋποθέσεις: α) να μην ανήκουν, υπό οιαδήποτε νομική σχέση, σε αλυσίδα καταστημάτων και β) να μη λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας τύπου « shops-in-a-shop».

  • 20 Δεκεμβρίου 2012, 01:31 | ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΑΤ.

    Η Κυριακή είναι η ημέρα που είναι αφιερωμένη στο Θεό (εκκλησιασμό) και για την πραγματοποίηση φιλανθρωπικών πράξεων προς τον πλησίον που έχει την ανάγκη μας. Περίπου πριν 1.800 χρόνια έχει καθιερωθεί η Κυριακή ως ημέρα αργίας! Μία ημέρα ξεκούρασης και επικοινωνίας των μελών της οικογένειας.Πρακαλούμε πολύ να αποσύρετε το άρθρο 06 του υπό ψήφιση νομοσχεδίου.

  • 20 Δεκεμβρίου 2012, 00:53 | Κωνσταντίνος

    Κύριοι της διαχείρισης, όπως ήδη έχει αναφερθεί αφαιρείτε σχόλια. Μεταξύ 16.45 και 16.50 το απόγευμα αφαιρέσατε 240 σχόλια, κατεβαίνοντας από τα 365 στα 123. Αυτό το λέτε διαχείριση; Εύγε!

  • 20 Δεκεμβρίου 2012, 00:18 | Γιάννης

    Δεν συμφωνώ με την καθιέρωση της Κυριακής ως εργάσιμης ημέρας γιά κανένα λόγο.

  • 20 Δεκεμβρίου 2012, 00:09 | ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΙΣΤΣΕΝ

    Η αργία της Κυριακής για μας τους Χριστιανούς είναι για την μνημόνευση της αρχαίας μακαριότητας και άκοπης χαράς που απόλαυσαν οι προπάτορες όλου του ανθρωπίνου μας πριν την έξοδο τους από τον παράδεισο και μέσα στη λατρευτική μας σύναξη όπου βρεθούμε στην πατρίδα μας είτε οπουδήποτε πάνω στη γη τέτοια μέρα θυσιάζουμε στο Θεό μας θυσία πνευματική και τον λατρεύουμε εκτελώντας αυτά που μας έδωσε εντολή να κάνουμε για να είναι όχι απλά δίπλα μας αλλά παντοτινά μέσα μας και να μας κάνει συμμέτοχους κατά χάρη σε αυτό που ο ίδιος ο Τριαδικός Θεός μας είναι αμετάβλητα στους αιώνες. Το ασθενικό και θνητό σώμα μας παροδικά ελευθερώνεται από τις αδιάκοπες βιοτικές μέριμνες και η υπόσταση μας αποδεσμεύεται από τις φροντίδες της ζωής.
    Η θεσμοθέτηση της εργασίας την Κυριακή είναι απάνθρωπη, έχει στόχο να δουλοποιήσει τον άνθρωπο που ο Χριστός ελευθέρωσε με την σταυρική θυσία Του, να τον κάνει μια ακατάπαυστα εργαζόμενη μηχανή που πρέπει να εργάζεται χωρίς παύση. Αυτό έκαναν οι Αιγύπτιοι στο λαό του Θεού γιά να τον καθυποτάξουν με σκληρή και αδιάκοπη εργασία. Αντίθετα με ότι πιστεύουν αυτοί που θέλουν να μας καταδυναστεύσουν ο Θεός μας ο οποίος δεν είναι θεός της φαντασίας μας ούτε αποκύημα αρρωστημένων συναισθημάτων μας λόγω της εγγενούς ανθρώπινης αδυναμίας μας αλλά εμφανίσθηκε φιλάνθρωπα πάνω στη γη και θεράπευσε τις ασθένειες μας δείχνοντας την άπειρη μέριμνα και θυσιαστική φροντίδα Του δεν θα μας εγκαταλείψει. Μας παιδαγωγεί επιτρέποντας να βλέπουμε από απόσταση τα αποκυήματα της κακίας αυτών πού τον εχθρεύονται και αφήνει στην ελεύθερη βούληση μας να τον επιλέξουμε ή να τον εγκαταλείψουμε. Όπως λέμε στην ακολουθία της κηδείας » η δικαιοσύνη Σου εις τον αιώνα και ο λόγος Σου αλήθεια». Ας μην ξεχνάμε τους τρεις παίδες, τον Δανιήλ, την Ιουδήθ, τον Τωβίτ και αυτούς που δια των αιώνων δεν ανέχθηκαν την παραμικρή μετακίνηση του εαυτού τους πέρα από τα όρια που ο Θεός όρισε και νομοθέτησε. Εννοείται ότι δεν επέβαλαν στους άλλους αυτή τη στάση ζωής, αλλά αποτέλεσαν οδοδείκτη για τους συγχρόνους τους και για όλες τις μετέπειτα γενεές μέχρι και σήμερα. Είναι φυσικό οι όροι να τίθενται από Τον Δημιουργό κι όχι από τα δημιουργήματα. Τι αστείο! Με την αργία ο Παντοκράτωρ δίνει χάρη και ανάπαυση στη λογική ποίμνη του κάθε Κυριακή και διαταραγμένοι φιλοχρήματοι άνθρωποι πουλούν και αγοράζουν τις εργατώρες που ο Θεός χάρισε και σέρνουν ξανά στο Κολοσσαίο τους Χριστιανούς μέσα στο λάκκο των θηρίων που κατασπαράσσουν τον δύσμοιρο εργαζόμενο για λίγα παραπάνω κέρδη απληστίας.
    Η εργασία της Κυριακής δεν θα ωφελήσει κανέναν. Αντιθέτως θα απομακρύνει τους ανθρώπους από το Θεό, τη φύση και τον συνάνθρωπο. Θα διασπάσει περισσότερο τις οικογένειες, θα αυξήσει τον ατομισμό, θα επιτείνει την κόπωση των εργαζομένων, θα μειώσει την απόδοση των επιχειρήσεων, θα αυξήσει περισσότερο το χάσμα μεταξύ εργαζομένων και εργοδοτών, θα αυξηθούν οι δαπάνες των κρατικών υπηρεσιών ελέγχου.
    Οι δυνάστες του κόσμου καταδυναστεύουν τους αδυνάτους και εμείς είμαστε οι αδύνατοι άνθρωποι αλλά έχουμε Πατέρα εύσπλαχνο και Παντοκράτορα. Η Νινευητική μετάνοια μας και η σταθερή στάση μας για την διατήρηση της αργίας της Κυριακής είναι κομμάτι της πίστης μας και σταθερής επιθυμίας μας γιά υπακοή στο φιλάνθρωπο θέλημα του Αληθούς Θεού.

  • 20 Δεκεμβρίου 2012, 00:46 | ΔΟΞΑΝΙΩ

    Ο πατέρας μου δούλευε όλη του τη ζωή τις Κυριακές για να ζήσει την πολύτεκνη οικογένειά του.Μόλις κατέθεσε τα χαρτιά του για τη σύνταξη αρρώστησε από καρκίνο και τον χάσαμε. Το πιστεύω λοιπόν: τα λεφτά που βγαίνουν την Κυριακή δεν είναι ευλογημένα! Κι εμείς σήμερα, τούτος ο ταλαίπωρος λαός, έχουμε περισσότερο από ποτέ ανάγκη από την ευλογία του και όχι από την οργή του!!

  • 20 Δεκεμβρίου 2012, 00:44 | Ανυσια

    Την Κυριακη εργαζομαι μονο για τον Κυριο και Θεο μου Ιησου Χριστο.

  • 20 Δεκεμβρίου 2012, 00:42 | Κωνσταντίνος

    Επειδή μέχρι τώρα τα εναντίον του ανοίγματος της Κυριακής κατατεθέντα επιχειρήματα και απόψεις έχουν ήδη επαρκώς και αδιαμφισβήτητα εκφράσει τόσο το άτοπο της διάταξης όσο και την αντίθεση των πολιτών, απευθύνομαι προς τον «προοδευτικό» υπουργό κο Χατζηδάκη και τον αρμόδιο υφυπουργό Α. Σκορδά:

    Ο υπουργός δεν μόχθησε και πολύ για να στοιχειοθετήσει οικονομικές προσδοκίες (για το κράτος ή τους εμπόρους -λέμε τώρα) από το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές. Ούτε, βέβαια, φανέρωσε ότι απώτερος σκοπός του μέτρου αυτού είναι η τελική συνολική κατάργηση της Κυριακής αργείας για όλους τους εργαζόμενους. Στις δηλώσεις του, που έγιναν γνωστές, εστίασε κυρίως στο ότι οφείλουμε να καταργήσουμε τις «παλιές αντιλήψεις» και επιτέλους να «προοδεύσουμε», όπως φυσικά αυτός και η Νέα Τάξη Πραγμάτων εννοούν την πρόοδο.

    Αλήθεια, κε Χατζηδάκη, υπερνεοφιλελεύθερε και προοδευτικέ, εσένα περιμέναμε να βάλεις στη ζυγαριά τις αδυναμίες του λαού και να μας συνταγογραφήσεις θεραπεία! Δεν σου αρκεί που βρέθηκες υπουργός με τα προεκλογικά φούμαρα που μπουκώσατε το λαό, πρέπει να μας βρίζεις και και ως «πεπαλαιωμένων αντιλήψεων», δηλαδή καθυστερημένους!

    Πόσες βδομάδες ζωής δίνεις, αλήθεια, στη συνεπέστατη κυβέρνησή σας, που ξεγέλασε προεκλογικά κυρίως γέροντες και αδύνατους παροπλισμένους της ζωής, ώστε να επιδίδεσαι σε τόσο μεγαλεπίβολα-ριζοσπαστικά σχέδια; Πάνω από δέκα; Είστε κατ΄ ουσίαν ήδη τελειωμένοι, η δε επόμενη νεοταξική εφεδρεία -αν προλάβει να έρθει καν- θα είναι κι αυτή τελειωμένη πριν το καταλάβει. Πως θα κυκλοφορείτε στο δρόμο ύστερα και απ΄ αυτό κοι Χατζηδάκη και Σκορδά;

  • 20 Δεκεμβρίου 2012, 00:17 | kkotsoulas@yahoo.gr

    Διαφωνώ πλήρως με την (σταδιακή) κατάλυση της αργίας της Κυριακής για ανθρωπιστικούς λόγους (παράδειγμα προς αποφυγή κατά την Γαλλική επανάσταση η κατάργηση από τους αθέους που εξάντλησε τον εργαζόμενο λαό…) ΚΟΣΜΑΣ … ΑΙΤΩΛΟΣ

  • 20 Δεκεμβρίου 2012, 00:55 | ΑΙΑΝΙΩΤΗΣ

    Δεν συμφωνώ να είναι ανοιχτά τα καταστήματα και τις Κυριακές.
    Καταντά πλέον απάνθρωπο και ο άνθρωπος μετατρέπεται σε μηχανή-ρομπότ στην υπηρεσία των συμφερόντων των αγορών και της αγοράς.
    Πέραν αυτού διαφωνώ και για θρησκευτικούς λόγους. Η εβδομάδα έχει 168 ώρες, δεν είναι αχαριστία να μην διαθέτουμε ούτε μία ώρα την εβδομάδα για να ευχαριστήσουμε Αυτόν που μας χαρίζει τις 167???

  • 20 Δεκεμβρίου 2012, 00:15 | Κ. Ζαφειράκης

    Η αργία της Κυριακής είναι σαφέστατα εντολή του Αληθινού Θεού, Τον οποίο πιστεύουμε, σεβόμαστε και αγαπούμε ΟΛΟΙ οι Έλληνες. Μην πάτε λοιπόν κόντρα στο θέλημά Του, γιατί είναι «σκληρόν προς κέντρα λακτίζειν»!…Αφήστε σας παρακαλούμε το λαό στην πίστη του και στην παράδοσή του…Αρκετά…Φτάνει πια!!!

  • 19 Δεκεμβρίου 2012, 23:26 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΑΠΤΗΣ

    Α Π Α Ρ Α Δ Ε Κ Τ Ο!!!

  • 19 Δεκεμβρίου 2012, 23:05 | ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΧΑΛΚΙΑΣ

    Δεν συμφωνώ με την εργασία της Κυριακής. Ήταν πάντα για τους Έλληνες ημέρα αργίας. Ας μην ξεχνάμε τον αγώνα του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού που γι’ αυτό το λόγο μαρτύρησε.

  • 19 Δεκεμβρίου 2012, 23:24 | Βασίλης

    Πολλές φορές η εργασία την Κυριακή επιβάλλεται στην πράξη (γιατροί, νοσοκόμοι, στρατιωτικοί, αστυνομικοί κτλ.) Το άνοιγμα της αγοράς όμως την Κυριακή έχει μια σειρά από μειονεκτήματα. Υπάρχουν δυο κατηγορίες πολιτών που ακουμπάει αυτό το μέτρο. Ας πούμε η κατηγορία Α, αυτών που θα έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν την Κυριακή. Και η Β αυτών που θα έχουν τη δυνατότητα να καταναλώσουν την Κυριακή.
    1) Η Κυριακή είναι μια μέρα που επειδή ΔΕΝ είναι ανοικτή η αγορά, μια σειρά άλλων δραστηριοτήτων διευκολύνεται, που επίσης παράγουν πλούτο, οικονομικό, κοινωνικό, πνευματικό, θρησκευτικό κλπ. Ισχύει και για τις 2 κατηγορίες πολιτών.
    2) Δεν βοηθάει στην αύξηση της κατανάλωσης όσο στην αναδιανομή της κατανάλωσης σε 7 μέρες αντί σε 6. Ούτε η κατηγορία Β θα καταναλώσει περισσότερο εβδομαδιαίως ή μηνιαίως και ούτε βέβαια και η Α.
    3) Εξαναγκάζει μια σειρά εργαζομένων σε εξαντλητικό πρόγραμμα εργασίας, ασύμβατο με το υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο (γιατροί, νοσοκόμοι το βιώνουν αυτό ήδη, αλλά είναι απαραίτητο).
    4) Θίγει το θρησκευτικό δικαίωμα πολλών εργαζομένων να αφιερώσουν τη μέρα εκείνη στην προσευχή στο βωμό της ανταγωνιστικότητας και της επιβίωσης (γιατί αν το κάνει ένας θα πρέπει να ακολουθήσει και ο δίπλα κ.ο.κ.)
    5) Διαλύει μια οικογενειακή μέρα, που τα παιδιά δεν έχουν σχολείο και οι γονείς δεν έχουν εργασία.
    6) Απομακρύνει τον κόσμο από την εκκλησία και τους δελεάζει με άλλη μια μέρα κατανάλωσης.

  • 19 Δεκεμβρίου 2012, 23:21 | Simela Mpizanidou

    Η Κυριακή είναι η μοναδική μέρα για κάποιους για εκκλησιασμό. Είναι ημέρα αφιέρωσης στον Κύριο μας Ιησού Χριστό.!! Δεν πρέπει να γίνει εργάσιμη.!

  • 19 Δεκεμβρίου 2012, 23:40 | Ελευθέριος

    Ένα είμαι σε θέση να γνωρίζω, το οικογενειακό τραπέζι της Κυριακής, θεσμός για μια ελληνική οικογένεια που σβήνει ήταν το τελευταίο προπύργιο της παραπαίουσας ελληνικής κοινωνίας.
    Ας πάψουν οι κυβερνώντες να καταστρέφουν ότι διασώζει θεσμούς και παραδόσεις κυρίως όμως ό,τι κρατά αυτή την πατρίδα ακόμα στα πόδια της.-

  • 19 Δεκεμβρίου 2012, 23:17 | Λυδία

    Θα είχαμε πολλά να πούμε και πολλά να σχολιάσουμε. Απαράδεκτη η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την ΄μέρα της Κυριακής.
    Ήθελα να ξερα τι κόσμο θέλουμε να χτίσουμε και τι κόσμο θέλουμε να παραδώσουμε στους νέους μας!

  • 19 Δεκεμβρίου 2012, 23:06 | Λάμπρος

    Βιολογικά να το δεις;, Ψυχολογικά;, Πνευματικά; Οντολογικά;.
    Από όπου κι αν το δεις, η απάντηση από άνθρωπο με καθ όλα ισορροπία, θα είναι η πρότασή του, για τουλάχιστον 1 μέρα/ εβδομάδα ανάπαυση.
    Αλλιώς, θα πρόκειται περί απόφασης ανθρώπων που έχουν πιθανότατα καταληφθεί, από απληστία περί της ύλης και της δύναμης που επιφέρει η συσσώρευση χρήματος. Ϊσως να προκύπτει και από θρησκευτικό φονταμενταλισμό, στην περίπτωση που θα έχουμε το αίτημα να καταργηθεί η Κυριακή και να εφαρμοσθεί η αργία του Σαββάτου.
    Ϊσως πάλι να είναι πολλαπλής αιτιότητας με άγνωστα σε εμάς τα κίνητρα.

    Πάντως όλα τα άλλα που ακούγονται σαν αιτιολογήσεις, λογικά είναι προφάσεις εν αμαρτίαις.

    Σημασία έχει, πως θα πρόκειται περί ενός αργού σωματικού και ψυχοπνευματικού θανάτου, ακόμη και γι αυτούς που το θέλουν έτσι να γίνει…. μη γένοιτο λοιπόν.-

  • 19 Δεκεμβρίου 2012, 23:08 | Λυδία

    Θα είχαμε πολλά να πούμε, αλλά «ουδέν σχόλιον»! Απαράδεκτη η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την ΄μέρα της Κυριακής.

  • 19 Δεκεμβρίου 2012, 23:21 | ιωαννης

    Η Κυριακή είναι αργία.

  • 19 Δεκεμβρίου 2012, 23:15 | ΓΙΟΥΣΜΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

    Αναρωτιέμαι, γιατί αντί να πηγαίνουμε εμπρός, ολοταχώς βαδίζουμε προς τα πίσω; Η κατάργηση της αργίας της Κυριακής, ειλικρινά πιστέυετε ότι θα διορθώσει την οικτρά κατάσταση της χώρας μας; Διαφωνώ. Και μαζί μου κι άλλοι πολλοί. Γιατί όλα μας τα κεκτημένα δικαιώματα, τα ισοπεδώνουν δικτακτορικές και ξενοκίνητες κατά τα άλλα …δημοκρατικές κηβερνήσεις; Και η αργία της Κυριακής, είναι ένα κεκτημένο δικαίωμα των Χριστιανών αιώνων, από τον 4ο μ.Χ. αιώνα, επί Μεγάλου Κωνσταντίνου!! Η ανοχή και η υπομονή έχει τα όριά της. Μην τραβάτε άλλο το λάστιχο, θα σπάσει και θα πονέσουν και οι δυο δυστυχώς, πλευρές. Αρκετά, σας παρακαλούμε!!

  • 19 Δεκεμβρίου 2012, 23:29 | Παντελης

    Πιστευω πως ειναι παντελως αστοχο και απαραδεκτο αυτο
    το αρθρο

  • 19 Δεκεμβρίου 2012, 22:52 | Μ. Σ.

    ΧΑΙΡΕΤΕ.
    ΣΑΣ ΕΣΤΕΙΛΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΑΤΕ ΣΤΙΣ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 15:55. ΤΩΡΑ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΤΟ ΑΦΑΙΡΕΣΑΤΕ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 150 ΜΗΝΥΜΑΤΑ. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΠΩΣ ΕΧΕΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΣΕ ΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΖΟΥΜΕ. ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΙΝ ΣΑΣ, ΣΑΣ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΤΙ ΕΧΩ ΣΚΑΝΑΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΟΥ ΜΟΥ. ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΤΕ, ΘΑ ΠΡΟΒΩ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΩΣ ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΟΜΑΙ ΠΑΝΤΟΣ ΝΟΜΙΜΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΜΟΥ.

    Τό θέμα δέν εἶναι μονάχα ἡ ἀνάπαυση τῶν ἐργαζομένων καί ἡ ἐπικοινωνία-σύνδεση τῶν μελῶν τῆς οἰκογένειας πού «χτυπιέται» ἀδυσώπητα. Τό θέμα εἶναι πάνω ἀπ’ ὅλα, ἄν θέλουμε νά κάνουμε αὐτό πού μᾶς ζητᾶ ὁ Κύριος. Νά Τοῦ ἀφιερώσουμε δηλαδή τήν ἡμέρα τῆς Κυριακῆς γιά τήν λατρεία Του καί οὐσιαστικά γιά τή δική μας σωτηρία, γιατί ὁ Θεός δέν ἔχει ἀνάγκη ἀπό ἐμᾶς, ἀλλά ἐμεῖς ἀπό Αὐτόν. Ἡ λατρεία ἡ δική Του, εἶναι ἡ λύτρωση ἡ δική μας!
    Ὁ Κύριος μᾶς θέλει υἱούς καί συγκληρονόμους Του. Οἱ πολιτικοί πού τάσσεστε ὑπέρ τῆς Νέας Τάξης Πραγμάτων ἀντίθετα, μᾶς θέλετε δούλους, ρομπότ καί χειραγωγήσιμες μαριονέττες πού νά κουνοῦμε συγκαταβατικά καί ἄβουλα τό κεφάλι στά ἀντίχριστα καί ξενόφερτα ἐντάλματά σας. Κι ἐπειδή αὐτή «ἡ συνταγή» δέν σᾶς βγαίνει ἀκόμη ὅπως θέλετε, ὑπάρχουν φωνές ἀντίδρασης καλή ὥρα, γι’ αὐτό μᾶς ἐξαθλιώνετε ΕΝΤΕΧΝΩΣ οἰκονομικά, γιά νά προδώσουμε τά πιστεύω μας γιά ἕνα ξεροκόμματο.
    Κάλλιο ἄδειο στομάχι, παρά ἄδεια ψυχή καί ζωή ἀπό Χριστό!
    Καί ἐπιπλέον:
    Ἡ κατάργηση, διά νόμου μάλιστα τῆς ἀργίας τῆς Κυριακῆς, ἀποτελεῖ μία κατάφορη καί ἀνοιχτή ἐπίθεση κατά μέτωπον κατά τῶν Χριστιανῶν καί τῆς Ὀρθόδοξης Πίστεως καί ἕναν θρασύτατο κι ἀνοιχτό πόλεμο κατά Πρόσωπον τοῦ ἴδιου τοῦ Θεοῦ! Οἱ πολιτικοί διά νόμου θΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΕΞΟΣΤΡΑΚΙΣΕΤΕ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ.Γιατί ὅμως; Μήπως γιά νά πάρετε ἐσεῖς ὡς ψευδοθεοί τήν θέση Του καί νά μᾶς ἐλέγχετε ἀπόλυτα; Μήπως γιά νά μᾶς φέρετε κανέναν παγκόσμιο Ἀντίχριστο μιά ὥρα νωρίτερα; Στή Μέλλουσα Κρίση πῶς θά ἐκφύγετε τῆς Θείας Δικαιοσύνης τοῦ Κυρίου;
    Μᾶς θυμίζει κάτι ὁ παρακάτω στίχος ἀπό τό Ψαλτήριο τοῦ Προφήτη Δαυΐδ;:
    «δεῦτε καί καταπαύσωμεν πάσας τάς ἑορτάς τοῦ Θεοῦ ἀπό τῆς γῆς.» ( Ψαλμ. 73, στίχ.8 )
    Καί βέβαια ἡ ἀργία-ἑορτή τοῦ Κυρίου, ἡ Κυριακή ἡμέρα λατρείας Του, εἶναι μιά καλή ἀρχή γιά τή Νέα Ἐποχή. Τίς ὑπόλοιπες ἑορτές, ἤδη σέ μεγάλο βαθμό τίς ἔχει ἀποχρωματίσει καί τείνει νά τίς κάνει τελείως ἐμπορικές καί κοσμικές, πρᾶγμα πού συμβαίνει ἤδη σέ μεγάλο βαθμό. Ἄν γίνει τώρα ἀρχή μέ τήν κατάργηση τῆς ἀφιερωμένης στόν Θεό ἡμέρας, ἡ ὑπόλοιπη πνευματική «κατολίσθηση» ὅλων τῶν Χριστιανικῶν ἑορτῶν, θά εἶναι εὔκολη ὑπόθεση. «Μεθοδευμένο σχέδιο»!
    Μήπως νά καταπαύσετε ἐσεῖς τά σκοτεινά σχέδιά σας κι ὄχι ἡ Κυριακή τήν ἀργία της;

  • 19 Δεκεμβρίου 2012, 22:08 | Γράψα Ειρήνη

    Η κατάργηση της αργίας της Κυριακής θα ωφελήσει ποιόν; Τους ιδιοκτήτες; τους υπαλλήλους το αγοραστικό κοινό; Ο κόσμος δεν έχει χρήματα ούτε για τα απαραίτητα και ξαφνικά χρειάζεται περισσότερες ημέρες για ψώνια; Με τη κατάργηση της αργίας της Κυριακής χάνουν οι πολίτες και τα τελευταία στοιχειώδη δικαιώματα τους και θα ζούμε ποια σε κατάσταση δουλείας. Οι εργαζόμενοι αλλά και οι ιδιοκτήτες που αυτοαπασχολούνται θα χάσουν κάθε ποιότητα ζωής και οι μόνοι ωφελημένοι θα είναι τα πολυκαταστήματα και οι μεγάλες παντός είδους επιχειρήσεις. Πώς γίνεται να ασχολούνται οι υπεύθυνοι των κοινών με πράγματα που θα επιφέρουν ζημιά και κανένα όφελος στη ποιότητα ζωής των πολιτών αυξάνοντας τον κίνδυνο για κάθε είδους παθολογικών καταστάσεων σωματικών και ψυχικών που επιφέρει η καταπίεση και το αίσθημα αδικίας που βιώνουμε όλοι οι πολίτες αυτής της χώρας;Ελπίζω να γίνει κατανοητό αυτό το τόσο απλό πράγμα και αν δεν μπορεί να γίνει κάτι καλό ας μην γκρεμίζεται ότι καλό υπάρχει.

  • 19 Δεκεμβρίου 2012, 22:59 | Οφλα Μελπομενη

    διαφωνω με την εργασια της Κυριακης. Πιστευω οτι δεν θα ωφελησει κανεναν διοτι αυτος που δεν εχει χρηματα δεν θα εχει οθτε την κυριακη για να ψωνισει. Εκτος αυτου ηδη οι ελληνες ειμαστε με αυξημενη καταθλιψη , αν καταργησουμε και την αργια τις κυριακης τοτε θα παψουμε να ειαμστε ανθρωοι αλλα θα μετατραπουμε σε μηχανες

  • 19 Δεκεμβρίου 2012, 22:05 | ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

    ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ ΜΑΣ. Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΣΑΣ ΣΥΓΧΩΡΕΣΕΙ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΗΚΑΤΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΑΡΩΔΙΑ. ΛΙΓΟ ΜΥΑΛΟ ΝΑ ΕΙΧΑΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΔΕ ΘΑ ΩΦΕΛΗΣΕΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ.

  • 19 Δεκεμβρίου 2012, 22:19 | Κατερίνα

    Επιθυμούμε να παραμείνουν τα καταστήματα κλειστά την ημέρα της Κυριακής ως ημέρας αφιερωμένης στον Κύριο. Έχουμε ανάγκη την ιερότητα αυτής της ημέρας, μην τα ισοπεδώνουμε όλα! Μας προβληματίζει η υπονόμευση και αυτού του θεσμού…

  • 19 Δεκεμβρίου 2012, 22:37 | ΤΑΝΑΓΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

    Θεωρώ ότι δεν πρέπει να ανοίγουν τα εμπορικά καταστήματα τις Κυριακές για δύο λόγους:
    1)Οι ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ υπάλληλοι πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν
    στη Θεία Λειτουργία(Άσκηση θρησκευτικών Δικαιωμάτων)

    2)Η καλή λειτουργία της Οικογένειας προϋποθέτει την συνύπαρξη όλων των
    μελών της τις Κυριακές.

    ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

    Εάν οι ιδιοκτήτες επιθυμούν να λειτουργήσουν μόνοι τους(με τα μέλη της Οικογένειάς τους)τις επιχειρήσεις τους, θεωρώ ότι η Πολιτεία θα πρέπει να τους το επιτρέψει.

  • 19 Δεκεμβρίου 2012, 22:48 | ΚΟΥΜΟΥΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    Η Κυριακή είναι ημέρα αφιερωμένη στο Θεό.Κάθε άνθρωπος πρέπει να έχει το δικαίωμα να τη διαθέσει ελεύθερα σε Αυτόν, και όπως αυτός κρίνει.
    Άλλωστε δεν νομίζω ότι η αποδοτικότητα των εργαζομένων θα αυξηθεί καταπιέζοντάς τους, κατ’άυτόν τον τρόπο..

  • 19 Δεκεμβρίου 2012, 22:39 | Σταύρος Κωστούδης

    ΔΙΑΦΩΝΩ ME ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ. EINAI H KAT’EΞΟΧΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΠΑΥΣΕΩΣ, ΑΓΑΛΛΙΑΣΕΩΣ, ΘΕΙΑΣ ΛΑΤΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΓΑΘΟΕΡΓΙΑΣ- ΟΧΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ.

  • 19 Δεκεμβρίου 2012, 22:42 | Ηλίας

    Είναι ντροπή για την θρησκεία μας, το συγκεκριμένο μέτρο. Ας κρατήσουμε τουλάχιστο αυτό όρθιο. Την θρησκεία μας!

  • 19 Δεκεμβρίου 2012, 22:21 | Παύλος

    Η υπόθεση της κατάργησης της αργίας της Κυριακής θεωρώ ότι είναι ένα ακόμη βήμα αποχριστιανοποίησης της ελληνικής κοινωνίας. Ποιους εξυπηρετεί όμως κάτι τέτοιο; Δεν νομίζω τους καταστηματάρχες (Αφού οι ίδιοι αντιδρούν σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο). Δεν νομίζω τον φτωχό λαό (Που ούτως ή άλλως το πρόβλημά μας δεν είναι η έλλειψη χρόνου για αγορές αλλά η έλλειψη χρημάτων). Θεωρώ απλά ότι εξυπηρετεί άλλες σκοπιμότητες.
    Η τυχόν κατάργηση της αργίας της Κυριακής ιστορικά (εκτός από τις περιόδους υποδούλωσης του ελληνικού κράτους) θα είναι η πρώτη επίσημη πράξη ανατροπής μιας επί 17 αιώνες απόφασης του Μ. Κωνσταντίνου που την καθιέρωνε στις 7/3/321 ως ημέρα αργίας..
    Κάποιος Μεγάλος το 321 μ.Χ. την καθιέρωνε. Κάποιος ή κάποιοι Χριστιανοί το 2012 την καταργούν ή σκέπτονται να την καταργήσουν. Ας αποφασίσουν πως θέλουν να περάσουν στην ιστορία.
    Να θυμίσω το μαρτυρικό δι’ απαγχονισμού τέλος του διδασκάλου του Γένους Αγίου Κοσμά του Αιτωλού για την υπεράσπιση της αργίας της Κυριακής.
    Και να τονίσω τελειώνοντας ότι η Αργία της Κυριακής είναι εντολή του Θεού.

  • 19 Δεκεμβρίου 2012, 21:46 | ασπασία καμπά

    Ετσι ολοκληρώθηκαν ο ουρανός και η γη και ο,τι υπάρχει σάυτά.Μέχρι την έκτη μέρα ο Θεος είχε τελειώσει το έργο Του και την έβδομη μέρα σταμάτησε να δημιουργεί.Την έβδομη ημέρα την ευλόγησε και την καθαγίασε ,γιατί αυτην την ημέρα ολοκλήρωσε την δημιουργία Του και αναπαύθηκε.

  • 19 Δεκεμβρίου 2012, 21:10 | Εφη

    Οχι, εγώ δεν θα πω ότι είμαι Χριστιανή και ότι για θρησκευτικούς λόγους δεν θέλω να λειτουργούν τα εμπορικά καταστήματα τις Κυριακές. Λέω ΟΧΙ σε αυτή την «πρόταση» διοτι είμαι ΕΛΛΗΝΙΔΑ φορολογούμενη πολίτης, η οποία έχω καταρρακωθεί από αυτά που συμβαίνουν και δεν πιστεύω ότι η αγορά θα αναπτερωθεί με μία κίνηση σαν κι αυτή. Ο πληθυσμός της χώρας δεν έχει χρήματα να αγοράσει προϊόντα, δεν τον ενοχλεί που τα καταστήματα είναι κλειστά την Κυριακή, τον ΕΛΛΗΝΑ πολίτη τον ενοχλεί που το πορτοφόλι του αδειάζει από τις 3 κάθε μήνα με τις λογής φορολογίες και τις γενικότερες δαπάνες του νοικοκυριού του. Δεν μπορεί ο ΕΛΛΗΝΑΣ φορολογούμενος πολίτης να αναταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του, πόσο μάλλον να ξοδέψει για οτιδόποτε πλην των απολύτων βασικών του αναγκών.
    Επίσης μία κίνηση σαν κι αυτή θα επιτρέψει στους εργοδότες, που από θέση ισχύος πια, καταπατούν τις ανθρώπινες αξίες με την απειλή της απόλυσης. Αλλωστε είναι κάτι που έτσι κι αλλιώς κάνουν στους εργαζόμενους, απλά θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η θέση τους.
    ΟΧΙ λοιπόν , ΟΧΙ στα ανοικτά εμπορικά καταστήματα τις Κυριακές!

  • 19 Δεκεμβρίου 2012, 21:05 | Καραγεωργόπουλος Γεώργιος

    Οι προγονοί μας θυσιάστηκαν για να καθιερωθεί η αργία της Κυριακής. Εμείς τώρα θα την καταργήσουμε? Η Κυριακή είναι ημέρα για ξεκούραση της ψυχής και του σώματος. Δεν επιτρέπετε για κανένα λόγο να την καταργήσουμε προσδοκώντας οφέλη για την αγορά, γιατί αυτή δεν πρόκειται να έρθει όχι γιατί θα είναι κλειστά τα μαγαζιά, αλλά επειδή δεν υπάρχουν λεφτά.
    Αν η Κυβέρνηση καταργήσει την αργία της Κυριακής, προσβάλλοντας το θρησκευτικόν συναίσθημα του Ορθόδοξου λαού της, και σε όλα τα άλλα να επιτύχει ο Λαός αργά ή γρήγορα θα την τιμωρήσει.

  • 19 Δεκεμβρίου 2012, 21:38 | ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    ΠΡΩΤΑ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ
    ΜΗ ΓΕΝΟΙΤΟ.Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ.

  • 19 Δεκεμβρίου 2012, 21:50 | Μαγδαληνή

    Δεν συμφωνώ με την κατάργηση της αργίας της Κυριακής!Είναι απαράδεκτο τα μαγαζιά να λειτουργούν αυτή τη μέρα.Ο εκκλησιασμός κάθε Κυριακή είναι Ιερό καθήκον κάθε Χριστιανού Ορθόδοξου!

  • 19 Δεκεμβρίου 2012, 21:06 | ΓΙΑΝΝΗΣ

    ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ.
    ΑΝ ΦΤΑΣΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ, ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ, ΟΠΩΣ ΓΙΝΟΤΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ.
    ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ, ΤΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ?
    ΔΗΛΑΔΗ ΘΕΛΟΥΜΕ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΝΑ ΣΥΝΟΔΕΥΤΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΞΑΝΤΛΗΣΗ?

  • 19 Δεκεμβρίου 2012, 20:36 | ΕΛΕΝΗ ΡΕΓΚΟΥΖΑ

    ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΣΤΕΙΛΑ: ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΑΙΡΕΣΑΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 150, ΟΧΙ 15, ΟΠΩΣ ΕΣΦΑΛΜΕΝΑ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΗΣΑ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • 19 Δεκεμβρίου 2012, 20:33 | Καραφυλλίδου Γεωργία

    γιατί αφαιρέσατε σχόλια?ήταν πολύ περισσοτερα πριν από κάποιες ώρες,
    αυτή είναι η διαφάνεια και η διαύγεια?συγχαίρω την απαράμιλλη δημοκρατία σας και την ακεραιότητα του χαρακτήρα σας!πού θα βρούμε καλύτερους οργανωτές διαβουλεύσεων?πουθενά αλλού παγκοσμίως(γίναμε ρόμπα!)!

  • ΕΥΓΕ ΓΙΑΤΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΕΔΩ ΤΟ ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΕ… ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ;
    ΔΕΙΤΕ ΠΑΛΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΕΒΕΣΤΕ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΗ ΚΥΡΙΑΚΗ, ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΟΥ ΣΥΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΟΜΟΟΥΣΙΟΥ ΚΑΙ ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΥ ΤΡΙΑΔΟΣ ΚΑΙ ΛΑΤΡΕΥΕΤΕ ΟΧΙ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟ ΟΠΩΣ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΛΛΑ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΠΑΘΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΛΗ…

    ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

    ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ
    Κατά του Οικουμενισμού
    (ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣ)
    ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ «Η ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ ΜΟΥ» από την Παναίρεση του Οικουμενισμού, από τον Ευστάθιο Μοσχοβίτη

    Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ (ΤΟ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ – ΧΑΡΑΓΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ 666) ΚΑΙ ΟΙ ΧΙΤΛΕΡΙΚΟΙ ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ της προσωπικής ζωής όλων των πολιτών

    ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ ΟΠΟΥ ΕΥΗΜΕΡΟΥΝ ΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ (ΣΟΣΙΑ)ΛΗΣΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΜΑΣ

  • 19 Δεκεμβρίου 2012, 20:02 | ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΒΕΡΓΟΥ

    Η μέρα της Κυριακής είναι αφιερωμένη μόνο στον Κύριο. Είναι ημέρα προσευχής και εκκλησιασμού. Δηλαδή αυτοί που θα δουλεύουν δεν έχουν το δικαίωμα αυτό; Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η αγορά δεν οφείλεται στο ότι τα καταστήματα είναι κλειστά την Κυριακή, αλλά ότι δεν υπάρχουν πια χρήματα να τα διαθέσουμε γι’ αυτό το σκοπό. Εξάλλου έξι μέρες δεν μας αρκούν;

  • 19 Δεκεμβρίου 2012, 20:32 | ΕΛΕΝΗ ΡΕΓΚΟΥΖΑ

    Παρακαλώ πολύ να επαναναρτήσετε το σχόλιό μου (το έστειλα 18-12-12), το αναρτήσατε και πριν λίγο συνειδητοποίησα ότι το αφαιρέσατε, μαζί με ακ΄πομα 15 περίποιυ σχόλια. Για ποιο λόγο; Αν χάσατε το αρχικό μου μήνυμα, σας το ξαναστέλνω κάτωθι:
    • 18 Δεκεμβρίου 2012, 22:35 | ΕΛΕΝΗ ΡΕΓΚΟΥΖΑ
    Μόνιμος Σύνδεσμος
    Ως ορθόδοξη χριστιανή θεωρώ χρέος μου να γράψω δυο λόγια στην παρούσα διαβούλευση. Ως τέτοια. Όχι μόνο ως πολίτης της Ελληνικής -θεμελιωμένης συνταγματικώς σε ορθόδοξες βάσεις και προϋποθέσεις-Δημοκρατίας, αλλά κυρίως ως χριστιανή ορθόδοξη.
    Η κατάργηση-αρχικά προαιρετικώς και κατόπιν ίσως υποχρεωτικώς- της Κυριακής αργίας, με βρίσκει τελείως αντίθετη, όχι μόνο για κοινωνικοοικονομικούς και εθνικούς λόογους (αύξηση κόστους μικρομεσαίων επιχειρήσεων, σταδιακά αύξηση πληθωρισμού, αναποτελεσματικότητα σε επίπεδο ανάπτυξης, πλήγμα στην κοινωνική συνοχή, αύξηση της κούρασης-επιδείνωση δημ. υγείας, χαλάρωση οικογενειακών δεσμών κλπ), οι οποίοι είναι βεβαίως σοβαρότατοι, αλλά κυρίως εξαιτίας του γεγονότος ότι πλήττει τη χριστιανική μου αυτοσυνειδησία. Όχι κάποια «θρησκοληψία» μου, όπως κάποιοι βιάστηκαν να κατηγορήσουν όσους χριστιανούς κατέθεσαν την αντίθεσή τους.
    Τη ζωή μου την ίδια, την οντολογική μου υπόσταση, η οποία είναι σε πλήρη εξάρτηση από την όντως Ζωή-τον Κύριο Ιησού Χριστό και δεν μπορεί να αυτονομηθεί από αυτήν, όπως η κυοφορούμενη αίρεση της εκκοσμίκευσης και του Οικουμενισμου, ως οχήματα της Νέας Τάξης Πραγμάτων θέλουν να προβάλλουν. Όπως οι ίδιοι οι έλληνες ορθόδοξα βαπτισμένοι έχουν πιστέψει μετά άπό πολυετή «πλύση» εγκεφάλου και προπαγάνδα των media κ.α.
    Η Κυριακή ημέρα δεν είναι μια απλή ημέρα. Αποτελεί, κατά τον άγιο Ιωάννη Χρυσόστομο, τη γενέθλιο ημέρα της ανθρωπίνης φύσεως. Και αυτό διότι εν εκείνη τη ημέρα έλαβε χώρα η Ανάσταση του Κυρίου, που απεκατέστησε την πεπτωκυία φύση του ανθρώπου και της ξαναέδωσε τη δυνατότητα της κατά χάριν θεώσεως. Συνεπώς, εκείνη την ημέρα ευχαριστούμε τον Χριστό μας για την άκρα συγκατάβασή Του, για την άπειρο αγάπη και συγχωρητικότητά Του, για τη θεία Του κένωση και Άνάσταση! Η Κυριακή είναι δική Του! Και ο χριστιανός νιώθει εσωτερική ανάγκη να Τον λατρεύσει και να Τον δοξολογήσει ακόμα πιο πολύ την ημέρα αυτή.
    Είναι επίσης εντολή η αργία αυτή. Ο συνειδητοποιημένος χριστιανός ενδεχομένως να απολυθεί επί τη αρνήσει του/της να εργαστεί την Κυριακή, προτιμώντας να υπακούσει στο θέλημα του Θεού, όχι των ανθρώπων.
    Η άρση της αργίας της Κυριακής θα επιφέρει στην ήδη εκουσίως διώκουσα την χάρη του Θεού Ελλάδα ακόμα μεγαλύτερη απομάκρυνση της θείας χάριτος. Η περιφρόνηση της ευλογημένης αυτής ημέρας θα έχει πνευματικές συνέπειες.
    Κάνω έκκληση προς όσους αποφασίζουν για τόσο σοβαρά ζητήματα χωρίς να αφουγκραστούν τον παλμό του λαού (και μην πει κανείς για την παρούσα διαβούλευση, διότι ο κόσμος δε την πήρε εγκαίρως έιδηση και διαρκεί μόλις μερικές ημέρες, όπως πάντα για τέτοια ζητήματα).
    Ενόψει του εορτασμού της γεννήσεως του Κυρίου εύχομαι καλή μετάνοια σε όλους μας.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΣΕΤΕ ΕΚ ΝΕΟΥ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ, ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ

  • 19 Δεκεμβρίου 2012, 20:55 | βασιλης

    Μας κλέψατε τις συντάξεις και τους μισθούς.Δεν έχουμε χρήματα να ψωνίσουμε τις καθημερινές η Κυριακή θα σώσει την αγορά;Οι επιχειήσεις κλείνουν γιατί δεν υπάρχουν πλέον καταναλωτές και όχι γιατί οι επιχειρηματίες έφαγαν τα χρήματά τους στα μπουζούκια.Ο οικονομολόγος πρωθυπουργός δεν το ξερει;Αλλά και αυτός όπως και ο προηγούμενός του εκτελούν πιστά την διατεταγμένη υπηρεσία που έχουν αναλάβει,την διάλισση του ελληνικού έθνους.

  • 19 Δεκεμβρίου 2012, 19:03 | Χρήστος

    Πολύ αρνητική η συγκεκριμένη ρύθμιση και, βέβαια, χωρίς νόημα…Το πρόβλημα του κόσμου δεν είναι ότι θέλει να ψωνίσει την Κυριακή και βρίσκει κλειστά τα μαγαζιά,αλλά ότι μονίμως, Κυριακές και καθημερινές, βρίσκεται με άδειες τσέπες!Η έλλειψη ρευστότητας στην αγορά, που έχει «στεγνώσει» προ μηνών, είναι το πρόβλημα και όχι η αργία της Κυριακής. Εξάλλου, είναι μια μέρα ιερή και παραδοσιακά αποτελεί αργία για εμάς τους Ορθοδόξους Έλληνες και οι καταστηματάρχες είναι άνθρωποι που χρήζουν αναπαύσεως και αναψυχής έστω και μία ημέρα,ειδικά κατά τις κουραστικές εβδομάδες των εορτών.

  • 19 Δεκεμβρίου 2012, 19:07 | χρηστος

    Απαράδεκτη η λειτουργία καταστημάτων την Κυρικά, απάνθρωπη , εξευτελιστική

  • 19 Δεκεμβρίου 2012, 19:26 | ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΩΡΟΥ

    ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ .
    ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ .

  • 19 Δεκεμβρίου 2012, 19:58 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

    Διαφωνώ για την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές. Η Κυριακή είναι μέρα ανάπαυσης και αφιερωμένη στο Θεό σύμφωνα με τις εντολές. Ότι νόμο και να ψηφήσετε να ξέρετε ότι νόμος του Θεού είναι υπεράνω όλων γιατί ο Θεός είναι αιώνιος. Άλλωστε και ο Απόστολος Πέτρος αναφέρει «πειθαρχείν δεί Θεώ μάλλον ή ανθρώποις» και ο Απόστολος Παύλος «φοβερόν το εμπεσείν εις χείρας Θεού ζώντος».

  • 19 Δεκεμβρίου 2012, 19:20 | ΚΑΡΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

    ΕΞΙ ΜΕΡΕΣ ΕΡΓΑ ΤΗ ΔΕ ΕΒΔΟΜΗ ΣΑΒΒΑΤΑ ΚΥΡΙΩ ΤΩ ΘΕΟ ΣΟΥ.

  • 19 Δεκεμβρίου 2012, 19:06 | ΚΑΡΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

    ΕΞΙ ΜΕΡΕΣ ΕΡΓΑ ΤΗ ΔΕ ΕΒΔΟΜΗ ΣΑΒΒΑΤΑ ΚΥΡΙΩ ΤΟ ΘΕΟ ΣΟΥ.

  • 19 Δεκεμβρίου 2012, 19:26 | Δήμητρα Γκαβανόζη

    Απαιτείται μία ανάπαυλα για τους καταστηματάρχες αλλά και τους εργαζομένους, διότι όπως λέγαν και οι αρχαίοι πρόγονοι «βίος ανεόρταστος, μακρά οδός απανδόχευτος». Δηλαδή όταν δεν υπάρχει διάλλειμα από την καθημερινότητα είναι σαν μακρής δρόμος χωρίς πανδοχείο. Σεβαστείτε το