Άρθρο 35: Υπεραστικές γραμμές ελεύθερης επιλογής

1. Επιχειρήσεις οποιασδήποτε μορφής, οι οποίες πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου, διαθέτουν κατάλληλο προσωπικό, οχήματα και οργάνωση μπορούν να ζητήσουν από την αρμόδια αρχή και να λάβουν άδεια εκτέλεσης οδικών υπεραστικών μεταφορών επιβατών για οποιαδήποτε γραμμή, για την οποία δεν έχει χορηγηθεί αποκλειστικό δικαίωμα ή δικαίωμα αποζημίωσης ή δεν έχει γίνει απ’ευθείας ανάθεση ή δεν παρέχεται από δημόσια υπηρεσία.
2. Η χορήγηση αδείας εκτέλεσης υπεραστικών επιβατικών μεταφορών σε γραμμές ελεύθερης επιλογής γίνεται για ορισμένο χρόνο όχι μεγαλύτερο των πέντε ετών, και δεν παρέχει αποκλειστικό δικαίωμα, αλλά υπόκειται στις αρχές του ελεύθερου ανταγωνισμού.
3. Στις υπεραστικές γραμμές ελεύθερης επιλογής δεν επιτρέπεται να χορηγείται οποιασδήποτε μορφής οικονομικό πλεονέκτημα.
4. Η λειτουργία υπεραστικής γραμμής ελεύθερης επιλογής δεν επιτρέπεται να προκαλεί ανταγωνιστικό μειονέκτημα στους φορείς, στους οποίους έχει ανατεθεί απ’ευθείας η παροχή δημοσίων υπεραστικών μεταφορών επιβατών ή τους έχει χορηγηθεί αποκλειστικό δικαίωμα ή λαμβάνουν αντιστάθμισμα ή αποζημίωση πάσης φύσεως.
5. Όσοι έχουν αναλάβει την εκτέλεση υπεραστικών μεταφορών επιβατών με αποκλειστικό δικαίωμα ή και αποζημίωση μπορούν να εκτελούν και υπεραστικές μεταφορές σε γραμμές ελεύθερης επιλογής, υπό τον όρο του σαφούς λογιστικού διαχωρισμού της δραστηριότητας αυτής.