Άρθρο 33: Συμβάσεις με τους Αναδόχους

1. Η Ρυθμιστική Αρχή συνάπτει συμβάσεις με τους Αναδόχους, με βάση τα πρότυπα συμβατικά τεύχη και την προσφορά του αναδόχου.
2. Στις προκηρύξεις περιγράφονται τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσει ο ανάδοχος καθώς και κάθε άλλη προϋπόθεση που πρέπει να πληρούται πριν την υπογραφή της συμβάσεως με την αναθέτουσα αρχή.
3. Ο ανάδοχος αναλαμβάνει την εκτέλεση των υπεραστικών οδικών υπεραστικών μεταφορών την ημέρα που ορίζεται στην σύμβαση. Η ημέρα αυτή θεωρείται ως αφετηρία του χρόνου διάρκειας της σύμβασης.
4. Αν ο ανάδοχος δεν εκπληρώνει τις απαιτούμενες προϋποθέσεις ή αρνείται να προσέλθει για την υπογραφή της σύμβασης εντός του οριζόμενου χρόνου, κηρύσσεται έκπτωτος και καταπίπτει η εγγυητική επιστολή συμμετοχής στον διαγωνισμό.
5. Αν εκπέσει ο ανάδοχος που αναδείχθηκε από διαγωνιστική διαδικασία πριν υπογραφεί σύμβαση με την αναθέτουσα αρχή, αυτή δύναται είτε να καλέσει τον δεύτερο κατά την τελική αξιολόγηση διαγωνιζόμενο ή αν αυτός δεν υπάρχει ή προσφορά του κρίνεται μη συμφέρουσα να προκηρύξει εκ νέου τον διαγωνισμό και να λάβει τα προβλεπόμενα μέτρα για την διαφύλαξη της συνεχούς παροχής δημοσίων υπηρεσιών οδικών υπεραστικών μεταφορών επιβατών.