- Υπουργείο Ανάπτυξης - http://www.opengov.gr/ypoian -

Άρθρο 29: Προϋποθέσεις συμμετοχής στον διαγωνισμό

1. Στις προκηρύξεις των διαγωνισμών πρέπει να αναφέρονται με σαφήνεια και πληρότητα οι προϋποθέσεις για συμμετοχή των ενδιαφερομένων σε κάθε διαγωνισμό.
2. Στους διαγωνισμούς μπορούν να συμμετέχουν επιχειρήσεις οποιασδήποτε νομικής μορφής που έχουν άδεια επαγγέλματος οδικού μεταφορέα επιβατών σύμφωνα με τον Κανονισμό ΕΚ 1071/2009 είτε αυτόνομα είτε σε κοινοπραξίες.
3. Οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να έχουν την έδρα της επαγγελματικής τους εγκατάστασης στην Ελλάδα ή οποιοδήποτε Κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να λειτουργούν νομίμως κατά το δίκαιο της χώρας όπου βρίσκεται η έδρα τους.
4. Οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να διαθέτουν ή να αποδεικνύουν ότι μπορούν να διαθέτουν κατάλληλη και επαρκή στελέχωση και οργάνωση, επαρκή αριθμό κατάλληλων οχημάτων, να μετέχουν ή να εξασφαλίζουν την συμμετοχή τους στο σύστημα ενιαίων κρατήσεων, να διαθέτουν ή να εξασφαλίζουν την συμμετοχή όλων των οχημάτων στα συστήματα τηλεματικής και στο προβλεπόμενο ενιαίο σύστημα ηλεκτρονικής έκδοσης εισιτηρίων και είσπραξης κομίστρων.