Άρθρο 18: Πρόσβαση στους σταθμούς υπεραστικών λεωφορείων

1. Οι υφιστάμενοι σταθμοί υπεραστικών λεωφορείων εντάσσονται στο σύστημα των δημοσίων υπεραστικών οδικών μεταφορών επιβατών ως σταθμοί εκκίνησης και άφιξης ή και ως ενδιάμεσοι σταθμοί λεωφορείων που εκτελούν πάσης φύσεως δρομολόγια υπεραστικών γραμμών.
2. Όλα τα οχήματα των φορέων που εκτελούν νομίμως δημόσιες υπεραστικές οδικές μεταφορές επιβατών έχουν δικαίωμα πρόσβασης στους υφιστάμενους σταθμούς υπεραστικών λεωφορείων έναντι καταβολής ανταλλάγματος για την χρήση των εγκαταστάσεών και της εν γένει υποδομής.
3. Οι φορείς εκμετάλλευσης των σταθμών υπεραστικών λεωφορείων συνάπτουν συμβάσεις με τους φορείς που εκτελούν δημόσιες υπεραστικές μεταφορές επιβατών για την χρήση των εγκαταστάσεων των σταθμών υπεραστικών λεωφορείων.
4. Η χορήγηση άδειας λειτουργίας σε σταθμούς υπεραστικών λεωφορείων γίνεται πάντοτε με τον όρο εξασφάλισης της πρόσβασης στις εγκαταστάσεις του σταθμού για τα οχήματα όλων των φορέων που εκτελούν δημόσιες υπεραστικές μεταφορές επιβατών. Το ίδιο ισχύει και για τις άδειες λειτουργίας που έχουν χορηγηθεί κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου.
5. Οι εγκαταστάσεις των σταθμών υπεραστικών λεωφορείων δύνανται να διατεθούν για την εξυπηρέτηση πάσης φύσεως επιβατικών μεταφορών, στο μέτρο που δεν παρεμποδίζεται η λειτουργία των δημοσίων υπεραστικών επιβατικών μεταφορών.
6. Η εκμετάλλευση της λειτουργίας των σταθμών υπεραστικών λεωφορείων είναι ανεξάρτητη από την κυριότητα επ’αυτών.