- Υπουργείο Ανάπτυξης - http://www.opengov.gr/ypoian -

ΤΙΤΛΟΣ ΙΙ – ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΣΥΝΑΨΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ – Άρθρο 137 – Δημοσιότητα σε εθνικό επίπεδο

1.Οι αναθέτουσες αρχές/αναθέτοντες φορείς δημοσιεύουν τις προκηρύξεις και διακηρύξεις δημοσίων συμβάσεων ανεξαρτήτως της εκτιμώμενης αξίας τους και της διαδικασίας ανάθεσης στο ΚΗΜΔΗΣ και στην ιστοσελίδα τους, εφόσον διαθέτουν, μέσω διαύλου αυτοματοποιημένης διανομής (RSS FEED). Οι προκηρύξεις περιλαμβάνουν τις πληροφορίες που αναφέρονται στο άρθρο 27 χρησιμοποιώντας τα πρότυπα που εκδίδονται από την Αρχή.
2. Οι αναθέτουσες αρχές/αναθέτοντες φορείς μπορούν να δημοσιεύουν προκήρυξη δημόσιας σύμβασης ή περίληψη αυτής σε κάθε άλλο έντυπο ή ηλεκτρονικό μέσο, υπό τον όρο ότι οι δημοσιεύσεις αυτές έπονται χρονικά της δημοσίευσης στο ΚΗΜΔΗΣ και δεν περιλαμβάνουν πληροφορίες διαφορετικές από εκείνες που περιέχονται στις προκηρύξεις και διακηρύξεις που δημοσιεύονται στο ΚΗΜΔΗΣ.
3. Οι προκηρύξεις και διακηρύξεις δημοσίων συμβάσεων της παραγράφου 3 θα πρέπει να φέρουν Αριθμό Διαδικτυακής Ανάρτησης Μητρώου (ΑΔΑΜ) στο ΚΗΜΔΗΣ, σύμφωνα με την παράγραφο 6 του άρθρου 187.
4. Η δαπάνη των δημοσιεύσεων της παραγράφου 3 βαρύνει την αναθέτουσα αρχή/τον αναθέτοντα φορέα, δυναμένων πάντως των τελευταίων να προβλέψουν στη διακήρυξη του διαγωνισμού την μετακύλιση της στον ανάδοχο της σύμβασης.