- Υπουργείο Ανάπτυξης - http://www.opengov.gr/ypoian -

ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΙΙ – 5. Το πλαίσιο ανάθεσης της υπό σημείο 1 υπηρεσίας, θα πρέπει κατ’ ελάχιστο να είναι συμβατό με τους ακόλουθους όρους/ προδιαγραφές:

5.1 Τα ΜΑΝ του σημείου 2, θα ομαδοποιηθούν σε τρεις (3) γεωγραφικές ζώνες. Η παραχώρηση της υπηρεσίας διαχείρισης για καθεμία από τις παραπάνω ζώνες αποτελεί διακριτό αντικείμενο της περιγραφόμενης διαδικασίας ανάθεσης σύμβασης παραχώρησης. (σχολιάστε…, αναφέρατε από την πλευρά σας κριτήρια ομαδοποίησης)

5.2 Κάθε οικονομικός φορέας που επιθυμεί να συμμετάσχει στο διαγωνισμό, θα πρέπει να καταθέσει μία ολοκληρωμένη προσφορά (περιλαμβανομένου και επιχειρηματικού σχεδίου) για την γεωγραφική ζώνη του ενδιαφέροντός του, της οποίας (προσφορά και επιχειρηματικό σχέδιο) τα απαιτούμενα χαρακτηριστικά θα εξειδικεύονται στη διακήρυξη. (σχολιάστε…)

5.3 Στη διακήρυξη θα προβλέπεται η υποβολή διακριτών προσφορών για κάθε ζώνη. Κάθε υποψήφιος ανάδοχος έχει δικαίωμα να υποβάλλει προσφορά/ προσφορές για μία ή περισσότερες ζώνες. Δεν υπάρχουν περιορισμοί ούτε στο πλήθος των ζωνών που μπορεί να συμμετάσχει ένας υποψήφιος ανάδοχος, ούτε στο πλήθος των συμβάσεων παραχώρησης οι οποίες μπορεί να του ανατεθούν. (σχολιάστε…)

5.4 Η αξιολόγηση των προσφορών οδηγεί στην επιλογή ενός και μόνο αναδόχου για κάθε ζώνη. (σχολιάστε…)

5.5 Εφόσον η αρχική διαδικασία ανάθεσης σύμβασης παραχώρησης για συγκεκριμένη ζώνη δεν ολοκληρωθεί επιτυχώς
– είτε λόγω μη κατάθεσης σχετικών προσφορών,
– είτε λόγω μη κάλυψης των ελάχιστων προϋποθέσεων συμμετοχής και απόρριψης όλων των κατατεθεισών προσφορών,
η Αναθέτουσα Αρχή δύναται να προβεί σε ανάδειξη του αναδόχου διαχειριστή σε ένα δεύτερο κύκλο, ακολουθώντας τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης μεταξύ των οικονομικών φορέων που έχουν συμμετάσχει σε μία τουλάχιστον από τις υπόλοιπες ζώνες και έχει κριθεί ότι η αρχική προσφορά τους πληροί τις ελάχιστες προϋποθέσεις συμμετοχής. (σχολιάστε…)

5.6 Δικαίωμα συμμετοχής έχουν φορείς που ασκούν οικονομική δραστηριότητα και λειτουργούν νόμιμα στην Ελλάδα ή σε άλλο κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου ή σε τρίτες χώρες που έχουν υπογράψει τη Συμφωνία Δημοσίων Συμβάσεων του Παγκοσμίου Οργανισμού Εμπορίου η οποία κυρώθηκε με το νόμο 2513/1997 ή ενώσεις τέτοιων φορέων. (σχολιάστε…)

5.7 Δεν μπορεί να συμμετέχει Φορέας, αυτόνομα ή ως μέλος ένωσης οικονομικών φορέων, που λειτουργεί ως πάροχος δημόσιων ηλεκτρονικών υπηρεσιών σύμφωνα με το ν.3431/2006 περί ηλεκτρονικών επικοινωνιών. Η περαιτέρω εξειδίκευση των κριτηρίων συμμετοχής θα γίνει από την Αναθέτουσα Αρχή. (σχολιάστε…)

5.8 Ο ανάδοχος Διαχειριστής κάθε ζώνης θα συστήσει νέο, διακριτό νομικό πρόσωπο (εφεξής «Διαχειριστής ΜΑΝ») με το οποίο θα υπογραφεί η σχετική Σύμβαση:.

5.8.1 Στο μετοχικό σχήμα του νέου νομικού προσώπου θα συμμετέχει ο οικονομικός φορέας που έχει επιλεγεί ως ανάδοχος ή στην περίπτωση ένωσης οικονομικών φορέων, από κοινού οι φορείς αυτοί σύμφωνα με το ποσοστό συμμετοχής τους στο διαγωνισμό, το οποίο θα έχει διατυπωθεί ρητώς στη σχετική προσφορά τους. (σχολιάστε…)

5.8.2 Αλλαγή της μετοχικής σύνθεσης του εν λόγω νομικού προσώπου δε δύναται να γίνει χωρίς την έγκριση της Αναθέτουσας Αρχής. (σχολιάστε…)

5.8.3 Το νέο νομικό πρόσωπο υποχρεούται να τηρεί τα διεθνή λογιστικά πρότυπα χρηματοοικονομικής πληροφόρησης, μέσω των οποίων θα παρακολουθείται και θα ελέγχεται το μέρος των υποχρεώσεων του αναδόχου που δύναται να αποτιμηθεί με οικονομικούς/ χρηματοοικονομικούς όρους. (σχολιάστε…)

5.8.4 Στην περίπτωση που ο ίδιος οικονομικός φορέας – Ανάδοχος Διαχειριστής έχει επιλεγεί σε περισσότερες της μίας ζώνες, τότε είναι δυνατό να συσταθεί ενιαίο νομικό πρόσωπο για τις ζώνες αυτές. (σχολιάστε…)