- Υπουργείο Ανάπτυξης - http://www.opengov.gr/ypoian -

Άρθρο 36: Εξουσιοδοτικές διατάξεις

 

Εξουσιοδοτική διάταξη

Είδος και περιεχόμενο

1.

Άρθρο 4 παρ. 2ΚΥΑ του Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Αποκέντρωσης για τον προσδιορισμό παραβόλου, το οποίο καταβάλλεται ετήσια από κάθε πρόσωπο που ασκεί οικονομική δραστηριότητα.

2.

Άρθρο 5 παρ. 3 και παρ. 7ΚΥΑ από τον Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και τον κατά περίπτωση συναρμόδιο Υπουργό μετά από γνωμοδότηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για τον προσδιορισμό των γενικών όρων λειτουργίας για συγκεκριμένη οικονομική δραστηριότητα ή δέσμη ομειδών οικονομικών δραστηριοτήτων.

3.

Άρθρο 5 παρ. 11 με παραπομπή σε:

άρθρο 6 παρ. 8

ΚΥΑ του Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Αποκέντρωσης για τον προσδιορισμό παραβόλου, το οποίο καταβάλλεται ετήσια από κάθε πρόσωπο που ασκεί οικονομική δραστηριότητα υπό το καθεστώς γενικών όρων λειτουργίας ή που δηλώνει ότι έχει πιστοποιηθεί από διαπιστευμένο προς τούτο οργανισμό για την άσκηση συγκεκριμένης οικονομικής δραστηριότητας.

4.

Άρθρο 7 παρ. 2 με παραπομπές σε:

άρθρο 7 παρ. 7,

άρθρο 8 παρ. 1,

άρθρο 9 παρ. 1, και

άρθρο 11 παρ. 2, 3, 5 και 6

ΠΔ με πρωτοβουλία του Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και του κατά περίπτωση συναρμοδίου Υπουργού που ορίζει τους όρους και προϋποθέσεις για άσκηση συγκεκριμένης οικονομικής δραστηριότητας για την οποία απαιτείται έγκριση λειτουργίας σύμφωνα με το Παράρτημα Β, την τήρηση συγκεκριμένων προτύπων, καθώς και την δυνατότητα και τις προϋποθέσεις για την θέση ειδικών όρων και προϋποθέσεων σε μία επιχείρηση.

5

Αρθρο 11 παρα.8Απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας μετά σπό εισήγηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την διαδικασία άρσης της κατάχρησης δεσπόζουσας θέσης από επιχείρηση η οποία κατέχει έγκριση λειτουργίας σε συνθήκες περιοισμού του αριθμού τους για συγκεκριμένη οικονομική δραστηριότητα.

6.

Άρθρο 13 παρ. 1ΠΔ με πρωτοβουλία του Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και του κατά περίπτωση συναρμοδίου Υπουργού για την τροποποίηση του Παραρτήματος Β, δηλ. την προσθήκη ή αφαίρεση συγκεκριμένων οικονομικών δραστηριοτήτων.

7.

Άρθρο 14 ΚΥΑ του Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Αποκέντρωσης για τον προσδιορισμό παραβόλου, το οποίο καταβάλλεται ετήσια από κάθε πρόσωπο που λειτουργεί υπό καθεστώς έγκρισης λειτουργίας.

8.

Άρθρο 16 παρ. 7ΥΑ του Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας μετά από γνωμοδότηση του ΕΣΥΠ που καθορίζει κάθε αναγκαία λεπτομέρεια σχετικά με το εγχειρίδιο ποιότητας, το σύστημα διαχείρισης και ενστάσεων, τον τρόπο τήρησης του μητρώου που πρέπει να τηρεί κάθε οργανισμός αξιολόγησης συμμόρφωσης και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια σχετικά με την διαδικασία αξιολόγησης συμμόρφωσης.

9.

Άρθρο 17 παρ. 8 και 9ΚΥΑ του Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και του κατά περίπτωση συναρμοδίου Υπουργού μετά από εισήγηση του ΕΣΥΠ για τον καθορισμό, τροποποίηση η κατάργηση των προτύπων για συγκεκριμένη οικονομική δραστηριότητα, η οποία ασκείται υπό καθεστώς γενικών όρων λειτουργίας, ή υπό καθεστώς προηγούμενης έγκρισης λειτουργίας.

10.

Άρθρο 18 παρ. 2ΚΥΑ του Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και του κατά περίπτωση συναρμοδίου Υπουργού μετά από γνωμοδότηση του ΕΣΥΠ με τυποποιημένα σχέδια συμβάσεων παροχής υπηρεσιών αξιολόγησης συμμόρφωσης.

11.

Άρθρο 18 παρ. 3ΥΑ του Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας μετά από γνωμοδότηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού που προσδιορίζει ανώτατες τιμές παροχής υπηρεσιών πιστοποίησης για συγκεκριμένη οικονομική δραστηριότητα.

12.

Άρθρο 20 παρ. 1ΚΥΑ του Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και του κατά περίπτωση συναρμοδίου Υπουργού για το ελάχιστο σύνολο πληροφοριών που οφείλουν να τηρούν οι επιχειρήσεις που ασκούν συγκεκριμένη οικονομική δραστηριότητα.

13.

Άρθρο 20 παρ. 2ΚΥΑ του Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και του κατά περίπτωση συναρμοδίου Υπουργού για το ελάχιστο σύνολο πληροφοριών που οφείλουν να τηρούν οι επιχειρήσεις που ασκούν συγκεκριμένη οικονομική δραστηριότητα υπό καθεστώς γενικών όρων λειτουργίας που προϋποθέτει πιστοποίηση.

14.

Άρθρο 20 παρ. 3ΚΥΑ του Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και του κατά περίπτωση συναρμοδίου Υπουργού για το ελάχιστο σύνολο πληροφοριών που οφείλουν να τηρούν οι επιχειρήσεις που ασκούν συγκεκριμένη οικονομική δραστηριότητα που προϋποθέτει έγκριση λειτουργίας.

15.

Άρθρο 20 παρ. 4ΥΑ του Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας μετά από γνωμοδότηση του ΕΣΥΠ για το ελάχιστο σύνολο πληροφοριών που οφείλουν να παρέχουν οι οργανισμοί αξιολόγησης συμμόρφωσης σχετικά με την δραστηριότητα τους.

16.

Αρθρο 22 παρ.7ΥΑ του του Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας μετά από γνωμοδότηση του ΕΣΥΠ για τα πρότυπα τα οποία πρέπει να τηρούν οι ιδιώτες οι οποίοι μπορεί να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στις αρμόδιες κατα περίπτωση Αρχές για την άσκηση των ελεγκτικών και εποπτικών τους αρμοδιοτήτων

17.

Άρθρο 24  

 

ΠΔ με πρωτοβουλία των Υπουργών Αναπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Δικαιοσύνης και Διαφάνειας και Εσωτερικών και Διοικητικής Αποκέντρωσης που θέτει την διαδικασία διεξαγωγής των ελέγχων, τα πιθανά πρότυπα διεξαγωγής ελέγχου, τις εκθέσεις που υποβάλλονται, το μητρώο των ελεγκτών, την αμοιβή, τους όρους λειτουργίας των ελεγκτών, την υποβολή εκθέσεων προς τις αρμόδιες αρχές.

18.

Άρθρο 25 παρ. 3ΠΔ με πρωτοβουλία του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Αποκέντρωσης, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας που καθορίζει κάθε αναγκαία λεπτομέρεια σχετικά με την συγκρότηση, λειτουργία, και άσκηση των αρμοδιοτήτων των ΔΕΕ (Διευθύνσεων Εποπτείας και Ελέγχου Επιχειρήσεων).

19

Αρθρο 25 παρα.5ΚΥΑ των Υπουργών Ανάπτυξης, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών σχετικά με την τήρηση πρακτικών συνεδριάσεων συλλογικών οργανων

20.

Άρθρο 26 παρ. 5ΚΥΑ των Υπουργών Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης που καθορίζει κάθε αναγκαία λεπτομέρεια σχετικά με την δημοσιότητα των εγγράφων που δημοσιεύονται στη Κεντρική Διαδικτυακή Πύλη Οικονομικής Δραστηριότητας και τον τρόπο και τους όρους ή τους περιορισμούς πρόσβασης σε αυτά.

21.

Άρθρο 29 παρ. 3ΥΑ του Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας που καθορίζει κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την άσκηση και εκδίκαση της ενδικοφανούς προσφυγής.