- Υπουργείο Ανάπτυξης - http://www.opengov.gr/ypoian -

Άρθρο 35: Τελικές και μεταβατικές διατάξεις

1. Εκτός αν ορίζεται άλλως στον παρόντα νόμο, τα προβλεπόμενα στο άρθρο 36 κατωτέρω προεδρικά διατάγματα και υπουργικές αποφάσεις πρέπει να έχουν εκδοθεί το αργότερο εντός εννέα (9) μηνών από την δημοσίευση του παρόντος.
2. Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, δημόσιες αρχές, νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου ή άλλοι δημόσιοι φορείς οφείλουν εντός του ως άνω χρονικού διαστήματος να προσαρμόσουν τη σχετική με την αδειοδότηση των εποπτευομένων από αυτούς οικονομικών δραστηριοτήτων στις εισαγόμενες με το παρόν αρχές. Παρερχομένου απράκτου του ανωτέρω χρονικού διαστήματος εξουσιοδοτείται με το παρόν ο Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και ο Υπουργος Διοικητικής Μεταρρύθμισης να εισάγουν ρυθμίσεις με αποφάσεις τους, με τις οποίες θα γίνεται η εν λόγω προσαρμογή, εντός έξι (6) μηνών από την άπρακτη πάροδο του ανωτέρω χρονικού διαστήματος.
3. Με την πλήρη κατά τα άνω εφαρμογή των ρυθμίσεων που εισάγονται με τον παρόντα καταργείται κάθε αντίθετη διάταξη.
4. Περιοχές οι οποίες λειτουργούν κατά την δημοσίευση του παρόντος ως ατυπές βιομηχανικές συγκεντρώσεις υπάγονται στις διατάξεις του παρόντος νόμου περί Επιχειρηματικών Πάρκων. Για το σκοπό αυτό εντός εκατό ημερών από την δημοσιευση των προεδρικών διαταγμάτων και υπουργικών αποφάσεων του άρθρου 36 του παρόντος η Εταιρεία Διαχείρισης τους οφείλει να αποκτήσει έγκριση λειτουργίας και εντός σανταπεντε ημερών από αυτό, κάθε επιχείρηση η οποία λειτουργεί εντός αυτής να αποκτησει Σύμβαση Ενταξης. Σε περίπτωση που οι ανωτέρω προθεσμίες παρελθουν άπρακτες, κάθε επιχείρηση η οποία δεν δραστηριοποιείται σύμφωνα με τον παρόντα νόμο φέρει τις συνέπειες που η μή τήρηση του συνεπάγεται