Άρθρο 10:

1. Η έγκριση λειτουργίας μεταβιβάζεται μαζί με την επιχειρηματική μονάδα, η οποία έχει λάβει την έγκριση λειτουργίας και μπορεί να συσταθεί επί αυτής δικαίωμα επικαρπίας μόνο μαζί με την επιχειρηματική μονάδα, η οποία έχει λάβει την έγκριση λειτουργίας. Η μίσθωση ή αλλαγή ελέγχου της επιχείρησης, η οποία έχει λάβει την έγκριση λειτουργίας για την συγκεκριμένη επιχειρηματική μονάδα, δεν συνιστά λόγο ανάκλησης του δικαιώματος λειτουργίας. Κάθε επιχείρηση η οποία μεταβιβάζεται ή η οποία μεταβιβάζει επιχειρηματική μονάδα ή επί της οποίας ή επισχιρηματικής μονάδας αυτής συστήνεται δικαίωμα επικαρπίας, καθώς και επιχείρηση, η οποία αλλάζει έλεγχο, υποχρεούται να κοινοποιεί το γεγονός αυτό εντός τριάντα ημερών από την ολοκλήρωσή του στην αρμόδια κατά τόπο Περιφέρεια. Η παρούσα δεν περιορίζει σε τίποτα τις διατάξεις του ν. 3959/2011 περί συγκέντρωσης επιχειρήσεων. Η έννοια της αλλαγής ελέγχου στο παρόν έχει την έννοια που της δίδεται στα άρθρα 5επ. του ν. 3959/2011.

2. Η αλλαγή της εταιρικής ή μετοχικής σύνθεσης της επιχείρησης στην οποία έχει χορηγηθεί έγκριση λειτουργίας εφόσον δεν οδηγεί σε αλλαγή ελέγχου, είναι ελεύθερη.

  • Άρθρο 10, παρ. 1: Η αλλαγή ελέγχου/διοίκησης ή η σύσταση επικαρπίας επί ήδη αδειοδοτημένης επιχείρησης πρέπει να κοινοποιείται στην Περιφέρεια. Για ποιο λόγο τίθεται μια ακόμη γραφειοκρατική υποχρέωση και μάλιστα όταν αυτή η γνωστοποίηση γίνεται υποχρεωτικά στα κατά τόπους ΓΕΜΗ; Προτείνουμε η Περιφέρεια να αντλεί, περιοριστικά, μόνο τις εν λόγω πληροφορίες, από τά ΓΕΜΗ και μάλιστα με ηλεκτρονική διασύνδεση.
    ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΙΩΣ