- Υπουργείο Ανάπτυξης - http://www.opengov.gr/ypoian -

Άρθρο 09:

1. Αίτηση για έγκριση λειτουργίας μπορεί να υποβάλλει μόνο νομικό πρόσωπο. Το περιεχόμενο της αίτησης για την έγκριση λειτουργίας για συγκεκριμένη οικονομική δραστηριότητα ή δέσμη ομοειδών οικονομικών δραστηριοτήτων καθορίζεται με το προεδρικό διάταγμα του άρθρου 7 παρα. 2 του παρόντος νόμου.

2. Η αρμόδια για την έκδοση της έγκρισης λειτουργίας Περιφέρεια οφείλει να ενημερώνει εντός επτά ημερών από την υποβολή του σχετικού αιτήματος για έγκριση λειτουργίας αν λείπει κάποιο από τα έγγραφα τα οποία προσδιορίζονται με τρόπο περιοριστικό στο προεδρικό διάταγμα του άρθρου 7 παρα. 2 του παρόντος νόμου, θέτοντας και προθεσμία επτά ημερών για την προσκόμισή τους. Αν μετά την πάροδο της προθεσμίας αυτή τα σχετικά έγγραφα δεν έχουν προσκομισθεί, η αίτηση απορρίπτεται.

3. Η διάρκεια εξέτασης ενός αιτήματος για έγκριση λειτουργίας δεν μπορεί να υπερβαίνει τις πενήντα ημέρες από την υποβολή της αίτησης για την έκδοση της συγκεκριμένης έγκρισης λειτουργίας. Σε περίπτωση που λείπουν έγγραφα η προθεσμία των πενήντα ημερών διακόπτεται και επανεκκινεί μετά την προσκόμισή τους. Σε περίπτωση παρόδου των πενήντα ημερών από την υποβολή της πλήρους αίτησης σύμφωνα με τον παρόντα χωρίς την έγκριση ή απόρριψη της αίτησης, τεκμαίρεται ότι η αίτηση έχει γίνει δεκτή.