Άρθρο 35: Οριοθέτηση υπαίθριου στάσιμου εμπορίου

Οι θέσεις άσκησης υπαίθριου εμπορίου πρέπει να βρίσκονται εκτός:
α) των δημοτικών και λαϊκών αγορών και
β) περιοχών που γειτνιάζουν ή ευρίσκονται σε μικρή απόσταση από οργανωμένες ξενοδοχειακές μονάδες, μπροστά από την είσοδο εμπορικών καταστημάτων και εισόδους αρχαιολογικών χώρων, μουσείων, μνημείων και εκκλησιών. Η απόσταση των θέσεων άσκησης υπαίθριου στάσιμου εμπορίου από τα άκρα των δημοτικών και λαϊκών αγορών δεν επιτρέπεται να είναι μικρότερη των τριακοσίων (300) μέτρων, στους δήμους του λεκανοπεδίου Αττικής και σε δήμους με πληθυσμό πάνω από πενήντα χιλιάδες (50.000) κατοίκους.
Σε κάθε άλλη περίπτωση, η ανωτέρω απόσταση δεν επιτρέπεται να είναι μικρότερη των εκατόν πενήντα (150) μέτρων.
Οι κάτοχοι της σχετικής άδειας επιτρέπεται να δραστηριοποιούνται μόνο σε θέσεις-σημεία που έχουν καθοριστεί και οριοθετηθεί από το Δήμο που τους έχει χορηγήσει την άδεια.

  • 15 Απριλίου 2014, 18:38 | ΦΡΑΓΚΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

    Ειμαι κατοχος αδειας υπαιθριου στσιμου εμποριου και ζητησα απο το Δημο να μου εκμισθωση δημοτικη εκταση η οποια βρισκεται σε αποσταση 320 μ. απο καταστημα.Η θεση αυτη βρισκεται σε παραλια μηκους 2 χμ. και επι σειρα ετων λειτουργουσε εκει καντινα η μητερα του συζυγου μου.Επειδη οι καταστηματαρχες δεν επιθυμουν τον ανταγωνισμο ασκουν πιεσεις στη Διοικηση με αποτελεσμα να μη συζυτειται καθολου στο Δημοτικο Συμβουλιο το αιτημα μου.Καθε χρονο παραχωρουσαν θεσεις ενω φετος οχι.Παρακαλω να υπενθυμισουμε στους Δημους οτι η ανεργια στη χωρα μας εχει εκτοξευθει και οτι δεν γινεται να απορριπτεται ετσι καποιος πολιτης.Ευχαριστω.