- Υπουργείο Ανάπτυξης - http://www.opengov.gr/ypoian -

Άρθρο 19: Φορέας χορήγησης αδειών

1.Οι άδειες παραγωγού πωλητή για Βιολογικές Λαϊκές Αγορές χορηγούνται για μεν τις Βιολογικές Λαϊκές Αγορές Αττικής και Θεσσαλονίκης από τους Οργανισμούς Λαϊκών Αγορών Αττικής και Θεσσαλονίκης αντίστοιχα, για δε τις Βιολογικές Λαϊκές Αγορές της υπόλοιπης χώρας, από τους Δήμους στην περιφέρεια των οποίων λειτουργεί η Βιολογική Λαϊκή Αγορά.
2.Οι Βιολογικές Λαϊκές Αγορές οργανώνονται και λειτουργούν όπως οι λοιπές λαϊκές αγορές σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος και αποκλειστικά με βάση το σχέδιο προτύπου ΕΛΟΤ 1428 «Αγορές βιοκαλλιεργητών-Απαιτήσεις λειτουργίας».
3. Καθιερώνεται ειδικός τύπος άδειας για Βιολογικές Λαϊκές Αγορές με την ονομασία «ΑΔΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥ ΠΩΛΗΤΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ», πράσινου ανοικτού χρώματος, σχήματος ορθογωνίου παραλληλογράμμου, ύψους 0,14 μ. και πλάτους 0,20 μ. την οποία κάθε κάτοχος φέρει υποχρεωτικά και στην οποία αναγράφονται τα στοιχεία που αναφέρονται στην παράγραφο 3 του άρθρου 9.
4. Για τους παραγωγούς βιολογικών προϊόντων, το ημερήσιο ανταποδοτικό τέλος καθορίζεται στο ήμισυ αυτού που προβλέπεται στο άρθρο 7 του παρόντος.