Άρθρο 28: Θεματικά Δίκτυα Συντονισμού

1. Η Εθνική Αρχή Συντονισμού εξασφαλίζει την οργάνωση και συντονίζει τη λειτουργία Θεματικών Δικτύων τα οποία θα δημιουργηθούν και θα λειτουργήσουν καθ’ όλη την περίοδο 2014-2020. Στα Θεματικά Δίκτυα μετέχουν εκπρόσωποι των Διαχειριστικών Αρχών με στόχο τη δημιουργία κοινής αντίληψης μεταξύ των στελεχών επί συναφών θεμάτων, την ανταλλαγή απόψεων σε θέματα εφαρμογής, τη βελτίωση και εναρμόνιση της εφαρμογής, τη διάχυση εμπειρίας, γνώσεων και καλών πρακτικών. Τα Θεματικά Δίκτυα, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, επεξεργάζονται και εισηγούνται στην ΕΑΣ τη λήψη κατάλληλων μέτρων για την αποτελεσματικότερη εφαρμογή της πολιτικής στον τομέα ενδιαφέροντός τους.
2. Με απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας συγκροτούνται τα Θεματικά Δίκτυα και προσδιορίζονται τα μέλη, το θεματικό αντικείμενο, η οργάνωση και η λειτουργία τους και κάθε σχετικό θέμα.

  • 2 Δεκεμβρίου 2014, 11:13 | ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

    Να προστεθεί η πρόβλεψη δημιουργίας θεματικών δικτύων για θέματα τομεακών πολιτικών (π.χ. τουρισμό).

  • 2 Δεκεμβρίου 2014, 11:32 | ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

    Στην παρ. 1 προτείνουμε να προστεθεί η φράση: «και εκπρόσωποι των Επιτελικών Δομών των Υπουργείων που ασκούν την αντίστοιχη τομεακή πολιτική».

  • 1 Δεκεμβρίου 2014, 13:42 | Φωτεινή Δαλαβέρη

    Άρθρο 28
    Θεματικά Δίκτυα Συντονισμού
    1. …..στην 4η γραμμή προσθήκη ως εξής «…εκπρόσωποι των διαχειριστικών αρχών και κατά περίπτωση των Επιτελικών Δομών με στόχο……»
    Και επίσης προστίθεται παράγραφος 3:
    «3. Θεματικό Δίκτυο Συντονισμού συγκροτείται κατά τα ως άνω για τον συντονισμό της εφαρμογής της Στρατηγικής του τομέα Υγείας με έμφαση στις μεταρρυθμίσεις που αφορούν τον τομέα.»

  • 28 Νοεμβρίου 2014, 17:39 | ΓΙΑΝΝΑ ΚΟΛΩΚΑ

    Τα Θεματικά Δίκτυα Συντονισμού, αν λειτουργήσουν στο μοντέλο των ΤΟΣ (Τομεακές Ομάδες Σχεδιασμού) του ΕΠΑΝΕΚ και με σαφώς βελτιωμένη εκδοχή (π.χ. συναντήσεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ορισμός συντονιστή και γραμματειακής υποστήριξης, δέσμευση όλων των μερών που εκπροσωπούνται σε κοινά εισηγητικά κείμενα) δύνανται να αποτελέσουν μια δομή καίριας σημασίας που θα υποβοηθήσει τις Διαχειριστικές Αρχές και την ΕΑΣ στο έργο τους, επιτυγχάνοντας τον καλύτερο δυνατό συντονισμό και γόνιμη διατομεακή συνεργασία. Η σύνθεση όμως των Δικτύων αυτών, θα ήταν λάθος να περιοριστεί αποκλειστικά στα στελέχη των Διαχειριστικών Αρχών. Πολύ περισσότερο θα πρέπει να επιδιωχθεί η συμμετοχή στελεχών που ανήκουν στις Επιτελικές Δομές ΕΣΠΑ των Υπουργείων, καθώς αυτά είναι τα στελέχη που γνωρίζουν καλύτερα τις ιδιαιτερότητες του τομέα που ανήκουν και έχουν προηγούμενη εμπειρία από την επίλυση ειδικών προβλημάτων που έχουν αντιμετωπίσει. Αν πάλι, με τη διατύπωση του συγκεκριμένου άρθρου νοείται μια δομή υψηλής εποπτείας, τότε θα πρέπει να προβλεφθεί και να αναφερθεί ρητά η συνέχιση της λειτουργίας των ΤΟΣ μέχρι το πέρας των εντάξεων της νέας προγραμματικής περιόδου.